Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ Αλεξίου Iωάννα Αργύρη Ξένια Βελιάδη Νικολέτα Γκλαντζούνη Κών/να Γαλατσίδας Χρήστος Γοδενόπουλος Απόστολος Γρηγορόπουλος Γεώργιος Δεληδήμος Απόστολος Ιωάννου Κών/νος ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Καραπτσιά Αθανασία

2 «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ»
ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

3 Η ονομασία των δρόμων μου
Μικράς Ασίας Η Μικρά Ασία είναι το δυτικότερο τμήμα της Ασίας και υπήρξε σημαντική κοιτίδα του ελληνισμού. Σημαντικότερες πόλεις είναι η Κωνσταντινούπολη ,η Σμύρνη ,τα Άδανα και η Προύσα. Ιωάννη Πανέρη Ο Ιωάννης Πανέρης( ),γεννήθηκε στην Ευξεινούπολη και ήταν πανεπιστημιακός δάσκαλος. Ήταν πολυγραφότατος συγγραφέας φιλολογικών και φιλοσοφικών μελετών καθώς και θαυμάσιος γνώστης αλλά και ομιλητής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Ακόμη, είχε ασχοληθεί με την ποίηση.

4 Η αρχική αρχιτεκτονική των σπιτιών
Η Ευξεινούπολη δημιουργήθηκε το 1906,όπου και χτίστηκαν γκρίζα σπίτια στη σειρά, σαν σπιρτόκουτα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα σπίτια της ήταν πλήθυνα (δηλαδή από τσιμέντο και πέτρα) .Πολλοί στην αρχή δυσκολεύτηκαν και αναγκάστηκαν να ζητήσουν αλλού τόπο διαμονής, γιατί τα σπίτια ήταν πολύ μικρά (δύο δωμάτια και είσοδος, χωρίς άλλους βοηθητικούς χώρους) και σ' αυτά στεγάστηκαν δύο οικογένειες κάτω από αφόρητες συνθήκες.

5 Οι ασχολίες των κατοίκων
Κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία και κατά δεύτερο η κτηνοτροφία, αφού οι περισσότεροι προέρχονται από ορεινές περιοχές. Επίσης, υπάρχουν κάτοικοι που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι και τεχνίτες.

6 Προβλήματα των δρόμων μου στο παρελθόν και στο παρόν
έντονο πρόβλημα με τον φωτισμό στα πεζοδρόμια (παρελθόν) έλλειψη ασφαλτοστρώσεις των δρόμων με συνέπεια δημιουργία προβλήματος οδήγησης στους οδηγούς (παρελθόν) αδέσποτα σκυλιά που μαζεύονται σε αγέλες και σκορπούν τον τρόμο στους ανυποψίαστους πολίτες που κινούνται πεζοί ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες. Ακόμη, είναι πιθανό να μεταφέρουν ασθένειες οι οποίες είναι μεταδοτικές και εγκυμονούν κινδύνους για τον άνθρωπο. (παρόν)

7 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ Της Ξένιας Αργύρη

8 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΔΟΥ Η οδός που μένω έχει το όνομα του Μακεδονομάχου
Παύλου Μελά. Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 και πέθανε στις 13 Οκτωβρίου Ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα.

9 Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ Η γειτονιά αυτή είναι κυρίως βλαχογειτονιά. Από’ κει και πάνω μένουν πρόσφυγες Ανατολικής Ρωμυλίας, Πόντου και Σμύρνης καθώς και κάποιοι Σαρακατσάνοι. Τα οικόπεδα των γειτόνων μου είναι ιδιόκτητα. Τα γωνιακά είναι 600 τ.μ., ενώ τα εσωτερικά οικόπεδα είναι 720 τ.μ. Τα περισσότερα σπίτια έχουν χτιστεί μετά το σεισμό του 1980.

10 ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Στη γειτονιά μου υπάρχουν:
ένα παρκάκι με μικρό ναό της Αγίας Τριάδας και του οσίου Εφραίμ αποθήκες σιτηρών του συνεταιρισμού Ευξεινούπολης ένα γήπεδο 5x5 όπου αθλείται η ομάδα «Άθλος» κ.α.

