Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυτεπαγωγή 2 ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Τι θα συμβεί αν κινήσω τον δρομέα αριστερά ; Το πηνίο «δεν συμφωνεί» με την αύξηση αυτή. Για να την εμποδίσει εμφανίζει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυτεπαγωγή 2 ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Τι θα συμβεί αν κινήσω τον δρομέα αριστερά ; Το πηνίο «δεν συμφωνεί» με την αύξηση αυτή. Για να την εμποδίσει εμφανίζει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Αυτεπαγωγή 2 ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας

3 Τι θα συμβεί αν κινήσω τον δρομέα αριστερά ; Το πηνίο «δεν συμφωνεί» με την αύξηση αυτή. Για να την εμποδίσει εμφανίζει μια ηλεκτρεγερτική δύναμη στα άκρα του. + - Ε αυτ Το φαινόμενο ονομάζεται Αυτεπαγωγή και η Η.Ε.Δ, ηλεκτρεγερτική δύναμη από αυτεπαγωγή.

4 Τι θα συμβεί αν κινήσω τον δρομέα δεξιά ; Το πηνίο «δεν συμφωνεί» με την μείωση αυτή. Για να την εμποδίσει εμφανίζει μια ηλεκτρεγερτική δύναμη στα άκρα του. - + Ε αυτ

5 Μπορούμε ν΄ αποδείξουμε ότι : di είναι η απειροστή μεταβολή της έντασης του ρεύματος που επήλθε σε απειροστό χρόνο dt. Συντελεστής αυτεπαγωγής. Ο συντελεστής αυτεπαγωγής εξαρτάται από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του πηνίου, από το πλήθος των σπειρών του και από την μαγνητική διαπερατότητα του πυρήνα. Μονάδα του είναι το 1 Henry.

6 Παρατήρηση : Ο τύπος : Δίνει την μέση τιμή της τάσης από αυτεπαγωγή.

7 Πείραμα 1 + - Το ρεύμα καθυστερεί να πάρει την τελική του τιμή. i 0

8 Πείραμα 2 - + Το λαμπάκι μόλις που φωτοβολεί. Το λαμπάκι φωτοβολεί έντονα. Η ενέργεια αυτή ήταν αποθηκευμένη στο πηνίο.

9 Ενέργεια μαγνητικού πεδίου

10 Υπολογισμός του L Όμως δεν παύει να είναι τάση από επαγωγή, οπότε :

11 Υπολογισμός του L


Κατέβασμα ppt "Αυτεπαγωγή 2 ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Τι θα συμβεί αν κινήσω τον δρομέα αριστερά ; Το πηνίο «δεν συμφωνεί» με την αύξηση αυτή. Για να την εμποδίσει εμφανίζει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google