Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: ΘΕΜΑ ΚΥΚΛΟΣ . κέντρο χορδή ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ διάμετρος ακτίνα περιφέρεια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: ΘΕΜΑ ΚΥΚΛΟΣ . κέντρο χορδή ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ διάμετρος ακτίνα περιφέρεια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: ΘΕΜΑ ΚΥΚΛΟΣ

3 . κέντρο χορδή ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ διάμετρος ακτίνα περιφέρεια

4 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ  Ένας κύκλος έχει πολλές …………… και πολλές ……………  Ένας κύκλος έχει πολλές ακτίνες και πολλές διαμέτρους.  Η ακτίνα είναι το ………… της …………  Η ακτίνα είναι το μισό της διαμέτρου.  Η διάμετρος είναι το ………….. της …………….  Η διάμετρος είναι το διπλάσιο της ακτίνας. ΄Αρα δ=……… α = δ : 2 ΄Αρα α=……… δ = 2. α

5 Θέλω να δω πόσο γρήγορα λύνετε προβλήματα στα Μαθηματικά. Ο κύριος Αντρέας αγόρασε ένα ορθογώνιο χωράφι με μήκος 40μ. και πλάτος 30μ. Θέλει να το περιφράξει με ειδικό σύρμα. Αναρωτιέται πόσα μέτρα σύρμα πρέπει να αγοράσει. Μπορείτε να τον βοηθήσετε; 40μ. 30μ. Πρέπει να βρούμε την περίμετρο του χωραφιού: Π= (40+30)Χ2=140 μ. ή Π= 40+40+30+30=140μ.

6 Ο κύριος Δημήτρης αγόρασε ένα τετράγωνο χωράφι με μήκος πλευράς 30μ. Θέλει κι αυτός να το περιφράξει με ειδικό σύρμα. Πόσα μέτρα σύρμα πρέπει να αγοράσει ο κύριος Δημήτρης; 30μ. Π= 4Χ30=120μ.

7 Ο κύριος Γιώργος αγόρασε ένα εξάγωνο χωράφι με μήκος πλευράς 30μ. Θέλει να το περιφράξει με ειδικό σύρμα. Αναρωτιέται πόσα μέτρα σύρμα πρέπει να αγοράσει. Μπορείτε να τον βοηθήσετε; 30μ. Π= 6Χ30=180μ.

8 Ο κύριος Πέτρος όμως αγόρασε ένα παράξενο χωράφι. Το χωράφι του Πέτρου έχει σχήμα κυκλικό και θέλει κι αυτός να το περιφράξει με ειδικό σύρμα. Ζήλεψε φαίνεται από τους φίλους του. Το μόνο που ξέρουμε για το χωράφι του κ. Πέτρου είναι το μήκος της ακτίνας του όπως φαίνεται στο σχήμα που ακολουθεί. Πώς θα βοηθήσουμε τον κύριο Πέτρο να βρει τη λύση στο πρόβλημά του;. 20μ.

9 Όνομα αντικειμένου Μήκος Περιφέρειας Α Μήκος Διαμέτρου Β Περιφέρεια: Διάμετρος Α:Β 1 Τατσιά 2 Μεγάλος Δίσκος 3 Στεφάνι 4 Πιάτο 5 Χωνί 6 Πώμα 7 Ταψί 8 Φόρμα γλυκίσματος 9 Ντέφι 10 11

10 Το συμπέρασμα της ημέρας Περιφέρεια = Διάμετρος Χ 3,14


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: ΘΕΜΑ ΚΥΚΛΟΣ . κέντρο χορδή ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ διάμετρος ακτίνα περιφέρεια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google