11 ‘‘Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ’’ Οδός Παύλου Μελά Νικολέτα Βελιαδή

12 Που βρίσκεται ο δρόμος και πως πήρε το όνομα του.
Ο δρόμος πήρε το όνομά του από τον αξιωματικό Παύλο Μελά, ο οποίος υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό και ήταν ένας από τους ηγέτες και τους ήρωες του Μακεδονικού αγώνα. Βρίσκεται στο διαμέρισμα της Θεσσαλίας.Η Ευξεινούπολη είναι κωμόπολη του νοτίου τμήματος του νομού Μαγνησίας.Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Αλμυρού και είναι το μεγαλύτερο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου. Ασχολίες και πληθυσμός των κατοίκων. Ο πληθυσμός αποτελείται από κατοικούς 2-90 ετών. Σε γενικό βαθμό ο πληθυσμός είναι 100 περίπου άτομα.Μέσα σε αυτά τα άτομα συμπεριλαμβάνονται και τα σπίτια οικονομικών μεταναστών που κατοικούν στον δρόμο μας, οι οποίοι κατάγονται από την Βουλγαρία κυρίως.Παρά το γεγνός ότι είναι αλλοδαποί δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα στους άλλους κατοίκους και ζουν αρμονικά μεταξύ μας.

13 Προβλήματα του δρόμου και η αρχιτεκτονική του.
Πρώτα από όλα ο δρόμος είναι περιφερειακός, με συνέπεια οι κάτοικοι να είναι επιφφυλακτικοί και να φοβούνται για τυχόν διαρρηξεις και κλοπές. Επιπλέον,με το πέρασμα των χρόνων η άσφαλτος έχει διαβρωθεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν επιφανειακά προβλήματα. Μετά από μία δυνατή βροχή,στον δρόμο συσσωρεύονται ύδατα στις γωνίες, με συνέπεια να πλημμυρίζει ο δρόμος. Μετά τον σεισμό του 1980, που υπέστη η Ευξεινούπολη τα σπίτια της συνεχώς ανακαινίζονται.Τα παλαιότερα σπίτια τα όποια είναι όπως στην είκονα,δεν υπάρχουν πλέον εκτός από μερικά τα οποία είναι ακατοίκητα.Όλα τα υπόλοιπα χτίζονται και ανακαινίζονται και δεν μπορεί κανένας να καταλάβει ότι είναι τα ίδια σπίτια με παλιότερα.

14 Λίμνες Ζερέλια Οι λίμνες Ζερέλια ή Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού σχήματος, που βρίσκονται 4 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 2,5χλμ από το Δ.Δ Ευξεινούπολης, σε υψόμετρο 130 μέτρων από την θάλασσα.Η μεταξύ τους απόσταση είναι περίπου 250 μέτρα.Η μεγαλύτερη λίμνη έχει διάμετρο 250 με 300 μέτρα και βάθος περίπου 8 μέτρα, ενώ η μικρότερη έχει διάμετρο 150 με 250 μέτρα και βάθος περίπου 6 μέτρα.Η σημασία των λιμνών έγκειται σε τρία στοιχεία: αποτελούν σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο ανάμεσα τους βρίσκεται αξιόλογη αρχαιολογική θέση συνθέτουν ιδιαίτερο υδροβιότοπο.

15 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!

16 «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ….»
Ανάβρα 29 Μαρτίου 2013 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΚΛΑΝΤΖΟΥΝΗ

17 Το χωριό Ανάβρα Αλμυρού Μαγνησίας είναι ένα ορεινό (1
Το χωριό Ανάβρα Αλμυρού Μαγνησίας είναι ένα ορεινό (1.000 μέτρα υψόμετρο), κτηνοτροφικό χωριό. Παλαιότερα και μέχρι το 1924 ήταν Δήμος, ο Δήμος Όθρυς, με πρωτεύουσα τη ΓΟΥΡΑ, παλιά ονομασία του χωριού. Είχε κατοίκους. Είχε πετρόκτιστα αρχοντικά σπίτια, και ήταν έδρα του Επισκόπου Θαυμακού.

18 Ο δρόμος Αγίου Γεωργίου

19 Ο δρόμος πήρε το όνομα του από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου.
Ηταν από παλιά ένας από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού διότι συνέδεε τις δύο ενορίες, του Αγίου Δημητρίου με την ενορία του Αγίου Γεωργίου.

