Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 10 Φεβρουαρίου 2012 12:00 πμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Διεύθυνσης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 10 Φεβρουαρίου 2012 12:00 πμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Διεύθυνσης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 10 Φεβρουαρίου 2012 12:00 πμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Διεύθυνσης

2 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1202102 Βεβαίωση Πρόσβασης Περιεχόμενα Ποιος την εκδίδει Ποιός μπορεί να την αποκτήσει Που απαιτείται Τι περιέχει Πως αναγράφονται οι βαθμοί Πως υπολογίζονται οι προφορικοί βαθμοί Πως υπολογίζονται οι βαθμοί πρόσβασης Πως υπολογίζεται ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης Πόσο διάστημα ισχύει

3 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1202103 Βεβαίωση Πρόσβασης Ποιος την εκδίδει Εκδίδεται από το Λύκειο στο οποίο ο υποψήφιος συμμετείχε σε εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο. Ποιός μπορεί να την αποκτήσει Χορηγείται σε όσους συμμετέχουν (μαθητές και αποφοίτους) στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο και έχουν αποκτήσει απολυτήριο.

4 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1202104 Βεβαίωση Πρόσβασης Που απαιτείται Η βεβαίωση πρόσβασης αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις (5%) και οι επιτυχόντες στις Ολυμπιάδες Μαθημάτων.

5 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1202105 Βεβαίωση Πρόσβασης Τι περιέχει - Τα στοιχεία του Λυκείου που την εξέδωσε (αριθμός πρωτοκόλλου, κωδικός σχολείου) - Τα στοιχεία του υποψηφίου (ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, κωδικός, κατεύθυνση) - Τους βαθμούς στα μαθήματα που εξετάστηκε (6 ή 7) σε εθνικό επίπεδο.

6 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1202106 Βεβαίωση Πρόσβασης Πως αναγράφονται οι βαθμοί Στην βεβαίωση αναγράφονται - Οι προφορικοί βαθμοί των μαθημάτων (με ενδεχόμενη αναπροσαρμογή τους) - Οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων - Οι βαθμοί πρόσβασης μαθημάτων και - Ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης Δεν αναγράφονται οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων, των αθλητικών δοκιμασιών και οι προφορικοί (εφόσον δεν υπάρχουν ή έχουν περάσει δύο έτη από την αποφοίτηση του υποψηφίου)

7 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1202107 Βεβαίωση Πρόσβασης Πως υπολογίζονται οι προφορικοί βαθμοί Ο Προφορικός βαθμός είναι ο μέσος όρος των προφορικών βαθμών των δύο τετραμήνων. Όταν ο προφορικός διαφέρει από το γραπτό περισσότερο από δύο μονάδες, αυξομειώνεται κατά περίπτωση και πλησιάζει στο γραπτό στις δύο μονάδες (προσαρμογή)

8 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1202108 Βεβαίωση Πρόσβασης Πως υπολογίζονται οι βαθμοί πρόσβασης Ο βαθμός πρόσβασης αποτελείται από το άθροισμα των γινομένων 0,7* γραπτός βαθμός και 0,3* προφορικός (προσαρμοσμένος) βαθμός και υπολογίζεται με προσέγγιση δεκάτου (ένα δεκαδικό ψηφίο). Όταν δεν υπάρχει προφορικός βαθμός (είτε αλλαγή μαθημάτων κατεύθυνσης ή επιλογής είτε πέραν των δύο ετών απόφοιτος) ως βαθμός πρόσβασης λογίζεται ο γραπτός βαθμός.

9 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1202109 Βεβαίωση Πρόσβασης Πως υπολογίζεται ο γενικός βαθμός πρόσβασης Είναι ο Μέσος Όρος των βαθμών πρόσβασης όλων των μαθημάτων (6 ή 7) που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο. Ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης υπολογίζεται με προσέγγιση εκατοστού (δύο δεκαδικά ψηφία).

10 © ΤΡΑΧΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 12021010 Βεβαίωση Πρόσβασης Πόσο διάστημα ισχύει Η βεβαίωση πρόσβασης ισχύει για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μόνον του αμέσως επόμενου ακαδημαϊκού έτους. Κάθε φορά που ο υποψήφιος συμμετέχει σε εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο λαμβάνει νέα βεβαίωση. Όταν ο απόφοιτος επιθυμεί να συμμετέχει εκ νέου σε εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο πρέπει να προσκομίσει την τελευταία πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης. Σε περίπτωση απώλειας, με υπεύθυνη δήλωση του χορηγείται νέα βεβαίωση (με τη σημείωση «σε αντικατάσταση λόγω απώλειας») από το Λύκειο που την είχε εκδώσει. Όταν ο απόφοιτος μετέχει για πρώτη φορά σε εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο καταθέτει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν κατέχει βεβαίωση πρόσβασης.


Κατέβασμα ppt "Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 10 Φεβρουαρίου 2012 12:00 πμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Διεύθυνσης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google