Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρ + 1/2 ρ·v 2 + ρ·g·h=σταθ. Κατά τη ροή ιδανικού ρευστού το άθροισµα της στατικής πίεσης p, της υδροστατικής ρgh και της δυναµικής 1/2 ρ·v 2,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρ + 1/2 ρ·v 2 + ρ·g·h=σταθ. Κατά τη ροή ιδανικού ρευστού το άθροισµα της στατικής πίεσης p, της υδροστατικής ρgh και της δυναµικής 1/2 ρ·v 2,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4

5

6

7 Ρ + 1/2 ρ·v 2 + ρ·g·h=σταθ. Κατά τη ροή ιδανικού ρευστού το άθροισµα της στατικής πίεσης p, της υδροστατικής ρgh και της δυναµικής 1/2 ρ·v 2, κατά µήκος µιας φλέβας παραµένει σταθερό

8

9 Γεννήθηκε το 1837 Αυστριακός εβραίος γιατρός

10 Εφεύρε το σφυγμομανόμετρο το 1881 Η φούσκα (πουαρ) με νερό περιόριζε την ροή αίματος στην αρτηρία Η φούσκα συνδεόταν με μία στήλη υδραργύρου έδειχνε την πίεση που ήταν απαραίτητη για να επισκιάσει τον παλμό. Η ένδειξη στην στήλη του υδραργύρου ήταν και η τιμή της πίεσης στο αίμα.

11

12 Γεννήθηκε το 1863 Ήταν παθολόγος και παιδίατρος

13 Η περιχειρίδα δενόταν γύρω από το χέρι του ασθενή. Ο γιατρός έβρισκε το σφυγμό του ασθενή στο καρπό. Φούσκωνε την περιχειρίδα χρησιμοποιώντας την φούσκα σε σημείο που ο σφυγμός χανόταν. Η πίεση της περιχειρίδας μετριόταν με το ύψος του υδραργύρου στον κάθετο γυάλινο σωλήνα του σφυγμομανομέτρου. Ο γιατρός ελευθερώνει αργά την περιχειρίδα. Παράλληλα βλέπει την στάθμη του υδραργύρου και σημειώνει σε ποια γραμμή ήταν αυτός όταν ξαναέπιασε παλμό.

14

15

16

17


Κατέβασμα ppt "Ρ + 1/2 ρ·v 2 + ρ·g·h=σταθ. Κατά τη ροή ιδανικού ρευστού το άθροισµα της στατικής πίεσης p, της υδροστατικής ρgh και της δυναµικής 1/2 ρ·v 2,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google