20 Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου

21 Τα κτίρια αυτού του δρόμου μέχρι το 1942 ήταν πετρόκτιστα σπίτια όπως αυτά του Πηλίου. Τα παλιά χρόνια για την προστασία των κατοίκων τα σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω των ταρατσών, όπως στα Μεστά της Χίου. Το έτος 1942 οι Ιταλοί έκαψαν όλα τα κτίρια του χωριού και τα μόνα που έμειναν ήταν οι τρείς εκκλησίες: της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Σεραφείμ. Το 1956 ο δρόμος άλλαξε πάλι όψη με το σεισμό που έγινε στο χωρίο. Τέλος το 1981 με έναν πολύ δυνατό σεισμό, τα κτίρια κατέρρευσαν και ο δρόμος πήρε την τελική του μορφή.

22 Το σπίτι μου βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού, στην οδό Αγίου Γεωργίου
Μπροστά από το σπίτι μου βρίσκεται η βρύση Κστέρνα, η οποία κτίστηκε στις αρχές του αιώνα και της οποίας το νερό είναι από φυσική πηγή.

23 Οι κάτοικοι του δρόμου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν και είναι κτηνοτρόφοι, όπως και όλοι οι κάτοικοι του χωριού ήδη από τον 6o αιώνα. Παράλληλα ασχολούνταν με την επεξεργασία των κτηνοτροφικών προϊόντων τους. Σήμερα ο πληθυσμός του δρόμου Αγίου Γεωργίου είναι περίπου 60 κάτοικοι με μέσο όρο ηλικίας 40 χρονών. Το πνευματικό τους επίπεδο, λόγω του απομακρυμένου και ορεινού χωριού, δεν είναι υψηλό. Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι Δημοτικού, ελάχιστοι είναι απόφοιτοι Γυμνασίου και Λυκείου. Η καταγωγή των κατοίκων του δρόμου είναι βλάχοι και σαρακατσάνοι. Επιφανείς οικογένειες ήταν των Γκλαντζουνέων και των Γκαρικέων.

24 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

25 Οικισμός Ευξεινούπολης
Ο οικισμός ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα για την αποδοχή 900 περίπου οικογενειών προσφύγων από τη Βουλγαρία και έπειτα από την Μικρά Ασία. Ο οικισμός βρίσκεται Νότια του Νομού Μαγνησίας στο κέντρο του Κρόκιου πεδίου.

26 Οδοί Ευξεινούπολης ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ: Το δυτικότερο τμήμα της Ασίας και σημαντική κοιτίδα του ελληνισμού. Το 1922 μετά την βίαιη εκδίωξη των χριστιανικών πληθυσμών από τον Κεμάλ εκατομμύρια πρόσφυγες της Μ. Ασίας ήρθαν στην Ελλάδα. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ: ( ) Μέλος της Φιλικής Εταιρίας. Ιδρυτής του Ιερού Λόχου. Προδόθηκε από έλληνες και φυλακίστηκε στην Ουγγαρία.

27 Μικράς Ασίας Αλεξάνδρου Υψηλάντη

28 Αρχιτεκτονική δρόμου Περιλαμβάνει το κτίριο του δημοτικού σχολείου που ιδρύθηκε το 1908 και σπίτια κυρίως διπλοκατοικίες. Σε αντίθεση με το παρελθόν ο περιβάλλον χώρος ήταν κυρίως χωράφια και τα λίγα σπίτια ήταν πλινθόκτιστες μονοκατοικίες.

29 Κάτοικοι Μωσαϊκό ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας, προέλευσης, επαγγελματικής ιδιότητας. Ανάμεσα τους απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων και εξέχουσες προσωπικότητες όπως η κυρία Μαρδάκη Χρυσάνθη.

30 Προβλήματα Λιμνάζοντα νερά. Πρόχειρη κατασκευή.
Έλλειψη φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδων. Όχι καλή οδοποιία.

31 Συμπέρασμα Μέσα από τις ιστορίες παλαιότερων κατοίκων της γειτονιάς αλλά και από προσωπικές παρατηρήσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η ονοματοθεσία των οδών κάθε περιοχής είτε αυτή είναι μικρή είτε μεγάλη κρύβει έναν ιστορικό θησαυρό. Αυτός ο θησαυρός αποκαλύπτει περίτρανα κομμάτια του παρελθόντος που θέλουμε να μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη και στη καρδιά μας…

32 O ΔΡΟΜΟΣ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
Αποστόλης Γοδενόπουλος

33 Ο δρόμος που κατοικώ Ανατολική Ρωμυλία
Περιοχή της βόρειας Θράκης όπου κατοικούσαν έλληνες Όμως λόγο των διωγμών οι κάτοικοι της ήρθαν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα

