Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υποτροφίες και Κληροδοτήματα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υποτροφίες και Κληροδοτήματα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
Μπιτσιάδου Λένα Σύμβουλος Πληροφόρησης Γραφείου Διασύνδεσης

2 Λίγα λόγια για το Γραφείο Διασύνδεσης
Το ΓΔ λειτουργεί ως ένα κέντρο πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε θέματα σπουδών και εργασίας Τι μπορώ...: Μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό Υποτροφίες και κληροδοτήματα Προγράμματα δια βίου μάθησης Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητα Εκδηλώσεις Μέλος ΓΔ Δίκτυο συν-εργασία Έρευνες

3 Υποτροφίες και κληροδοτήματα
Γενικά

4 Υποτροφίες Κάθε χρόνο ανακοινώνονται στην Ελλάδα εκατοντάδες υποτροφίες και κληροδοτήματα για φοιτητές, πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες. Πάνω από 400 φορείς δίνουν υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα αλλά και πολλοί είναι οι φορείς του εξωτερικού που δίνουν υποτροφίες σε έλληνες υπηκόους για σπουδές στο εξωτερικό. Για την επιλογή των υποτρόφων συνήθως χρειάζονται εξετάσεις ή επιλογή με βάση κριτηρίων (βαθμολογία, οικονομικά κριτήρια, κ.α.).

5 Κληροδοτήματα Τα Κληροδοτήματα αποτελούν ένα ιδιαίτερο είδος υποτροφιών. Οι κληροδότες είναι εύποροι οικονομικά ιδιώτες που διαθέτουν μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων για την οικονομική στήριξη των σπουδών των φοιτητών. Οι κληροδότες καθορίζουν ένα φορέα διαχείρισης που μπορεί να είναι Δημόσιος οργανισμός, Ίδρυμα, Σύλλογος κ.λ.π. Στις περισσότερες περιπτώσεις κριτήρια είναι η καταγωγή του φοιτητή, η οικονομική αδυναμία, η άριστη βαθμολογία

6 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
ΠΟΥ??????

7 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
Βάση δεδομένων στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πάνω από 880 υποτροφίες είναι καταγεγραμμένες στη βάση και περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες, όπως:  κριτήρια επιλογής - αξιολόγησης των υποψηφίων,  απαραίτητα δικαιολογητικά,  διάρκεια υποτροφίας,  στοιχεία επικοινωνίας,  χρήσιμες ημερομηνίες.

8

9 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
Οδηγός υποτροφιών και κληροδοτημάτων Ελλάδας (έκδοση 2005) Ιστοσελίδες Πανεπιστημίων Βάσεις δεδομένων διαφόρων χωρών

10 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
ΠΟΤΕ?????

11 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
Οι φορείς παροχής υποτροφιών δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία όπου προκηρύσσουν τις υποτροφίες – κληροδοτήματα.

12 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?????

13 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
ΚΑΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

14 Επίτευξη στόχου φοιτητή από την Ινδία
Όνειρό του ήταν σπουδάσει στις ΗΠΑ και τελικά τα κατάφερε! Μπήκε στο Πανεπιστήμιο  της Αϊόβα στο τμήμα MBΑ  χωρίς κόπο απλά με ένα… tweet, και μάλιστα με πληρωμένα τα δολάρια που απαιτούνται για τα δίδακτρα. Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο 25χρονος Rahul Rathi από την Ινδία εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως μηχανικός. Όταν είδε τον διαγωνισμό του πανεπιστημίου πίστεψε ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και αμέσως έλαβε μέρος. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να φτιάξει ένα εμπνευσμένο tweet με το οποίο θα ανέφερε του λόγους για τους οποίους είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση. Και το έκανε! Έστειλε στο twitter μια έξυπνη φωτογραφία ενός χάρτινου κουτιού, στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία της προσωπικότητάς του σε στυλ… συστατικών! Αυτό ήταν αρκετό για να πάρει ο Rahul την υποτροφία!

15 Υποτροφίες και Κληροδοτήματα
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!


Κατέβασμα ppt "Υποτροφίες και Κληροδοτήματα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google