Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Ξάνθης Έργο: «Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

2 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Η επιλογή ενός επαγγέλματος αποτελεί ίσως την πιο κρίσιμη απόφαση στη ζωή ενός νέου, αν ληφθεί υπόψη ότι στο χώρο εργασίας του ένας άνθρωπος δαπανά το ένα τρίτο περίπου της ζωής του.

3 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η δυνατότητα εύρεσης εργασίας στο αντικείμενο που πρόκειται κανείς να ειδικευθεί οι απολαβές ο τόπος εργασίας η πιθανότητα της αλλαγής επαγγελματικών ενασχολήσεων κύρος Η σχολική επίδοση των μαθητών το επάγγελμα του πατέρα το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο της οικογένειας

4 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Προσωπικοί μάνατζερ (personal branders) Οι προσωπικοί μάνατζερ θα βοηθούν οποιονδήποτε να δημιουργήσει ένα αρεστό προσωπικό προφίλ στο διαδίκτυο μέσω της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media). Ουσιαστικά το συγκεκριμένο επάγγελμα αφορά το χτίσιμο μια συγκεκριμένης προσωπικής ‘εικόνας’ (image making) στο διαδίκτυο

5 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Εικονικοί δικηγόροι (virtual lawyers) Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επικοινωνούν και θα συνδιαλλάσσονται μέσω του διαδικτύου (online) θα δημιουργηθεί η ανάγκη για εικονικούς δικηγόρους ικανούς να επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα

6 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Διαχειριστές / σύμβουλοι ηλικιωμένων ατόμων (old aged wellness managers / consultants) Καθώς ο μέσος όρος ζωής μεγαλώνει, στο μέλλον θα υπάρξει η ανάγκη για εδικούς στην διαχείριση της υγείας και των αναγκών του πληθυσμού των ηλικιωμένων, όπου θα μπορούν να τους ενημερώνουν για νέες θεραπείες και νέα φάρμακα. Το συγκεκριμένο επάγγελμα το έχουμε συναντήσει και σε άλλες εκθέσεις και συνεπώς αξιολογείται ιδιαίτερα θετικά

7 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Ηθικιστές νέων επιστημών (new-science ethicists) Καθώς οι νέες επιστήμες οδηγούν την ανθρωπότητα σε νέους δρόμους όπως π.χ. η κλωνοποίηση ανθρώπινου DNA, θα χρειαστεί μια νέα γενιά επαγγελματιών φιλοσόφων που θα μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία να κατανοήσει τις νέες εξελίξεις και να παράλληλα κάνει ηθικές επιλογές.

8 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Ειδικοί σύμβουλοι κοινωνικής δικτύωσης (social networking workers) Η ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα προκαλέσει περιπτώσεις ατόμων που έχουν υποστεί ψυχικά τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι ειδικοί κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να συμβουλεύουν και να βοηθούν τα άτομα αυτά.

9 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Ηλεκτρονικοί βοηθοί (virtual clutter organizers) Οι ηλεκτρονικοί βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε ηλεκτρονικά την ζωή μας, μεταξύ άλλων, θα οργανώνουν τους λογαριασμούς μας, τα προσωπικά δεδομένα και τους μυστικούς κωδικούς μας (password).

10 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Χρηματιστές χρόνου (time brokers / time bank trader) Ο χρόνος αποτελούσε ανέκαθεν ένα σημαντικό αγαθό για όλους τους ανθρώπους, ενώ ήδη υφίσταται η διαχείριση χρόνου ως επάγγελμα. Στο μέλλον, ίσως ο χρόνος να διαπραγματεύεται ως χρηματιστηριακή αξία σε κάποιες εναλλακτικές αγορές και να απαιτηθεί η χρήση ειδικών χρηματιστών χρόνου.

11 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Διαχειριστές εικονικών / ψηφιακών καθηγητών (avatar managers / devotees / virtual teachers) Καθώς χαρακτήρες υπολογιστών (avatars) ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία ως βοηθοί / αντικαταστάτες εκπαιδευτικών οι avatar managers θα είναι υπεύθυνοι στην διαχείριση του ψηφιακού προσωπικού ώστε να ταιριάζει (matching) με τις ανάγκες των μαθητών

12 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Κατασκευαστές ανθρώπινων μελών (body-part makers) Καθώς η τεχνολογία προσθετικών μελών βελτιώνεται, σε μερικά χρόνια θα είναι εφικτή και η δημιουργία ζωντανών ανθρώπινων μελών. Σύμφωνα με την Fast Future Research πάντα, στο μέλλον θα λειτουργούν καταστήματα που θα πωλούν και θα επισκευάζουν ανθρώπινα μέλη.