34 Οι ασχολίες των κατοίκων
Στην πλειοψηφία τους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και γεωργοί

35 Επιφανείς κάτοικοι Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (Αύρα)
Ήταν συγγραφέας βιβλίων,άρθρων και συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες Διακρίθηκε στο μάθημα των νέων ελληνικών για το λυρικό ύφος των εκθέσεων της

36 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ PROJECT A1

37 ΟΔΟΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Ο δρόμος πήρε το όνομά του από τη Μικρά Ασία, όπου είναι η χερσόνησος που προεκτείνετε δυτικά της ασιατικής ηπείρου σε μια νοητή γραμμή που ξεκινά από τον κόλπο της Αλεξάνδρειας (ισσός) έως την Τραπεζούντα της μαύρης θάλασσας

38 Η αρχιτεκτονική του δρόμου
Παρελθόν Παρόν

39 Σημαντικά κτίρια Τα σημαντικότερα κτίρια στην οδό Μικράς Ασίας είναι τα δύο σχολεία γυμνάσιο και νηπιαγωγείο. Αυτά τα δύο μαζί με το δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στον απέναντι δρόμο αποτελούν ένα ευρύτερο σχολικό συγκρότημα

40 Προβλήματα του δρόμου Γενικά στην Ευξεινούπολη δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους της. Γενικότερα στην οδό Μικρά Ασία τα προβλήματα είναι ελάχιστα, όπως ότι υπάρχουν λίγοι κάδοι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζετε ο κόσμος να διανύει μεγάλο αριθμό μέτρων για να πετάξουν τα σκουπίδια. Ακόμη ένα πρόβλημα είναι ότι ο δρόμος έχει πολλές καμένες λάμπες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει στο δρόμο ένα βαθύ σκοτάδι και να γίνονται συχνά κάποια μικροατυχήματα.

41 «Ο ΔρΟμος Εχει την δικΗ του ιστορΙα»
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ Α1 ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ 2013

42 ΟνοματολογΙα του ΔρΟμου
ΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΤΖΙΟΥ

43 ΓεωγραφικΟς και ΤοπογραφικΟς προσδιορισμΟς του δρΟμου
Ο συγκεκριμένος δρόμος , βρίσκεται στα τετράγωνα και σύμφωνα με τον τοπογραφικό χάρτη και είναι ο όγδοος κάθετος δρόμος που διασχίζει κατά μήκος την Ευξεινούπολη

44 Η αρχιτεκτονική του δρόμου
Στο παρόν Σήμερα υπάρχουν σύγχρονα νεόδμητα σπίτια , ενώ στο κεντρικό σημείο του δρόμου οι χωματόστρωτες αλάνες αντικαταστάθηκαν από ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο παρελθόν Μικρά προσφυγικά σπίτια δομημένα σε οικοδομικά τετράγωνα

45 Ασχολίες των κατοίκων, καταγωγή, ηλικίες
Πρόσφυγες Ανατ. Ρωμυλίας με παραδοσιακή φορεσιά Οι κάτοικοι είναι πρόσφυγες από την Ανατ. Ρωμυλία , τη Μ. Ασία και τον Πόντο. Αργότερα εγκαταστάθηκαν Βλάχοι , Σαρακατσαναίοι και κάτοικοι ορεινών χωριών. Παλαιότερα κύρια ασχολία των κατοίκων ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία , ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε ποικιλία επαγγελμάτων όπως δημόσιοι υπάλληλοι , επαγγελματίες κ.α. Στην ηλικιακή κατανομή του πληθυσμού έχουμε μεγάλο ποσοστό νεαρών ηλικιών.

46 Προβληματα του ΔρΟμου Πρόκληση μικροατυχημάτων λόγω περιορισμού της ορατότητας από την δενδροφύτευση των πεζοδρομίων Μεγάλος αριθμός εγκαταλελειμμένων σπιτιών και η παράνομη κατοίκηση από αλλοδαπούς μετανάστες δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα ανασφάλειας και επιφύλαξης από τους μόνιμους κατοίκους .

47 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

48 ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΤΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ

49 ΟΙ ΚΑΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 400. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΓΚΑΡΗΔΕΣ.

50 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ

51 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

52 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google