Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

21. Άγχος, μοναξιά και περιθωριοποίηση. Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου2 Ο Ντοστογιέφσκι μας περιγράφει τη κοινωνία μας σήμερα. > >

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "21. Άγχος, μοναξιά και περιθωριοποίηση. Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου2 Ο Ντοστογιέφσκι μας περιγράφει τη κοινωνία μας σήμερα. > >"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 21. Άγχος, μοναξιά και περιθωριοποίηση

2 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου2 Ο Ντοστογιέφσκι μας περιγράφει τη κοινωνία μας σήμερα. > >

3 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου3  Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μοναδικός και μοναχικός. Έσπασε τα δεσμά που στερούσαν τη ελευθερία του, αλλά έχασε τους δεσμούς που τον συνέδεαν με το περιβάλλον. Έσπασε τα δεσμά που στερούσαν τη ελευθερία του, αλλά έχασε τους δεσμούς που τον συνέδεαν με το περιβάλλον. Η μοναξιά είναι το τίμημα της ελευθερίας. Η μοναξιά είναι το τίμημα της ελευθερίας. Αγάπη  δεσμεύει τους ανθρώπους με την υπερβολή της  αναζητά ατομική ελευθερία  διαζύγιο. Αγάπη  δεσμεύει τους ανθρώπους με την υπερβολή της  αναζητά ατομική ελευθερία  διαζύγιο.  Ένας = κανένας Παρόλο που η μοναξιά χαρίζει ελευθερία, πότε κανείς δεν ένιωσε ευτυχισμένος όταν βρεθεί μόνος του. Παρόλο που η μοναξιά χαρίζει ελευθερία, πότε κανείς δεν ένιωσε ευτυχισμένος όταν βρεθεί μόνος του. Μοναξιά  άγχος, ανασφάλεια, αβεβαιότητα  τοίχος που φυλακίζουν. Μοναξιά  άγχος, ανασφάλεια, αβεβαιότητα  τοίχος που φυλακίζουν.

4 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου4

5 5  Μια συγκεκριμένη περίπτωση αρνητικού βιώματος είναι η περιθωριοποίηση και η απόρριψη. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι μετανάστες.  Περιθωριοποίηση  στερεί την αξιοπρέπεια

6 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου6  Η ανεργία στερεί την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τον καταδικάζει να φυτοζωεί με το πενιχρό κρατικό επίδομα ή να πέφτει εύκολο θύμα εκβιασμών που τον οδηγούν άλλοτε στην εκμετάλλευση και άλλοτε πάλι στην παρανομία του υπόκοσμου.

7 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου7  Ο άστεγος προέρχεται από την τάξη των άνεργων και όχι μόνο. Στους άστεγους ανήκουν επίσης ηλικιωμένοι που έχουν εγκαταλειφθεί από τους συγγενείς.

8 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου8  Ο μετανάστης προέρχεται από κάποια χώρα που έχει πληγεί από φτώχεια, πόλεμο και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης

9 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου9 Τι μπορεί να κάνει το σχολείο;  Ο κάθε μαθητής θα πρέπει να βοηθά και να σέβεται τους συμμαθητές του έτσι ώστε να μην είναι κανείς στο περιθώριο.  Οι καθηγητές να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρων σε όλους τους μαθητές και να μην περιθωριοποιούν τους αδύνατους μαθητές.  Οι καθηγητές όπως και οι μαθητές να ενδιαφέρονται και να δίνουν σημασία σε άτομα με ιδιαίτερο πρόβλημα.

10 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου10  Χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν, εξαιτίας της αδικαιολόγητης περιθωριοποίησης και καταλήγουν να δοκιμάζονται σκληρά, να συναντούν συνεχώς εμπόδια στην άσκηση των φυσικών δικαιωμάτων τους, όπως είναι η ελευθερία και η αυτοπραγμάτωση, μέσα στη κοινωνία που ζουν. Η παραβίαση των ατομικών και ανθρωπινών δικαιωμάτων τους είναι για αυτούς μια διαρκείς τραυματική εμπειρία, που τα αναγκάζει να ζουν σε συνθήκες κυριολεκτικά ανεπίτρεπτης εξαθλίωσης.

11 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου11 Συνέπειες 1. Θύμα εκβιασμών 2. Εκμετάλλευση 3. Παρανομίες 4. Διακρίσεις 5. Εγκληματικότητα 6. Αισθήματα πικρίας και θυμού

12 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου12  Η εκκλησία έχει χρέος να επιδείξει την αντίστοιχη φιλάνθρωπη στάση απέναντι σε όλες αυτές τις ομάδες των ανθρώπων του περιθωρίου και της μοναξιάς. πλησίον = κάθε άνθρωπος που πάσχει και δυστυχεί. πλησίον = κάθε άνθρωπος που πάσχει και δυστυχεί.  Η θυσία του εγωισμού και της ατομοκενρικής αντίληψης είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην επανασύνδεση με τον συνάνθρωπο και τον Θεό.  Ο Χριστός είναι >, έχει πάθει για πας και μας συμπαθεί. Δεν είναι αδιάφορος και απαθείς Δεν είναι αδιάφορος και απαθείς

13 Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου13  Ο Χριστός δεν είναι Θεός απαθής και αδιάφορος, αλλά συμπαθής και φιλάνθρωπος. Κάθε άνθρωπος που βιώνει μοναξιά άγχος κ.α. προσβλέπει με ελπίδα και εμπιστοσύνη στο Χριστό.


Κατέβασμα ppt "21. Άγχος, μοναξιά και περιθωριοποίηση. Αντρη Σταυρινού / Μαρία-Σταύρια Γεωργιάδου2 Ο Ντοστογιέφσκι μας περιγράφει τη κοινωνία μας σήμερα. > >"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google