13 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Νάνο-γιατροί (nano-medics) Η εξέλιξη που θα εμφανίσει ο κλάδος της νανοτεχνολογίας θα οδηγήσει στη δημιουργία υπό-ατομικών συσκευών και νέων θεραπειών. Κατά συνέπεια οι αλλαγές που θα προκύψουν στην προσωπική περίθαλψη και θεραπεία θα οδηγήσουν στην ανάγκη ειδικευμένων νάνο-γιατρών που θα μπορούν να διαχειρίζονται τις νέες νάνο-θεραπείες αποτελεσματικά.

14 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Χειρούργοι αύξησης της μνήμης (memory augmentation surgeons) Οι εν λόγω χειρουργοί θα μπορούν να προσθέτουν μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη.

15 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Βοηθοί καραντίνας (quarantine enforcers) Σε περίπτωση που ένας θανατηφόρος ιός εξαπλωθεί ταχέως, οι νοσοκόμες και το λοιπό ιατρικό προσωπικό δεν θα επαρκούν, και τότε θα χρειαστεί η συνεισφορά των ειδικών βοηθών καραντίνας. ‘Υπερβολικό’ επάγγελμα που ελπίζουμε να μην χρειαστεί.

16 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων (farmers of genetically engineered crops and livestocks) Οι μελλοντικοί αγρότες θα καλλιεργούν νέους τύπους φυτών και θα εκτρέφουν γενετικά τροποποιημένα ζώα που θα παράγουν περισσότερη τροφή και θα περιέχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

17 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Κάθετοι αγρότες (vertical farmers) Οι εν λόγω αγρότες θα λειτουργούν αγροκτήματα στο κέντρο των πόλεων, αυτού του είδους η ενασχόληση αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το Οι εν λόγω αγρότες θα πρέπει να διαθέτουν μεταξύ άλλων επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις

18 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες του διαστήματος (space pilots, tour guides and architects) Ήδη πολλές εταιρείες διεθνώς πραγματοποιούν τουριστικές ξεναγήσεις στο διάστημα έναντι μεγάλων τιμημάτων. Στο μέλλον καθώς τα ταξίδια αυτά θα πυκνώσουν θα χρειαστούν πιλότοι, ξεναγοί και πιο μακροπρόθεσμα ειδικοί αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν το πως θα ζούμε και θα εργαζόμαστε στο διάστημα. Σύμφωνα με το SICSA (το Πανεπιστήμιο του Χιούστον στις ΗΠΑ) τρία σχεδιαστικά έργα που τρέχουν από σήμερα και περιλαμβάνουν: -θερμοκήπια στον Άρη, -φυλάκια στην Σελήνη, -οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.

19 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής (climate change reversal specialists) Καθώς θα εντείνονται οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη, θα χρειαστούν ειδικοί μηχανικοί / επιστήμονες ικανοί να συμβάλουν στη μείωση ή και στην ανατροπή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με την Fast Future Research ίσως χρειαστεί η ρήψη στους ωκεανούς ρινισμάτων σιδήρου (τροφή του πλαγκτόν) αλλά και η τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου και θα συντηρούν την θερμοκρασία στον πλανήτη.

20 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων (alternative vehicle developers) Στο μέλλον θα χρειαστούν σχεδιαστές που θα κατασκευάζουν ειδικά οχήματα με εναλλακτικά υλικά και που θα μπορούν να κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα. Ο σχεδιασμός νέων μέσων μεταφοράς θα περιλαμβάνει οχήματα που θα κινούνται σε δρόμους, οχήματα που θα κινούνται στον αέρα και οχήματα που θα μπορούν να ταξιδέψουν υποβρυχίως στη θάλασσα.

21 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Αστυνόμοι καιρικών μετατροπών (weather modification policemen) Η δημιουργία τεχνητής βροχόπτωσης από ένα περαστικό σύννεφο, είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται ήδη από σήμερα. Στο μέλλον πολλοί ιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν τεχνητή βροχόπτωση. Οι αστυνόμοι των καιρικών μετατροπών θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να προκαλεί τεχνητά τη βροχή από ένα περαστικό σύννεφο και ποιος όχι.

