Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

2 Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΑΝΔΑΚΑ ΑΠΌ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ 1930.

3 Ο ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΣΤΟΝ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΧΑΝΔΑΚΑ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ. Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ ΕΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΖΗΣΕ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ.

4 Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΛΑΝΤΟ ΝΤΙ ΛΑΣΣΟ.

5 ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ, Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΧΑΝΔΑΚΑ ΤΟ 1549 ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΗΚΕ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΧΟΡΩΔΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΚΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ.

6 ΤΟ 1552 ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΟ 1555, ΕΝΩ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

7 ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΤΟ 1561 ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΟΥΣΟΥ ΑΛΒΕΡΤΟΥ Ε΄.
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ, ΣΤΟ ΔΟΥΚΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΟΡΛΑΝΤΟ ΝΤΙ ΛΑΣΣΟ. ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΩΣ ΤΟ 1566. ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΟΤΕΤΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ.

8 ΤΟ 1567 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΟΝΑ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ.

9 ΤΟ 1568 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ. ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΧΡΗΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 1572 ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

10 ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

11 Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΕΓΡΑΨΕ
ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΩΔΙΑΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, 76 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΑ ΜΟΤΕΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΕΣ, 6 ΜΑΔΡΙΓΑΛΙΑ ΚΑΙ 2 ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΕΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΗΘΕΙ.

12 Η εργασία αυτή έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος:
Η εργασία αυτή έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος: «Ενετοκρατία στην Κρήτη: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι Ενετοί… Μνημεία και μνήμες του Χάνδακα» 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σχ. Έτος:

13 Μαθητές του Β5 που εκπόνησαν την εργασία:
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΦΑΝΤΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κα ΓΑΛΑΝΑΚΗ Χ.


Κατέβασμα ppt "ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google