Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014

2  Είναι ένας απλός πίνακας αλλά ταυτόχρονα και κάτι παραπάνω. ◦ Για παράδειγμα, μπορείς να παρακολουθήσεις ένα βίντεο χωρίς να χρειάζεται να συνδέσεις κάτι άλλο στον υπολογιστή.  Έχεις την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή στην οθόνη με όλες τις δυνατότητες του υπολογιστή.  Υπάρχει σύστημα καταγραφής της απόδοσης των μαθητών.

3 Smart notebook

4  Έχει πολλά εικονίδια που συναντάς σε ένα έγγραφο word.  Λειτουργεί σαν ένας απλός πίνακας. Χρησιμοποιείς τον ειδικό μαρκαδόρο για να γράψεις και να σβήσεις.  Από την εργαλειοθήκη μπορείς να επιλέξεις το χρώμα, το στυλ της γραμμής και το είδος του μαρκαδόρου.

5 Μαρκαδόροι κείμενο γραμμές γόμα Σχήματα χρώμα γεμίσματος

6  Μπορείς όμως να γράψεις και με πληκτρολόγιο. ◦ Πληκτρολόγιο του υπολογιστή. ◦ Διαδραστικό πληκτρολόγιο.  Για να γράψεις όμως με το πληκτρολόγιο πρέπει να πατήσεις το κουμπί του κείμενου.

7  Περιέχει σχήματα και εργαλεία των μαθηματικών. ◦ Για παράδειγμα φτιάχνεις ένα τρίγωνο και χρησιμοποιείς το μοιρογνωμόνιο για να μετρήσεις την γωνία. (εικονίδια των σχημάτων και 15) ◦ Να φτιάξεις έναν πίνακα. (εικ.14)

8  Μπορείς να βρεις έτοιμες εργασίες από άλλους εκπαιδευτικούς και να της χρησιμοποιήσεις. (εικ.16)  !!! Πρέπει όμως αρχικά να αποκτήσεις λογαριασμό.

9  Μπορείς να κατασκευάσεις τις δικές σου ασκήσεις, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα ασκήσεων που διατίθενται.(εικ. 18)  Μπορείς να σύρεις, περιστρέψεις μία εικόνα ή να την επεξεργαστείς περαιτέρω.

10  Να επεκτείνεις την σελίδα.  Να προσθέσεις νέα σελίδα (εικ. 2, 4, 17)  Να διαγράψεις μία σελίδα (εικ.5)  Να αλλάξεις φύλλο. (εικ. 1, 2)  Να αποθηκεύσεις ένα αρχείο και να το συνεχίσεις κάποια άλλη στιγμή ή να το εκτυπώσεις. (εικ. 7)  Να ανοίξεις ένα αρχείο. (εικ.6)

11  Να καταγράψεις σε βίντεο μία διδασκαλία.(εικ.19)  Να προβάλεις την οθόνη σε διαφορετική λειτουργία (πλήρης προβολή, δυο σελίδες κλπ, εικ. 8)  Να κάνεις αντιγραφή επικόλληση ένα αντικείμενο ή να το διαγράψεις. ( εικ. 9, 10)  Να καταγράψεις ένα στιγμιότυπο.( εικ.11)  Να μιλήσεις μέσω κάμερας. (εικ.13)  Να σκιάσεις την οθόνη. (εικ.12)

12  Έχοντας τα βιβλία της τάξης ή ασκήσεις στον υπολογιστή μπορείς να εμφανίσεις στον πίνακα αυτό που σε ενδιαφέρει και με την εργαλειοθήκη του διαδραστικού να γράψεις πάνω σε αυτά.  Δεν αποθηκεύονται οι αλλαγές.

13  Έχοντας internet διευρύνονται οι δυνατότητες του διαδραστικου.  Υπάρχουν διευθύνσεις που έχουν δημιουργηθεί για να παρέχουν υλικό στο διαδραστικό πίνακα.  Μια πολύ χρήσιμη διεύθυνση: www.i-pinakas.gr

14  http://photodentro.edu.gr/jspui/ http://photodentro.edu.gr/jspui/  www.edutv.gr www.edutv.gr  http://dschool.edu.gr/ http://dschool.edu.gr/  http://www.imeakia.gr/ http://www.imeakia.gr/  http://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid= 2a3cf48eb756 (παζλ) http://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid= 2a3cf48eb756  https://bubbl.us/ (κατασκευή εννοιολογικών χαρτών) https://bubbl.us/

15  Τα λογισμικά επίσης είναι κατάλληλα για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες του διαδραστικού πίνακα.  Μεγιστοποιείται το ενδιαφέρον τους.  Μαθαίνουν παίζοντας.  Εναλλάσσεις του μαθητές και οι υπόλοιποι παρακολουθούν.  Ιδιαίτερα εύχρηστο, καθώς τα παιδία μπορούν να σύρουν μια εικόνα και να κάνουν αντιστοίχιση.  Να γράψουν με το πληκτρολόγιο ακόμη και μαθητές που τα γράμματα τους δεν είναι ευανάγνωστα.

16  τα λογισμικά του υπουργείου παιδείας  Gcompris  Sebran  Ακτίνες ( κατάλληλο για ειδική αγωγή)  Κυκλοφορώ με ασφάλεια. (ε.α)  Μικροί καλλιτέχνες. (ε.α)  Πέρης & Κάτια. Πάμε σχολείο Πέρης & Κάτια. Πάμε σχολείο  www.jele.com (online) www.jele.com

17


Κατέβασμα ppt "Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google