22 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Διαχειριστές παρουσιαστών ειδήσεων (narrowcasters) Καθώς η τηλεόραση και το ραδιόφωνο θα ταυτίζονται όλο και περισσότερο με το διαδίκτυο το περιεχόμενο τους θα γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο. Στο μέλλον θα υπάρξει η ανάγκη για άτομα που σε συνεργασία με παραγωγούς και διαφημιστές θα δημιουργούν ειδήσεις και θέματα εδικά προσαρμοσμένα στις προσωπικές προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή / ακροατή.

23 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Καθαριστές δεδομένων (waste data handler) Καθώς αυξάνεται η χρήση των προσωπικών υπολογιστών και οι πληροφορίες και τα προσωπικά μας δεδομένα που διακινούνται ηλεκτρονικά θα αυξάνονται, θα υπάρξει η ανάγκη για ειδικούς καθαριστές δεδομένων που θα μπορούν με ασφάλεια να ξεφορτώνονται όποια ηλεκτρονικά δεδομένα δεν χρειαζόμαστε (πιστωτικές κάρτες, κτλ).

24 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Εκπαιδευτές σκύλων Οι εκπαιδευτές σκύλων διάσωσης διδάσκουν σκύλους για να συμμετέχουν σε «επικίνδυνες αποστολές». Η διεθνής διασωστική κοινότητα IRO (International Rescue Organization) έχει θεσπίσει κανονισμούς που αφορούν τα ελάχιστα κατώτερα όρια που πρέπει να διαθέτει ένας σκύλος προκειμένου να χαρακτηριστεί ως σκύλος έρευνας και διάσωσης. Σήμερα αναγνωρίζονται διεθνώς οι παρακάτω κατηγορίες: σκύλος ανιχνευτής, ανοιχτής έρευνας, έρευνας ερειπίων για επιζώντες και νεκρούς, έρευνας χιονοστιβάδων και ναυαγοσώστης.

25 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Μεταφραστές τεχνολογίας Οι μεταφραστές τεχνολογίας προσομοιώνουν τις ανθρώπινες «νοητικές και φωνητικές λειτουργίες». Με το πρόγραμμα προσομοίωσης «συμμαζεύουν» τα σας και με τη φωνή σας στέλνουν απαντήσεις τις οποίες κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι προέρχονται από υπολογιστή. Την ιδέα την είχε ο Βρετανός μαθηματικός Alan Tyring, ο οποίος πριν από 50 χρόνια έθεσε την ερώτηση: πώς θα ήταν η ζωή μας αν απαντούσε ένα μηχάνημα στις ανιαρές υποχρεώσεις μας;

26 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Γεμολόγοι Οι γεμολόγοι εκτιμούν πολύτιμους λίθους (διαμάντια, μαργαριτάρια κ.ά.) και πιστοποιούν τον τύπο και τη γνησιότητα τους. Για να γίνει κάποιος γεμολόγος απαιτούνται γνώσεις χημείας, φυσικής, ορυκτολογίας και οπτικής. Τα δύο πιο έγκυρα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα γεμολογίας βρίσκονται στο Λονδίνο (GAGTL) και στις ΗΠΑ (GIA). Οι σπουδές διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχολή για σπουδές γεμολογίας. Ένας γεμολόγος μπορεί να πληρωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ για μια πιστοποίηση

27 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Προγραμματιστές γονιδίων Πρόκειται για γιατρούς, οι οποίοι αφού σκανάρουν το DNA σας για τον εντοπισμό ατελειών, χρησιμοποιούν εξατομικευμένες γενετικές θεραπείες και «έξυπνα» μόρια για την πρόληψη μιας ποικιλίας παθήσεων.

28 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Μηχανικοί γεωτρήσεων Οι μηχανικοί γεωτρήσεων πετρελαίου και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ασχολούνται με μελέτες πετρωμάτων πετρελαίου, μετρήσεις φυσικών ιδιοτήτων πετρελαιοειδών, μελέτες καταλυτικής μετατροπής πετρελαιοειδών κ.ά.

