Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανδρέας Λασκαράτος (1811-1901) Τα μυστήρια της Κεφαλλονιάς ή σκέψες απάνου στην οικογένεια, στη θρησκεία και στην πολιτική εις την Κεφαλλονιά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανδρέας Λασκαράτος (1811-1901) Τα μυστήρια της Κεφαλλονιάς ή σκέψες απάνου στην οικογένεια, στη θρησκεία και στην πολιτική εις την Κεφαλλονιά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανδρέας Λασκαράτος (1811-1901) Τα μυστήρια της Κεφαλλονιάς ή σκέψες απάνου στην οικογένεια, στη θρησκεία και στην πολιτική εις την Κεφαλλονιά

2 Ανδρέας Λασκαράτος Ληξούρι – Κεφαλλονιά Σπουδές στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία) Μαθητής του Ανδρέα Κάλβου στην Ιόνιο Ακαδημία Γνωριμία με τον Δ. Σολωμό Δικηγόρος Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς (1856) – κατά της Εκκλησίας και των Ριζοσπαστών Αφορισμός από την Εκκλησία «Ο Λύχνος» (1859)

3 Ανδρέας Λασκαράτος Απόκριση εις τον Αφορεσμόν του Κλήρου της Κεφαλλονιάς των 1856 (1868) Στιχουργήματα διάφορα (1872) Ιδού ο άνθρωπος. Ανθρώπινοι χαρακτήρες ή Ο άνθρωπος (1886) Ακύρωση του αφορισμού -1900 Ήθη, έθιμα και δοξασίες της Κεφαλονιάς (1924)

4 Ανδρέας Λασκαράτος Καταγγέλλει τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, σατιρίζει τη θρησκοληψία και την επίσημη χριστιανική θεολογία· ελέγχει την αμάθεια του κόσμου, που οδηγεί σε προλήψεις και δεισιδαιμονίες «Ταξίδι στον πλανήτη Δία», «Όνειρο» «Ταξίδι στον πλανήτη Δία», «Όνειρο»

5 Ανδρέας Λασκαράτος...Αλλά το μεγαλύτερο όφελος που μου προσπόρισε ο αφορισμός ήταν η σωτηρία γενικά όλης της οικογένειάς μου, και ιδιαίτερα του πρωτότοκού μου γιου, από την ηθική διαφθορά του τόπου. Για πολλά χρόνια κανείς δε μας πλησίαζε, ζούσαμε χωριστά από την κοινωνία και τα παιδιά, έξω, διώχνανε με τις πέτρες τον γιο μου που, χάρη σε αυτή την απομόνωση, έμεινε τίμιος και αγνός... (Αυτοβιογραφία)...Αλλά το μεγαλύτερο όφελος που μου προσπόρισε ο αφορισμός ήταν η σωτηρία γενικά όλης της οικογένειάς μου, και ιδιαίτερα του πρωτότοκού μου γιου, από την ηθική διαφθορά του τόπου. Για πολλά χρόνια κανείς δε μας πλησίαζε, ζούσαμε χωριστά από την κοινωνία και τα παιδιά, έξω, διώχνανε με τις πέτρες τον γιο μου που, χάρη σε αυτή την απομόνωση, έμεινε τίμιος και αγνός... (Αυτοβιογραφία)

6 Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς Οικογενειακά, Θρησκευτικά, Πολιτικά Κοινωνική απόβλεψη του έργου Πρόθεση για κοινωνική κριτική Γάμος Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία Ηθικολόγος – «ο ηθικός εισαγγελέας της κοινωνίας του» Γλώσσα ακανόνιστη και ιδιωματική


Κατέβασμα ppt "Ανδρέας Λασκαράτος (1811-1901) Τα μυστήρια της Κεφαλλονιάς ή σκέψες απάνου στην οικογένεια, στη θρησκεία και στην πολιτική εις την Κεφαλλονιά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google