Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Για μια στρατηγική εφαρμογών πληροφορικής στην διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς: εμπειρία και κατευθύνσεις Τίμος Σελλής (ΕΜΠ) - συντονιστής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Για μια στρατηγική εφαρμογών πληροφορικής στην διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς: εμπειρία και κατευθύνσεις Τίμος Σελλής (ΕΜΠ) - συντονιστής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Για μια στρατηγική εφαρμογών πληροφορικής στην διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς: εμπειρία και κατευθύνσεις Τίμος Σελλής (ΕΜΠ) - συντονιστής Κ. Δάλλας (Πάντειο Παν.) Α. Καλπαξής (Παν. Κρήτης) Π. Κωνσταντόπουλος (ΙΠ-ΙΤΕ) Δ. Καλομοιράκης (ΥΠΠΟ)

2 Ερώτημα 1 ποιά είναι η εμπειρία σας σε εφαρμογές πληροφορικής για τη διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς; –Σύντομη αναφορά σε έργα, τα βασικά χαρακτηριστικά τους, τι σημαντικό κενό ήρθε να συμπληρώσει η πληροφορική, κλπ.

3 Ερώτημα 2 ποιά τα "παθήματα και μαθήματα"; –κύρια λάθη που έγιναν, που τα εντοπίζετε, τι θα κάνατε για να μην ξαναγίνουν, κλπ. –έμφαση όχι μόνο στις τεχνολογίες αλλά και σε διαδικασίες, θέματα προσωπικού, κλπ.

4 Ερώτημα 3 άν ήσασταν εσείς που θα χαράσσατε πολιτική και θα δίνατε κατευθύνσεις που θα δίνατε το βάρος; –θέματα εκπαίδευσης, τεχνολογίας, κύρια σημεία στρατηγικής, κλπ.

5 Ερώτημα 4 ποιές περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς θεωρείτε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να τις "ευαισθητοποιήσουμε" στη χρήση της πληροφορικής, και ποιές άλλες να τις αφήσουμε να "ωριμάσουν" χρησιμο- ποιώντας τα (πολλά) αποτελέσματα που κατά καιρούς έχουν βγεί;

6 Ερώτημα 5 τι πρέπει να πούμε στους "χαράσσοντες πολιτική", στους χρήστες, στις εταιρίες, για να προωθήσουμε τη "πολιτισμική τεχνολογία" στο μέγιστο δυνατό βαθμό;


Κατέβασμα ppt "Για μια στρατηγική εφαρμογών πληροφορικής στην διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς: εμπειρία και κατευθύνσεις Τίμος Σελλής (ΕΜΠ) - συντονιστής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google