Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πασχαλίδης Θανάσης Τζέτζης Νίκος Σαρίδου Δέσποινα Σαπρανίδης Κων / νος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πασχαλίδης Θανάσης Τζέτζης Νίκος Σαρίδου Δέσποινα Σαπρανίδης Κων / νος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πασχαλίδης Θανάσης Τζέτζης Νίκος Σαρίδου Δέσποινα Σαπρανίδης Κων / νος

2  Γεννήθηκε στην A λεξάνδρεια της A ιγύπτου στις 29 A πριλίου 1863.  Πέθανε στις 29 Απριλίου του 1933 από καρκίνο του λάρυγγα.  Ήταν το ένατο παιδί της οικογένειας του Πέτρου και Χαρίκλειας Καβάφη και έζησε ανύπαντρος.

3  Τα επαγγέλματα που άσκησε ο Κων / νος Καβάφης ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος και δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Δημόσιων Έργων της Αιγύπτου.  Ο ίδιος στο διαβατήριό του δήλωνε ποιητής.

4  Στην Αλεξάνδρεια ο K αβάφης διδάχτηκε Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά με οικοδιδάσκαλο και συμπλήρωσε τη μόρφωσή του για ένα - δύο χρόνια στο Ελληνικό Εκπαιδευτήριο της Αλεξάνδρειας.  Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του Κων / νου Καβάφη ήταν η ιστορία. Επίσης τα ποιήματα του συνδέονται με την ιστορία και αυτό φαίνεται από τα ιστορικά γεγονότα, που αναφέρονται στα ποιήματά του. Παράδειγμα αποτελεί το ποίημά του ¨ Θερμοπύλες ¨.

5  H εκδοτική πρακτική που ακολούθησε ο K αβάφης ήταν πρωτοφανής. Δεν τύπωσε ποτέ τα ποιήματά του σε βιβλίο, και μάλιστα αρνήθηκε δύο σχετικές προτάσεις που του έγιναν, μία για ελληνική έκδοση και μία για αγγλική μετάφραση των ποιημάτων του. Προτιμούσε να δημοσιεύει τα ποιήματά του σε εφημερίδες, περιοδικά και ημερολόγια, και να τα τυπώνει ιδιωτικά σε μονόφυλλα, κάνοντας στη συνέχεια αυτοσχέδιες συλλογές που μοίραζε στους ενδιαφερόμενους.

6  Ιστορικά ποιήματα  Αισθησιακά ή ηδονικά ποιήματα  Φιλοσοφικά ποιήματα  Θερμοπύλες : ανήκουν στα ιστορικά ποιήματα, γιατί αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα.

7  H αντιπαράθεση των οπαδών του K αβάφη και του Παλαμά γνώρισε μια πρώτη έξαρση το 1918 και κορυφώθηκε στην A θήνα το 1924, και έλαβε ουσιαστικά τέλος την ίδια χρονιά όταν ο Παλαμάς έκανε μια σύντομη αλλά νηφάλια εκτίμηση του έργου του K αβάφη. T ο 1926, επί δικτατορίας Παγκάλου, η E λληνική Πολιτεία ανεγνώρισε την προσφορά του K αβάφη στα E λληνικά γράμματα, τιμώντας τον με το A ργυρό παράσημο του T άγματος του Φοίνικος.  H διεθνής απήχηση της ποίησης του K αβάφη, όπως πιστοποιείται από τις πολλαπλές μεταφράσεις του έργου του σε ξένες γλώσσες.

8  http://www.kavafis.gr/archive/pictures/list.asp http://www.kavafis.gr/kavafology/bio.asp http://www.kavafis.gr/archive/pictures/list.asp http://www.kavafis.gr/kavafology/bio.asp http://www.kavafis.gr/poems/content.asp?id=150&cat=1 http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=385300 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CE%BD% CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF% CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%B2 %CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%82#cite_note-3


Κατέβασμα ppt "Πασχαλίδης Θανάσης Τζέτζης Νίκος Σαρίδου Δέσποινα Σαπρανίδης Κων / νος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google