Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ria Slides 2º Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης Γράμμα γραμμένο το έτος 2070 Η πολιτεία έχει θεσπίσει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να τονώσει ακριτικές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ria Slides 2º Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης Γράμμα γραμμένο το έτος 2070 Η πολιτεία έχει θεσπίσει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να τονώσει ακριτικές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ria Slides 2º Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης Γράμμα γραμμένο το έτος 2070 Η πολιτεία έχει θεσπίσει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να τονώσει ακριτικές και προβληματικές περιοχές της χώρας, όπου τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός μειώνεται με δραματικούς ρυθμούς. Το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης έχει καθορίσει τις περιοχές που απολαμβάνουν τα οικονομικά κίνητρα και είναι οι εξής: οι νομοί Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων καθώς και περιοχές των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας, ενώ προβληματικές περιοχές έχουν οριστεί μια σειρά νομοί, δήμοι και πόλεις, όπως Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Λασιθίου, Ευρυτανίας, Γρεβενών, και οι δήμοι Φλώρινας, Καστοριάς, Κόνιτσας, η πόλη της Κοζάνης κλπ. Τα οικονομικά κίνητρα που χορηγούνται στους υπαλλήλους που μετεγκαθίστανται στις παραπάνω περιοχές είναι τα εξής: * Μηνιαίο επίδομα που κυμαίνεται από 9.000 ως 20.000 δραχμές. * Εφάπαξ χρηματικό ποσό, το οποίο πρωτοθεσπίστηκε με τον Ν. 2606/98, για όσους μετατίθενται σε υπηρεσία προβληματικής περιοχής. Το ύψος του χορηγούμενου ποσού θα προσδιοριστεί σύντομα από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών. Αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι το ποσό αυτό προβλέπεται ότι θα είναι τουλάχιστον τριπλάσιο του βασικού μισθού, ενώ μπορεί, ανάλογα με την περιοχή, να είναι και δέκα μισθοί. Ας σημειωθεί ότι το ποσό αυτό θα λαμβάνεται από τον δημόσιο υπάλληλο με την προϋπόθεση ότι αυτός θα παραμείνει στην υπηρεσία του τουλάχιστον για 2 έτη.

2 Ria Slides Είμαστε στο έτος 2070. Είμαι 50 χρονών μα φαίνομαι 85. Έχω πολλά προβλήματα υγείας γιατί πίνω πολύ λίγο νερό. Νομίζω πως δε μου μένει πια πολύς καιρός. Σήμερα, είμαι ένας από τους πιο ηλικιωμένους στην κοινωνία που ζω.

3 Ria Slides Θυμάμαι όταν ήμουν 5 χρονών. Υπήρχαν πολλά δέντρα στα πάρκα, τα σπίτια είχαν ωραίους κήπους και μπορούσα να είμαι κάτω από το ντουζ περίπου μια ώρα. Όλα ήταν διαφορετικά. Τώρα χρησιμοποιούμε πετσέτες με ορυκτέλαιο για να πλυθούμε.

4 Ria Slides Πριν, όλες οι γυναίκες επιδείκνυαν τα όμορφα μαλλιά τους. Πριν, ο πατέρας μου έπλενε το αυτοκίνητο με το λάστιχο του ποτίσματος. Σήμερα, απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο τέτοια χρήση. Τώρα, πρέπει να ξυρίζουμε το κεφάλι για να το διατηρούμε καθαρό χωρίς να χρησιμοποιούμε νερό.

5 Ria Slides Θυμάμαι πως υπήρχαν πολλές διαφημίσεις που έλεγαν: ”ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ”, αλλά κανείς δεν έδινε προσοχή. Οι άνθρωποι πίστευαν πως το νερό είναι ανεξάντλητο. Σήμερα, όλα τα ποτάμια, τα φράγματα, οι λίμνες και οι υδροφόροι ορίζοντες είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένα ή αποξηραμένα.

6 Ria Slides Το τοπίο τριγύρω δεν είναι πια παρά μια απέραντη έρημος. Οι γαστρεντερικές λοιμώξεις, οι δερματοπάθειες και οι κακώσεις του ουροποιητικού είναι οι κυριότερες αιτίες θανάτου.

7 Ria Slides Η βιομηχανία έχει παραλύσει και το ποσοστό ανεργίας είναι δραματικά υψηλό. Τα εργοστάσια αφαλάτωσης θαλασσινού νερού είναι ο κύριος τομέας απασχόλησης. Δίνουν στους εργαζόμενους πόσιμο νερό αντί για μισθό.

8 Ria Slides Οι επιθέσεις για ένα μπιτόνι νερό είναι συνεχείς μέσα στους έρημους δρόμους. Η διατροφή είναι 80% συνθετική.

9 Ria Slides Πριν, συνιστούσαν να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Σήμερα, δεν μπορώ να πιω παρά μισό ποτήρι.

10 Ria Slides Επειδή δεν μπορούμε να πλύνουμε τα ρούχα μας, τα πετάμε, κάτι που αυξάνει τον όγκο των σκουπιδιών. Ξαναγυρίσαμε στη χρησιμοποίηση των βόθρων όπως τον προηγούμενο αιώνα, επειδή οι υπόνομοι δε δουλεύουν πια εξαιτίας της έλλειψης νερού.

