Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

2 ΑΡΚΑΣ-ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

3 Στο βιβλίο ‘Δεν Βλέπω Βελτίωση’ ο Αρκάς σατιρίζει την χρησιμοποίηση των ζώων σε πειράματα των επιστημόνων. Οι επιστήμονες για την πρόοδο των ερευνών τους, την διαπίστωση ασφαλείας των προϊόντων υγείας, πριν τα προωθήσουν στο εμπόριο ελέγχουν πιθανές παρενέργειες στα ζώα, ιδιαίτερα στα ποντίκια.

4 Στην ιστορία αυτή, ένας ποντικός ο Ιπποκράτης είναι ο νέος ένοικος του εργαστηρίου που καλείται να χρησιμοποιηθεί για την πρόοδο της επιστήμης ως πειραματόζωο. Με την είσοδο του, τον υποδέχεται ο Βάκιλος που τον ξεναγεί στο εργαστήριο. Ο Ιπποκράτης γνωρίζοντας τα ζώα του εργαστηρίου διαπιστώνει διάφορες παρενέργειες φαρμάκων που κατασκευάζει ο επιστήμονας, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος μονόχνωτος, αφοσιωμένος στην δουλειά του με μόνη παρέα τον βοηθό του.

5 Τα ποντίκια από διάφορα τμήματα μη μπορώντας να αντιδράσουν δείχνουν παθητικά την χαρά τους για την πρόοδο της επιστήμης. Ο Ιπποκράτης σοκάρεται με αυτά που βλέπει και θέλει να φύγει, να γλυτώσει αλλά αυτό είναι αδύνατο.

6 Ο Αρκάς δίνει ρεσιτάλ μαύρου χιούμορ ειρωνεύεται αλλά και διασκεδάζει
Ο Αρκάς δίνει ρεσιτάλ μαύρου χιούμορ ειρωνεύεται αλλά και διασκεδάζει. Προβληματίζει τον αναγνώστη σχετικά με την πρόοδο της επιστήμης. Ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να βελτιώσει τον τρόπο ζωής του ανακαλύπτει συνέχεια φάρμακα για την αντιμετώπιση των ασθενειών, όμως πριν εφοδιαστεί το εμπόριο με αυτά κάνει διάφορα τεστ ασφαλείας και πάντα οι πρώτοι που τα δοκιμάζουν είναι τα ζώα.

7 ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ

8 Ο Αρκάς στο δεύτερο του άλμπουμ της σειράς ‘ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ’ μας ξεναγεί με βοηθούς τον Ιπποκράτη και τον Βάκιλο στο επιστημονικό εργαστήριο δείχνοντάς μας πως μπορεί ένα ζώο να ζήσει χωρίς εγκέφαλο ή να κάνει μεταμόσχευση ενός άλλου. Αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τους επικίνδυνα εξελισσόμενους όγκους που εμφυτεύονται στα πειραματόζωα. Όπως λέει και ο Βάκιλος η ζωή έχει δύο πλευρές, την άσχημη και την πολύ άσχημη πλευρά

9 ΝΙΩΘΩ ΛΙΓΟ ΚΟΜΜΕΝΟΣ

10 Διαβητικά χάμστερ, καρκινοπαθείς γάτες, ποντίκια με δύο κεφάλια και βατράχια χωρίς πόδια, είναι οι νέοι ένοικοι του εργαστηρίου. Αν και τα περισσότερα ζώα έχουν πεθάνει, πολλά από αυτά έχουν επιβιώσει και παρότι υπέστησαν πολλές ταλαιπωρίες, διασκεδάζουν. Όλα τα ζωτικά τους όργανα βρίσκονται σε γυάλες με φορμόλη. Με αυτό ο Αρκάς αποδεικνύει ότι η φρίκη μπορεί να βγει με χιούμορ αν άγριο και σκληρό, ωστόσο πάντα εύστοχο και ξεκαρδιστικό.

11 ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΙΚ ΝΙΩΘΩ ΛΙΓΟ ΚΟΜΜΕΝΟΣ
Βάκιλος: Ποιος ακατάστατος άφησε εδώ τα νεφρά του; Βάκιλος: Πάντως ο βάτραχος στον οποίο ανήκουν τα πόδια ζει.

12 Ιπποκράτης: Ζει; Και τι ζωή κάνει;
Βάκιλος: Καθιστική

13 Οι γιατροί μέσα από τα μάτια των ζώων

14 Παιχνίδι με το… μισό

15

16

17


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google