Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ
ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ Δημήτρης Κανακόπουλος ΠΑΕ (Περιβάλλον Ανακύκλωση Ενέργεια)

2 Βιο-αποκατάσταση μολυσμένων εδαφών
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ Τα μολυσμένα εδάφη είναι ένα σημαντικό πρόβλημα τόσο από οικολογική όσο και από οικονομική άποψη. Πολύτιμη έκταση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και επίσης και η προκύπτουσα ζημία σε γειτονικές εκτάσεις και η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα δεν μπορούν να αγνοηθούν. Πολλές πρώην βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις περιέχουν μολυσμένο έδαφος, μαζί με τους σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων και χώρων αποθήκευσης πετρελαιοειδών.

3 Διαφορετικές μέθοδοι μπορούν να ληφθούν υπόψη για την υγιεινή του εδάφους: On-site: το χώμα σκάβεται και επεξεργάζεται άμεσα, επί τόπου. Off-site: το χώμα σκάβεται και μεταφέρεται σε μονάδα επεξεργασίας Η επιλογή μεθοδολογίας για την επεξεργασία εξαρτάται κυρίως από το είδος και τη συγκέντρωση του μολυντή. Η σωστή μέθοδος επεξεργασίας, όπως η βιο-αποδόμηση προσδιορίζεται με τη βοήθεια μιας ανάλυσης εδάφους που γίνεται από ειδικευμένο εργαστήριο αναλύσεων.

4 Για επεξεργασία εδαφών που είχαν μολυνθεί από υδρογονάνθρακες όπως πετρέλαιο ή κηροζίνη, οι βιολογικές μέθοδοι επεξεργασίας συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος και οφείλεται κυρίως στην υψηλή απόδοση τους και ότι είναι μη επιβλαβείς για το περιβάλλον.

5 Ένα βασικό πλεονέκτημα από τη βιολογική επεξεργασία είναι ότι οι μολυσματικοί παράγοντες είτε εξαλείφονται πλήρως ή μετατρέπονται σε CO2 και H2O. Δεν μεταφέρονται απλά σε ένα άλλο μέσο. Η βασική αρχή της βιολογικής επεξεργασίας βασίζεται στους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο έδαφος και καταναλώνουν οργανικούς μολυντές ως πηγή ενέργειας, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι η αποκατάσταση μέσω του μεταβολισμού των μικροοργανισμών.

6 Άριστες περιβαλλοντικές συνθήκες για την ανάπτυξη μικροοργανισμών είναι σημαντικές για την επιτυχία αυτής της μεθόδου. Η επαρκής παροχή οξυγόνου και η ελεγχόμενη ισορροπία υγρασίας μπορεί να επιτευχθεί με την αναστροφή του υλικού. Η προσεκτική ομογενοποίηση εξασφαλίζει καλά ισορροπημένη και αξιόπιστα μετρήσιμη βιο-αποικοδόμηση των ρύπων.

7 Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις, είναι αρκετό να διεγείρουμε τις φυσικές διαδικασίες με τη βοήθεια του κατάλληλου μηχανικού αερισμού. Ωστόσο, εάν η μόλυνση είναι σοβαρή ή υπάρχει η ανάγκη για την επίσπευση της διαδικασίας βιο-αποικοδόμησης, πρόσθετα στελέχη μικροοργανισμών, είτε στερεά είτε υγρά μπορούν να προστεθούν.

8 Αυτές και όλες οι άλλες συνθήκες που απεικονίζονται μπορούν να επιτευχθούν μέσω της συστηματικής αναστροφής με κατάλληλα εξοπλισμένα, ιδιαίτερα αποτελεσματικά μηχανήματα. Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθοδολογίας έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ
ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google