Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

2 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας 80 ανέργων που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Οι Δράσεις του Σχεδίου Δράσης για το σύνολο των ωφελουμένων αφορούν: Συμβουλευτική υποστήριξη με στόχο την ψυχοκοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση Επιδοτούμενη Επαγγελματική Κατάρτιση Δικτύωση τοπικών κοινωνικών εταίρων, οργανισμών, επιχειρήσεων και επωφελούμενων Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων και υποστήριξη για τη σύσταση ατομικών επιχειρήσεων και κοινωνικών επιχειρήσεων Συμβουλευτική Υποστήριξη (πχ υποστήριξη διαδικασιών χρηματοδότησης) των ιδρυθέντων επιχειρήσεων κατά τα πρώτα στάδια της λειτουργίας.

3 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή οργανωμένων και ολοκληρωμένων Υπηρεσιών για την κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία, καθώς και την ενδυνάμωση 80 ωφελούμενων που πλήττονται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Επιδιωκόμενοι στόχοι του Σχεδίου: 35 άτομα να προωθηθούν σε θέσεις εργασίας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις 10 άτομα να ιδρύσουν ατομικές επιχειρήσεις ή/και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς του λιανεμπορίου, των υπηρεσιών, των επισιτιστικών υπηρεσιών και των κατασκευών 35 άτομα να συστήσουν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τον Ν. 4019/2011,στους τομείς : παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών, επισιτισμού και ψυχαγωγίας, υπηρεσιών συντήρησης κτηρίων και κοινοχρήστων χώρων

4 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ - ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι και άνεργες (εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ), οι οποίοι είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης και προέρχονται από τις κάτωθι ευπαθείς ομάδες: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ 45-64 ΕΤΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ /ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ Στο πρόγραμμα κατατέθηκαν συνολικά 151 αιτήσεις. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε λήψη ιστορικού που είχε ως στόχο τη διερεύνηση των αναγκών και των επιθυμιών του συνόλου των υποψήφιων ωφελουμένων. Η επιλογή των ωφελούμενων υλοποιήθηκε με λεπτομερή σχεδιασμό έτσι ώστε να διασφαλίζεται αφενός η διαφάνεια και η νομιμότητα της διαδικασίας, αφετέρου η επιτυχής πορεία του Σχεδίου Δράσης.

5 «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Κατάρτιση ωφελουμένων «Ανάπτυξη δεξιοτήτων πωλήσεων» Διάρκεια : 140 ΩΡΕΣ Αριθμός Ωφελουμένων : 15 Κατάρτιση ωφελουμένων «Βοηθός επισιτιστικών επαγγελμάτων» Διάρκεια : 120 ΩΡΕΣ Αριθμός Ωφελουμένων : 20 Κατάρτιση ωφελουμένων «Ίδρυση ατομικής επιχείρησης» Διάρκεια : 120 ΩΡΕΣ Αριθμός Ωφελουμένων : 10 Κατάρτιση ωφελουμένων «Ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης» Διάρκεια : 120 ΩΡΕΣ Αριθμός Ωφελουμένων : 35

7 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ Τα βήματα προσέγγισης και επιλογής των επιχειρήσεων είναι : -Σύσταση Ομάδας – Κλιμακίου από το πρόγραμμα με αποκλειστικό έργο την προσέγγιση και επικοινωνία με πιθανές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. - Αναγνωριστική επιτόπια ή τηλεφωνική επικοινωνία. - Πληροφόρηση για το Πρόγραμμα και τα οφέλη του όσον αφορά τις ίδιες τις επιχειρήσεις (π.χ. επιχορήγηση), τους καταρτιζόμενους και την τοπική κοινωνία. Κύριο μέλημα των ειδικών επικοινωνίας είναι να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και αποδοχής. -Συμμετοχή των επιλεγέντων επιχειρήσεων στις δράσεις δικτύωσης και δημοσιότητας του Προγράμματος.

8 Δικτύωση τοπικών κοινωνικών εταίρων, οργανισμών, επιχειρήσεων και ωφελούμενων Καταγραφή των τοπικών κοινωνικών φορέων, το αντικείμενο δραστηριότητας, τη δυνατότητα συμμετοχής σε δίκτυα συνεργασίας Καταγραφή των δημόσιων οργανισμών παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών (πρόνοιας, υγείας, απασχόλησης κλπ.), Συναντήσεις (forum, ημέρες καριέρας, Παρουσίαση ΚοινΣΕπ) Αναμενόμενα αποτελέσματα: Λειτουργία τοπικού δικτύου συνεργασίας Workshop με τη συμμετοχή συλλογικών οργανώσεων των ομάδων στόχου Workshop με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου, των ωφελουμένων και επιχειρήσεων Δικτύωση ΚοινΣΕπ του Σχεδίου Δράσης με υφιστάμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις –υπογραφή τοπικών «συμβολαίων» / συμφώνων συνεργασίας των φορέων (δημόσιων, ιδιωτικών, της κοινωνίας των πολιτών), για την προώθηση στην απασχόληση των ευάλωτων ομάδων

9 Ευχαριστώ για την προσοχή σας !


Κατέβασμα ppt "«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google