29 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Προγραμματιστές ρομπότ Πρόκειται για τους τεχνικούς που ασχολούνται με την έρευνα, το σχεδιασμό και τη λειτουργία ρομπότ. Επίσης χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν «ευφυή ρομπότ».

30 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Οικογενειακός Σύμβουλος Εκπαίδευσης (Educational Consultant) Ευθύνη του είναι η καθοδήγηση οικογενειών στις αποφάσεις που παίρνουν και αφορούν το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών τους. Ένας Οικογενειακός Σύμβουλος Εκπαίδευσης μπορεί είτε να εργάζεται αυτόνομα (freelancer) είτε να είναι έμμισθος υπάλληλος. Στις ευθύνες του περιλαμβάνεται η προετοιμασία τακτικών εκπαιδευτικών τεστ αλλά και οι τακτικές προσωπικές συνεντεύξεις (interview) με τα παιδιά. Χρήσιμο επάγγελμα που προσφέρει μεγάλο κοινωνικό όφελος και που σίγουρα θέλουμε να δούμε και στην Ελλάδα.

31 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Ειδικός SEO (Search Engine Optimization Specialist) Ένας SEO specialist μπορεί να εργάζεται είτε αυτόνομα (freelancer) είτε να είναι έμμισθος υπάλληλος. Ρόλος του είναι η προώθηση ιστοσελίδων (web site) στις μηχανές αναζήτησης του ιντερνέτ για λογαριασμό πελατών του. Απαιτείται ενδελεχή γνώση για τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης αλλά και των Web Robots (λογισμικό ρομπότ). Οι αρμοδιότητες ενός SEO περιλαμβάνουν την ανάλυση μιας ιστοσελίδας και την πειραματική εφαρμογή διάφορων εργαλείων και τακτικών με τελικό σκοπό τη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και την κατά συνέπεια αύξηση της κίνησης .

32 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Υπεύθυνος Ενδοεταιρικών Τηλεπικοινωνιών (Telework Manager) Ένας Telework manager έχει την ευθύνη να συντονίζει τα προγράμματα επικοινωνιών και τηλεδιάσκεψης (video-conference) των υπαλλήλων μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού. Στις αρμοδιότητες του είναι η συγγραφή πολιτικών επικοινωνίας αλλά και η λύση τεχνικών και τηλεπικοινωνιακών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Οι οργανισμοί / εταιρείες των ΗΠΑ δίνουν μεγάλη σημασία στις τεχνολογίες video-conference προσβλέποντας στα οφέλη του χαμηλού κόστους επικοινωνίας και στην αμεσότητα του real-time-video. Μήπως είναι καιρός και οι Ελληνικές εταιρείες και οι Δημόσιοι Οργανισμοί να κάνουν το ίδιο;

33 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Υπηρεσίες Καθοδήγησης Ηλικιωμένων (Elder-Care Services Coordinator) Καθώς ο μέσος όρος ηλικίας στην Δύση μεγαλώνει αυξάνει η ζήτηση για υπηρεσίες εξυπηρέτησης ηλικιωμένων στο σπίτι. Στις ΗΠΑ, για την εξάσκηση του επαγγέλματος απαιτείται η ακαδημαϊκή κατάρτιση (η γεροντολογία υφίσταται ακαδημαϊκά ως επιστήμη), η γνώση της σχετικής νομοθεσίας καθώς και ισχυρά επικοινωνιακά προσόντα.

34 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Υπεύθυνος Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Specialist / Coordinator) Ευθύνη ενός Social media specialist είναι για λογαριασμό των πελατών του να ‘χτίζει’ ισχυρά διαδικτυακά σήματα (brands) με την χρήση των ιστοσελίδων social media και άλλων σχετικών εργαλείων. Απαιτούνται εξαιρετικά επικοινωνιακά προσόντα, ικανότητα γραπτού λόγου και μεγάλη εμπειρία στην χρήση του Facebook, του Twitter και του YouTube.

