Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιλογή έργου για την ατομική εργασία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιλογή έργου για την ατομική εργασία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιλογή έργου για την ατομική εργασία
Ατομική εργασία Επιλογή έργου για την ατομική εργασία

2 Παράδειγμα Ατομική εργασία Ενότητητα: Γεωργική τεχνολογία Έργο: Υδραυλική πλατφόρμα μεταφοράς

3 Συλλογή πληροφοριών Λειτουργία του αντικειμένου
Τι κάνει το αντικείμενο, πώς λειτουργεί, ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας του.

4 Παράδειγμα Η υδραυλική πλατφόρμα είναι μια καρότσα που μπορεί και σηκώνεται προς τα πάνω με τη βοήθεια δύο βραχιόνων. Στους βραχίονες ασκείται υδραυλική πίεση με αποτέλεσμα να σηκώσουν την καρότσα.

5 Συλλογή πληροφοριών 2. Δομή και κατασκευή του αντικειμένου Τα μέρη από τα οποία αποτελείται, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και η διαδικασία κατασκευής.

6 Παράδειγμα Η πλατφόρμα είναι παρελκόμενη από τρακτέρ.
Η πλατφόρμα είναι παρελκόμενη από τρακτέρ. Αποτελείται από βάση με δύο ρόδες που φέρει τα τέσσερα στηρίγματα της πλατφόρμας, δύο υδραυλικούς βραχίονες και την πλατφόρμα.

7 Συλλογή πληροφοριών 3. Ιστορική εξέλιξη του αντικειμένου Η ανακάλυψη και η εξέλιξη, άνθρωποι που συνέβαλαν, η εποχή της ανακάλυψης, οι λόγοι που οδήγησαν στην ανακάλυψη.

8 Παράδειγμα

9 Συλλογή πληροφοριών 4. Τις χρήσεις του αντικειμένου και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

10 Παράδειγμα Η υδραυλική πλατφόρμα βοηθά τους γεωργούς να κάνουν τις γεωργικές εργασίες τους με λιγότερο κόπο και σε λιγότερο χρόνο. Αρνητικό στοιχείο είναι οι εκπομπές καυσαερίων και η εξάντληση μη αναναεώσιμων φυσικών πόρων, αφού απαιτείται η χρήση τρακτέρ που καταναλώνει πετρέλαιο.

11 Συλλογή πληροφοριών 5. Μελλοντικές τάσεις. Έρευνες που γίνονται για την εξέλιξη του αντικειμένου, τις νέες δυνατότητές του και τις χρήσεις του.

12 Παράδειγμα Στο μέλλον θα μπορούσαν οι ανυψωτικές πλατφόρμες μεταφοράς να είναι μικρότερες, πιο ευέλικτες και να μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες με μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

13 Συλλογή πληροφοριών Αναζήτηση πληροφοριών σε: Βιβλία Εγκυκλοπαίδειες
Περιοδικά Φυλλάδια εταιρειών Διαδίκτυο Για βοήθεια συμβουλευτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

14 Συλλογή πληροφοριών Αναζήτηση πληροφοριών με προφορική επικοινωνία
με σημειώσεις ή βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση.

15 Αποθήκευση πληροφοριών
Έντυπα Προμηθευόμαστε ένα ντοσιέ για αποθήκευση του υλικού μας. Αποθηκεύουμε στο ντοσιέ φυλλάδια, αποκόμματα εφημερίδων ή περιοδικών που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ή φωτοτυπίες εντύπων. Δεν ξεχνάμε να σημειώσουμε στο έντυπο υλικό μας τη βιβλιογραφία.

16 Για περιοδικό Συγγραφέας, τίτλος άρθρου, τίτλος περιοδικού, αριθμός τεύχους, χρονολογία, σελίδες. Παράδειγμα: Κ. Αναστασίου, Ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, Τεχνικά Νέα, τεύχος 10, 1998, σελ

17 Για βιβλίο Συγγραφέας, τίτλος βιβλίου, εκδοτικός οίκος, χρονολογία έκδοσης, σελίδες. Παράδειγμα: Α. Γεωργίου, Τεχνικό Σχέδιο, εκδόσεις Ποσειδών, 1992, σελ

18 Αποθήκευση πληροφοριών
Διαδίκτυο Αποθηκεύουμε την ιστοσελίδα που μας ενδιαφέρει στους σελιδοδείκτες δίνοντας έναν σχετικό τίτλο με το περιεχόμενο. Δημιουργούμε ένα φάκελο αποθήκευσης στον Η/Υ. Δημιουργούμε στο φάκελο αρχείο word και αποθηκεύουμε τα κείμενα που μας ενδιαφέρουν, τους συνδέσμους για τα ενδιαφέροντα βίντεο και τις εικόνες.

19 Για διαδίκτυο Δεν ξεχνάμε να σημειώσουμε την ιστοσελίδα στην οποία βρήκαμε τις πληροφορίες και την ημερομηνία μετά από κάθετο. Παράδειγμα: /

20 Αποθήκευση πληροφοριών
Προφορική επικοινωνία Αποθήκευση του ήχου ή βίντεο στο φάκελο αποθήκευσης στον Η/Υ. Αποθήκευση των γραπτών σημειώσεων στο ντοσιέ. Απομαγνητοφώνηση της βιντεοσκοπημένης ή μαγνητοφωνημένης συνέντευξης, καταγραφή της και αποθήκευσής της στο ντοσιέ ή στο φάκελο αποθήκευσης στον Η/Υ.

21 Προφορική επικοινωνία
Σημειώνουμε όνομα, ειδικότητα, επαγγελματική θέση Παράδειγμα Ι. Θεοδώρου, μηχανολόγος μηχανικός, προϊστάμενος παραγωγής του εργοστασίου «Γεωτεχνική».

22 Αδράξτε τις πληροφορίες!!!


Κατέβασμα ppt "Επιλογή έργου για την ατομική εργασία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google