Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παγκοσμιοποίηση: Η συμβολή και ο ρόλος του διαδικτύου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παγκοσμιοποίηση: Η συμβολή και ο ρόλος του διαδικτύου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παγκοσμιοποίηση: Η συμβολή και ο ρόλος του διαδικτύου

2 Η παγκοσμιοποίηση βασίζεται στην ταχυτάτη μεταφορά του κεφαλαίου
Η παγκοσμιοποίηση βασίζεται στην ταχυτάτη μεταφορά του κεφαλαίου. Την ανάγκη αυτή εξυπηρετεί το διαδίκτυο το οποίο εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις δημιουργεί μια νέα αντίληψη του χωροχρόνου και επιτρέπει συναλλαγές μεταξύ ολόκληρων κρατών σε χρόνο μερικών λεπτών.

3 Σημαντικός είναι ο ρόλος του διαδικτύου και ως μέσου διάχυσης πληροφοριών, και σύστημα ενημέρωσης . Οι παγκόσμιες εξελίξεις γίνονται γνωστές σε μηδαμινό χρόνο , και εξαπλώνονται μεταξύ των χρηστών του με μεγάλη ευκολία. Αυτή η διάσταση όμως μπορεί να είναι και αρνητικής σημασίας , αφού συχνά διαδίδονται ψευδή στοιχεία τα οποία βρίσκουν μεγάλη απήχηση.

4 Ιστορικά γεγονότα σχετικά με την παγκοσμιοποίηση και το διαδίκτυο

5 2009: Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση της Κίνας λογοκρίνει το Internet, για να μπορεί να ασκεί απόλυτο έλεγχο στο τι διαβάζουν οι κάτοικοι της όποτε όπως ήταν αναμενόμενο η κοινωνική υπηρεσία της Google, δεν είχε και πολλές ελπίδες ... Η Google απειλεί να αποχωρήσει από την κινεζική αγορά (λόγω επιθέσεων χάκερ ) Τελικά ανανεώνει την άδεια λειτουργίας της και επανέρχεται στο κινέζικο διαδίκτυο.

6 2012: Την Τετάρτη 18/1 η αγγλικη wikipedia , «κατεβαζει» τους διακοπτες ως ενδειξη διαμαρτυριας στην αποφαση των SOPA(Stop Online Piracy Act) και PIPA (Protect Intellectual Property Act )για λογοκρισια του διαδυκτιου. Χιλιαδες χρηστες σε ολο τον κοσμο δηλωνουν εμπρακτα την διαμαρτυρια τους. Τελικά η wikipedia επανερχεται και ο Ο Ομπάμα δήλωσε πως δεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο, καθιστώντας το ουσιαστικά «νεκρό» πριν καν συζητηθεί στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η αντίδραση της μεγαλύτερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, Wikipedia, στο νομοσχέδιο SOPA ενάντια στην πειρατεία, που προωθούταν στο αμερικανικό Κογκρέσο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με την διευθύντρια του Ιδρύματος Wikipedia Σου Γκάρντνερ.

7 Μήπως ξεκινά ένας νέος πόλεμος στο διαδίκτυο?
20/1/12:Παρολα αυτά δυο μερες αργοτερα το αμερικανικο υπουργειο δικαιοσυνης(U.S. Justice Department) κλεινει οριστικα την μεγαλυτερη ιστοσελιδα διανομης αρχειων Megaupload.com , με την κατηγορια παραβιασης προσωπικων δικαιωματων. Ως αντιδραση το γκρουπ των χακερ “Anonymous” χτύπαει κυβερνητικά site των ΗΠΑ του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, της ένωσης της κινηματογραφικής βιομηχανίας Motion Picture Association of America και της ένωσης της δισκογραφικής βιομηχανίας Recording Industry Association of America.   Μήπως ξεκινά ένας νέος πόλεμος στο διαδίκτυο?

8 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
-Παγκόσμιο ηλεκτρονικό χωριό -Ανταλλαγή απόψεων -Πλήθος πληροφοριών και γνώσεων -Μέσο συνεργασίας και αλληλεπίδρασης

9 Τι προσφέρει το διαδίκτυο?
-Ηλεκτρονικές αγορές -Διαφημίσεις -Πληροφορίες κάθε είδους -Ζωντανή συνομιλία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο -Τηλεδιάσκεψη, τηλεργασία -Διεκπεραίωση εργασιών -Ψυχαγωγία, διάφορα προγράμματα κ α.

10 Κυρίες λειτουργίες Ηλ. Ταχυδρομείο( ) , και ζωντανή συνομιλία (chat) Τηλεργασία Μηχανές αναζήτησης Ηλεκτρονικά Βιβλία Blogs Εμπόριο στο διαδίκτυο (online shopping)

11 Τα προβλήματα , οι κίνδυνοι και οι αρνητικές συνέπειες…
-Διάδοση ψευδών ανυπόστατων ειδήσεων, χωρίς δυνατότητα ελέγχου -Καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών -Σοβαρός κίνδυνος για ανήλικους χρήστες (διατάραξη ψυχικής υγείας, πορνογραφικό υλικό) -Ανισότητα ανάμεσα σε χρήστες και μη χρήστες, αναπτυγμένες και υπανάπτυκτες χώρες -Οικονομικές, αλλά και ψυχικές επιπτώσεις σε ενήλικους χρήστες -Καταγραφή, αποθήκευση προσωπικών δεδομένων -Κυριαρχία της Αγγλικής γλώσσας κ α

12 Θανάσης Γκαρδιακός – Ερμίνα Δεβουρου 2011-2012


Κατέβασμα ppt "Παγκοσμιοποίηση: Η συμβολή και ο ρόλος του διαδικτύου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google