Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

2 ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ 1. Οι σχετικές αναφορές αλλάζουν καθώς αντιγράφονται.
1. Οι σχετικές αναφορές αλλάζουν καθώς αντιγράφονται. 2. Οι απόλυτες αναφορές παραμένουν ως έχουν όταν αντιγράφονται.

3 ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Σχετική     Κάθε σχετική αναφορά κελιού σε έναν τύπο αλλάζει αυτόματα, όταν ο τύπος αντιγράφεται σε μια στήλη ή σε μια γραμμή. Σύμφωνα με το παράδειγμα που εμφανίζεται εδώ, όταν ο τύπος =C4*$D$9 αντιγράφεται από γραμμή σε γραμμή, οι σχετικές αναφορές κελιών αλλάζουν από C4 σε C5 σε C6. Απόλυτη     Μια απόλυτη αναφορά κελιού είναι σταθερή. Οι απόλυτες αναφορές δεν αλλάζουν, εάν αντιγράψετε έναν τύπο από το ένα κελί σε ένα άλλο. Οι απόλυτες αναφορές έχουν σύμβολα του δολαρίου ($) όπως αυτή: $D$9. Όπως φαίνεται στην εικόνα, όταν ο τύπος =C4*$D$9 αντιγράφεται από γραμμή σε γραμμή, η απόλυτη αναφορά του κελιού παραμένει $D$9.

4 ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Χρησιμοποιείται για να κλειδώσει την τιμή ενός κελιού κατά την αντιγραφή. Στη γραμμή τύπου κάνω κλικ στο κελί στο οποίο θέλω να βάλω απόλυτη αναφορά και πατάω το πλήκτρο F4.

5 ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Τα σύμβολα που βάζω στις διευθύνσεις των κελιών ενός τύπου: Απόλυτη αναφορά για το κελί Α1: $Α$1 Απόλυτη αναφορά για το κελί Α1 ως προς στήλη: $Α1 Απόλυτη αναφορά για το κελί Α1 ως προς γραμμή: Α$1


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google