11 Ria Slides Οι άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με το φόβο: τα σώματά τους είναι ασθενικά, ζαρωμένα από την αφυδάτωση, πληγιασμένα εξαιτίας της υπεριώδους ακτινοβολίας που δε φιλτράρεται πλέον από την ατμόσφαιρα εξαιτίας της τρύπας του όζοντος.

12 Ria Slides Εξαιτίας της ξηροδερμίας, μια νέα γυναίκα 20 χρονών φαίνεται 40. Το οξυγόνο επίσης έχει μειωθεί εξαιτίας της έλλειψης δέντρων, κάτι το οποίο μειώνει το νοητικό επίπεδο των νέων γενεών. Οι επιστήμονες κάνουν έρευνες, αλλά δεν υπάρχει καμιά λύση ορατή. Δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε νερό.

13 Ria Slides Η μορφολογία των σπερματοζωαρίων ενός μεγάλου αριθμού ατόμων έχει αλλάξει… …κάτι το οποίο επιφέρει πολλές γεννήσεις παιδιών θυμάτων της ανεπάρκειας, των μεταλλάξεων και των δυσμορφιών.

14 Ria Slides Η κυβέρνηση μάς υποχρεώνει να πληρώνουμε για τον αέρα που αναπνέουμε: 137 m3 το άτομο την ημέρα. Αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν διώχνονται από τις «ζώνες αερισμού", που είναι εξοπλισμένες με γιγάντιους μηχανικούς πνεύμονες που δουλεύουν με ηλιακή ενέργεια. Ο αέρας δεν είναι πολύ καλής ποιότητας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να αναπνέουμε. Ο μέσος όρος ζωής είναι τα 35 χρόνια.

15 Ria Slides Μερικές χώρες πέτυχαν να διαφυλάξουν νησίδες βλάστησης με καθαρό τρεχούμενο νερό. Αυτές οι ζώνες επιβλέπονται πολύ στενά από τον στρατό. Το νερό έγινε ένα είδος σπάνιο, ένας θησαυρός ανεκτίμητος, πολύ περισσότερο από τον χρυσό ή τα διαμάντια.

16 Ria Slides Εδώ όμως, δεν υπάρχουν πια δέντρα γιατί δε βρέχει σχεδόν ποτέ. Και όταν αρχίζει να βρέχει, δεν πέφτει παρά όξινη βροχή. Δεν υπάρχουν πλέον εποχές εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών (φαινόμενο του θερμοκηπίου) από τις δραστηριότητες του ανθρώπου του 20ου αιώνα που μόλυναν το περιβάλλον. Και όμως είχαμε προβλέψει ότι έπρεπε να φροντίσουμε το περιβάλλον μας, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.

17 Ria Slides Όταν η κόρη μου με ρωτάει να της αφηγηθώ πώς ήταν όταν εγώ ήμουν νέος, της διηγούμαι πώς τα δάση ήταν όμορφα. Της μιλάω για τη βροχή, τα λουλούδια, την ευχαρίστηση του να κολυμπάς και να ψαρεύεις στα ποτάμια και τις λίμνες και του να πίνεις όσο νερό θέλεις. Και για την καλή υγεία των ανθρώπων.

18 Ria Slides Με ρωτάει: Έχω λοιπόν ένα κόμπο στο λαιμό... - Μπαμπά! Γιατί δεν υπάρχει πια νερό;

19 Ria Slides Δεν μπορώ να σταματήσω να με θεωρώ ένοχο, γιατί ανήκω στη γενεά που ολοκλήρωσε την καταστροφή του περιβάλλοντος, μη παίρνοντας στα σοβαρά τις αμέτρητες προειδοποιήσεις. Ανήκω στην τελευταία γενεά που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, αλλά αποφάσισε διαφορετικά.

20 Ria Slides Σήμερα τα παιδιά μας το πληρώνουν ακριβά.

21 Ria Slides Ειλικρινά, πιστεύω πως η ζωή πάνω σ’ αυτή τη γη δε θα είναι δυνατή από δω και πέρα γιατί η καταστροφή του περιβάλλοντος έφτασε σ’ ένα σημείο όπου δεν έχει επιστροφή.

22 Ria Slides Πώς θα ήθελα να γυρίσω πίσω και με κάποιο τρόπο να έκανα να καταλάβει ολόκληρη η ανθρωπότητα...... στη στιγμή που μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τον πλανήτη μας!

23 Κάντε κλικ εδώ για την επεξεργασία της μορφής των κειμένων διάρθρωσης Δεύτερο επίπεδο διάρθρωσης  Τρίτο επίπεδο διάρθρωσης Τέταρτο επίπεδο διάρθρωσης  Πέμπτο επίπεδο διάρθρωσ ης  Έκτο επίπεδο διάρθρωσ ης  Έβδομο επίπεδο διάρθρωσ ης  Όγδοο επίπεδο διάρθρωσ ης  Ένατο επίπεδο διάρθρωσηςKλικ για επεξεργασία των στυλ του υποδείγματος  Δεύτερου επιπέδου  Τρίτου επιπέδου  Τέταρτου επιπέδου » Πέμπτου επιπέδου Ria Slides Αυτό εδώ δεν είναι παιχνίδι, είναι ήδη η δική μας πραγματικότητα. Μην μας αφήσετε μια κόλαση για κληρονομιά… Ας μας αφήσετε τη ζωή!


Κατέβασμα ppt "Ria Slides 2º Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης Γράμμα γραμμένο το έτος 2070 Η πολιτεία έχει θεσπίσει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να τονώσει ακριτικές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google