Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα :ιστορία Νεφέλη Κυπριανού. Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1564 και πεθανε στις 23 Απριλίου του 1616.Ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα :ιστορία Νεφέλη Κυπριανού. Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1564 και πεθανε στις 23 Απριλίου του 1616.Ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 μάθημα :ιστορία Νεφέλη Κυπριανού

2 Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1564 και πεθανε στις 23 Απριλίου του 1616.Ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας. Τα σωζόμενα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργασιών, αποτελούνται από περίπου 38 θεατρικά έργα, 154 σονέτα, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα ποιήματα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Δεν έχουν σωθεί παρά λίγες καταγραφές για την ιδιωτική ζωή του Σαίξπηρ και έχουν σημειωθεί σημαντικές εικασίες για ζητήματα όπως η εξωτερική του εμφάνιση, η σεξουαλικότητά του, οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις και κατά πόσον τα έργα που του αποδίδονται είναι γραμμένα από άλλους. Ο Σαίξπηρ έγραψε τα περισσότερα από τα γνωστά έργα του μεταξύ του 1589 στα οποία περιλαμβανόταν η κωμωδία η τραγωδία και το δράμα. Τα έργα του (ακόμα και σήμερα) παραμένουν επίκαιρα. Η επίδρασή του, θεωρείται τεράστια.

3 η υπογραφή του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Κοράλλια Σαίξπηρ Πραγματικό όνομα : William Shakespeare Γέννηση:Βαπτίστηκε στις 26 Απριλίου 1564 (η ημερομηνία γέννησης είναι άγνωστη) Στράτφορντ-απόν-Έιβον, Γουόργουϊκσερ, Αγγλία Θάνατος:23 Απριλίου 1616 (52 ετών) Στράτφορντ-απόν-Έιβον, Γουόργουϊκσερ, Αγγλία Εθνικότητα:Αγγλική Λογοτεχνικό ρεύμα: Αγγλικό Αναγεννησιακό θέατρο Το σπίτι του Τζων Σαίξπηρ στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον, όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Ο τάφος του Σαίξπηρ Άγαλμα του Σαίξπηρ στη Λέστερ Σκουέρ (Λονδίνο)

4


Κατέβασμα ppt "Μάθημα :ιστορία Νεφέλη Κυπριανού. Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1564 και πεθανε στις 23 Απριλίου του 1616.Ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google