35 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Υπεύθυνος Ανακύκλωσης (Sustainability Manager) Κάποτε η ανακύκλωση στις ΗΠΑ ήταν εργασία δευτερευούσης σημασίας και αρμοδιότητα ίσως κάποιου εξωτερικού συνεργάτη. Αντίθετα σήμερα όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις διαθέτουν οργανωμένα τμήματα ανακύκλωσης με αρμοδιότητες που περιλαμβάνουν ακόμα την αξιολόγηση της ανακυκλωσιμότητας των προμηθειών και κατ’ επέκταση την επιλογή των βέλτιστων προμηθευτών. Επίσης ευθύνη αποτελούν οι προτάσεις στην διοίκηση για την εισαγωγή πράσινων. τεχνολογιών και η εφαρμογή νέων πράσινων μεθόδων στην παραγωγική διαδικασία.

36 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Καταγραφέας Προσωπικών Ιατρικών Δεδομένων (Medical Biller / Coder) Ένα άτομο που εργάζεται ως Medical Biller έχει την ευθύνη να συλλέγει και να καταγράφει πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό διάφορων ατόμων. Σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο και προστατεύοντας τις πληροφορίες αυτές από τρίτους. Εργάζεται συνήθως ως υπάλληλος σε κάποιο ιατρείο, είτε σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο, είτε σε κάποιο νοσοκομείο. Στις ΗΠΑ έχουν καθιερωθεί ειδικά προγράμματα κατάρτισης διάρκειας ενός έτους και ειδικές εξετάσεις ύστερα (CMRS Exam, RHIA Exam). Το επάγγελμα πάντως δεν είναι ‘κλειστό’ και ο καθένας μπορεί να το εξασκήσει.

37 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Διαφημιστής στο Διαδίκτυο (Online Advertising Manager) Ένας διαφημιστής του διαδικτύου μπορεί είτε να εργάζεται αυτόνομα (freelancer) είτε να είναι έμμισθος υπάλληλος ενός web site και για λογαριασμό του να πουλά προγράμματα διαφημίσεων. Απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για τις τεχνολογίες διαδικτύου καθώς και γνώσεις μάρκετινγκ. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ σήμερα μια νέα μέθοδος μάρκετινγκ κάνει θραύση, το affiliate marketing. Σύμφωνα με αυτή την μέθοδο ένας διαφημιζόμενος και ένα σημείο πώλησης συνδέουν τα συμφέροντα τους με τρόπο που βασίζεται στο αποτέλεσμα και των δύο. Κατά την γνώμη μας, η μέθοδος affiliate marketing θα κυριαρχήσει σύντομα και στην Ελληνική αγορά.

38 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Υπεύθυνος Ανεύρεσης Ταλέντων (Talent Management Coordinator) Ένα είδος Υπεύθυνου Προσωπικού (Human Resource Manager) που προσλαμβάνεται από έναν οργανισμό ειδικά για να βρίσκει και να προσλαμβάνει εργαζομένους ταλέντα. Ο ρόλος του δεν είναι να εντοπίσει μόνο σημαντικά ταλέντα αλλά και να τα κρατά ικανοποιημένα έστω να μένουν στην εταιρεία. Η όλη διαδικασία ονομάζεται Talent Management.

39 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
User Experience Manager Οι user experience managers συναντώνται εδώ και πολλά χρόνια σε εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, όπου έχουν την ευθύνη να δοκιμάζουν και να θέτουν ενδελεχή τεστ σε νέες ιστοσελίδες από την σκοπιά ενός χρήστη (user scope). Σκοπό αποτελεί ο εντοπισμός λαθών (bugs) και δυσλειτουργιών, και η διόρθωση αυτών πριν αυτή η ιστοσελίδα βγει στον ‘αέρα’. Το επάγγελμα όμως έχει διευρύνει την εφαρμογή του και στην ‘πραγματική οικονομία’ και συναντάται πλέον και σε άλλους τομείς όπως οι τραπεζικές εργασίες, οι ασφαλιστικές υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες εστίασης.

40 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ελευθεριάδης Νικόλαος Ιντούδης Κύριλλος Καραμάνης Αθανάσιος Κιτίδης Οδυσσέας Μελλίδης Κυριάκος Μιχαηλίδης Βλαδίμηρος Νασούλας Νικόλαος Πουτακίδης Δημήτριος Σβέρκος Αντώνιος Τριανταφυλλίδης Παντελής Τσακιράκης Κυριάκος Χαραλαμπίδης Βασίλειος Υπεύθυνοι καθηγητές π.Στέφανος Τρασανίδης Χριστίνα Σταμούλη ΠΕ 01 & ΠΕ ΠΕ 11 & ΠΕ 13


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google