Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος

2

3 Χμ…. Δηλαδή??

4

5 Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Τεχνολογία Επικοινωνιών)

6 Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Τεχνολογία Επικοινωνιών) Στα αρχαία ελληνικά σημαίνει πετραδάκι, μικρό χαλίκι.

7 Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Τεχνολογία Επικοινωνιών) Οι Αθηναίοι στην Αρχαία Ελλάδα ψήφιζαν με άσπρα ή μαύρα πετραδάκια. Πετραδάκια που είχαν ένα από δύο χρώματα.

8 Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Επιστήμη των Επικοινωνιών) Ψηφιδωτό είναι ένα έργο τέχνης που έχει κατασκευαστεί από μικρά πετραδάκια. Καθένα από αυτά έχει ένα μοναδικό χρώμα.

9 Ψηφίον (Γλωσσολογία) Ψήφος (Ιστορία) Ψηφιδωτό (Τέχνη) Σήματα Μορς (Τεχνολογία Επικοινωνιών) Ο πρόγονος των SMS, μεταφορά γραπτών μηνυμάτων μέσω καλωδίου με τη χρήση δύο διαφορετικών συμβόλων: της τελείας και της παύλας.

10

11 Οι αριθμοί 1, 2, 3... είναι Ψηφία, δηλαδή δεν μου δείχνουν τις ενδιάμεσες τιμές από το 1 στο 2 ή από το 2 στο 3 κλπ. Σκεφτείτε μια σκάλα (και ένα δρόμο): Στη σκάλα το πόδι μου πηγαίνει από το ένα σκαλί στο άλλο. ΔΕΝ μπορεί να πάει σε κάποιο ενδιάμεσο διάστημα. Με αναγκάζει να κινούμαι “Ψηφιακά” Αν τα χρώματα πήγαιναν από το μπλε στο πράσινο ή από το πράσινο στο κίτρινο κλπ χωρίς ενδιάμεσες αποχρώσεις θα μιλάγαμε για “ψηφιακά” χρώματα!

12

13 Όμως στα μαθηματικά έχω θεωρητικά άπειρες τιμές μεταξύ του 1 και του 2 κλπ.: 1,0000452900063656891411669699999... 2 Όταν βαδίζω σε ένα δρόμο μπορώ να βάλω το πόδι μου σε οποιοδήποτε σημείο! Τα μάτια μας από το μπλε μέχρι το πράσινο βλέπουν εκατομμύρια αποχρώσεις! Τα αυτιά μας ακούν όλους τους ήχους που βγάζει ένα μουσικό όργανο. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν ταξιδεύατε και η ταχύτητα αύξανε κατά 10 km/h, από το 10 στο 20, στο 30 κλπ.

14

15 ΨΗΦΙΑΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ Οι τιμές του χρόνου θα αυξάνουν πάντα κατά μία συγκεκριμένη ποσότητα, μια μονάδα, εδώ από το 12 θα πάμε στο 13 κλπ Οι δείκτες θα περάσουν από οποιαδήποτε υποδιαίρεση του χρόνου. Ο χρόνος στην πραγματικότητα είναι μια συνεχόμενη μεταβολή

16

17 ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Επικοινωνούμε, Σκεφτόμαστε και Ανταλλάσσουμε Δεδομένα και Πληροφορίες, στο φυσικό πραγματικό μας κόσμο, κυρίως με τη γλώσσα και τα σύμβολα που από μικρά παιδιά μαθαίνουμε. Ο πραγματικός κόσμος μας είναι αναλογικός στο φυσικό πραγματικό μας κόσμο, κυρίως με τη γλώσσα και τα σύμβολα που από μικρά παιδιά μαθαίνουμε. Ο πραγματικός κόσμος μας είναι αναλογικός

18 Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Διαχειρίζεται, Επεξεργάζεται και Ανταλλάσσει πολλών μορφών Δεδομένα και Πληροφορίες, σε ένα τεχνητό κόσμο, με μια δική του γλώσσα διαφορετική από τη δική μας. Ο κόσμος του είναι ο Ψηφιακός κόσμος και θα τον δούμε καλύτερα σε μια άλλη προβολή σε ένα τεχνητό κόσμο, με μια δική του γλώσσα διαφορετική από τη δική μας. Ο κόσμος του είναι ο Ψηφιακός κόσμος και θα τον δούμε καλύτερα σε μια άλλη προβολή Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος Ευχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google