Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Απο τους μαθητές Κωνσταντίνος Μώκος Κωνσταντίνος Μπράτης Γιάννης Παπαδόπουλος Δημήτρης Μεγαρίτης Χριστίνα Παπούλια Γεωργία Μπίθα 2012-13 Υπεύθυνος καθηγητής:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Απο τους μαθητές Κωνσταντίνος Μώκος Κωνσταντίνος Μπράτης Γιάννης Παπαδόπουλος Δημήτρης Μεγαρίτης Χριστίνα Παπούλια Γεωργία Μπίθα 2012-13 Υπεύθυνος καθηγητής:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 απο τους μαθητές Κωνσταντίνος Μώκος Κωνσταντίνος Μπράτης Γιάννης Παπαδόπουλος Δημήτρης Μεγαρίτης Χριστίνα Παπούλια Γεωργία Μπίθα Υπεύθυνος καθηγητής: Γεωργακόπουλος Γεώργιος

2

3  ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.  Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΒΑΡΟΝΟ ΠΙΕΡ ΝΤΕ ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ.  ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΘΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1896 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.

4 Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

5  ΤΟ 1924 ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.  ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ.

6  ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, ΚΟΙΝΩΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΩΣ ΘΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004 ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΑΠΟ 202 ΧΩΡΕΣ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 301 ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ 28 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

7  Η ΠΡΩΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ "ΜΑΣΚΟΤ" ΕΙΝΑΙ Ο WALDI ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1972

8 Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Ο PIERRE DE COUBERTIN ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ETHELBERT TALBOT ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ: Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΕΝΤΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ

9  ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.  OΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ.

10  ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ 14 ΩΣ 18 ΕΤΩΝ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

11  ΟΙ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ 9 ΑΘΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 14 ΧΩΡΕΣ  ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ 11 ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ 19  ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 39 ΚΑΙ ΤΙΣ 198 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

12  ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ:  ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ  ΝΑ "ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ  ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ

13  ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΔΕΙΞHΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΡΙΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

14  Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ (ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΤΙΒΟΣ, ΤΕΝΙΣ, ΒΑΡΗ ΚΤΛ.) ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ. ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΜΥΪΚΕΣ ΘΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥΣ, ΩΜΟΥΣ, ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΑΓΚΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΟΙ.

15  ΠΙΟ ΚΟΙΝΗ ΑΘΛΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ.  10 ΠΙΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ:  1. ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ (ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ) 2. ΜΥΪΚΗ ΘΛΑΣΗ – ΚΑΚΩΣΗ 3. ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ (ΓΟΝΑΤΟ) 4. ΡΗΞΗ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ (ΓΟΝΑΤΟ) 5. ΡΗΞΗ ΠΛΑΓΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ (ΓΟΝΑΤΟ) 6. ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ 7. ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΔΑΧΤΥΛΟΥ 8. ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΣ ΤΟΥ ΑΓΚΩΝΟΣ – ΕΞΩ (TENNIS ELBOW) 9. ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΩΜΟΥ 10. ΚΑΚΩΣΗ ΜΕΣΗΣ

16  1/3 ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΥΠΕΡΧΡΗΣΗΣ.  ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΥΠΕΡΧΡΗΣΗΣ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕ 54,6% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ  ΜΥΪΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΜΗΡΙΑΙΩΝ ΜΕ 26,1%  ΡΗΞΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΜΕ 9,8%  ΟΞΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ 5,2%

17

18  ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΑΝΔΡΟΓΟΝΑ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ Η ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΜΟΝΗ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ.  Η ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΪΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.

19  ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ.  ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ, ΟΙ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

20  ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΚΜΗ, ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΝΕΦΡΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΑΛΩΠΕΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ.  ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ.  ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ, ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

21  Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις τραγικές συνέπειες των αναβολικών είναι η περίπτωση του ολυμπιονίκη Αρμστρογκ ο οποίος κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το Ο αθλητής παραδέχτηκε δημόσια, ότι όλες οι νίκες του βασίζονται στα αναβολικά πράγμα που του στέρησε όλα τα μετάλλια του.


Κατέβασμα ppt "Απο τους μαθητές Κωνσταντίνος Μώκος Κωνσταντίνος Μπράτης Γιάννης Παπαδόπουλος Δημήτρης Μεγαρίτης Χριστίνα Παπούλια Γεωργία Μπίθα 2012-13 Υπεύθυνος καθηγητής:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google