Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ ΚΩΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ ΚΩΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ ΚΩΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ «Ηλεκτρονική δημοσίευση»: είναι η παραγωγή, συγκέντρωση, αποθήκευση, δημοσίευση, διακίνηση, αναζήτηση, ανάκτηση και διάδοση υλικού σε ηλεκτρονική μορφή. Χαρακτηριστικά: –Άμεση πρόσβαση σε άπειρο αριθμό δημοσιευμάτων –Ευκολότερος τρόπος δημοσίευσης –Ταχύτερη διάδοση της πληροφορίας –Χαμηλό κόστος έκδοσης –Ελάχιστο κόστος συντήρησης –Ισότητα πρόσβασης

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ (συνέχεια) «Ηλεκτρονικό περιοδικό»: Τα περιοδικά τα οποία εμφανίζουν το κείμενό τους σε μορφή αρχείων ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσω διαδικτύου. Η πρώτη απόπειρα έκδοσης ηλεκτρονικού περιοδικού γίνεται το 1978 με την ψηφιοποίηση ενός περιοδικού ψυχολογίας.

4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ  Atraktos  Avopolis  Cdstore  MIC – Lost in music  Music corner  Music on line  Noiz – music technology on line  Rock apodraseis  Soundmaker  Θεωρία αυτοσχεδιασμού

5 ATRAKTOS Ασχολείται με εξειδικευμένα, μη εμπορικά είδη μουσικής. Αφιερώνει άρθρα σε άγνωστους μουσικούς. Ενημερώνει για συναυλίες, κυκλοφορίες νέων δίσκων. Κάνει κριτική σε θεατρικά έργα και προτείνει κινηματογραφικά έργα και λογοτεχνικά βιβλία. Είναι περισσότερο πολιτιστικό παρά εμπορικό περιοδικό.

6 AVOPOLIS Είναι το πρώτο περιοδικό που δημιουργήθηκε στο Internet πριν από 7 χρόνια. Ασχολείται με καινούρια demo και mp3s. Αφιερώνει χώρο σε άγνωστους καλλιτέχνες κάνοντας κριτική στη δουλειά τους. Κληρώνει προσκλήσεις για μεγάλες συναυλίες. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με το περιοδικό μέσω e-mail.

7 CDSTORE Είναι περιοδικό γενικότατου περιεχομένου. Ασχολείται με την ελληνική, ξένη και κάθε είδους μουσική. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία δίσκων και cds τα οποία πουλάει μέσω διαδικτύου. Δίνει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να προβληθούν οι ίδιοι αλλά και η δουλειά τους.

8 MIC-LOST IN MUSIC Επίσης ένα περιοδικό γενικού περιεχομένου. Δημιουργεί εξαιρετικά άρθρα, με πρωτότυπους, ελκυστικούς τίτλους. Η επικοινωνία μεταξύ χρήστη και περιοδικού γίνεται εφικτή μέσω e-mail.

9 MUSIC CORNER Ασχολείται κυρίως με την ελληνική μουσική όλων των ειδών. Παρέχει ευρετήριο στο οποίο μπορούμε να αναζητήσουμε το βιογραφικό του αγαπημένου μας καλλιτέχνη και να δούμε αναλυτικά την πορεία τους. Η μόνιμη στήλη «Music by night» περιέχει τα live προγράμματα της νυχτερινής Αθήνας. Για τους φανατικούς υπάρχει ο χώρος συζητήσεων όπου μπορεί κανείς να ανταλλάσσει γνώμες με άλλους χρήστες.

10 MUSIC ON LINE Αναφέρονται οι κυκλοφορίες των νέων ελληνικών δίσκων. Διαθέτει κατάλογο των δισκογραφικών εταιρειών και των ελλήνων τραγουδιστών καθώς και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο διαδίκτυο εφόσον αυτή υπάρχει.

11 NOIZ – MUSIC TECHNOLOGY ON LINE Είναι από τα λίγα περιοδικά που ασχολείται με την πρακτική πλευρά της μουσικής. Είναι ένα site για μουσικούς και ηχολήπτες και ενημέρωση σε θέματα μουσικής τεχνολογίας, σύνθεσης και ήχου. Περιέχει ελκυστικά άρθρα, όπως: «Σχολές ήχου ή τοίχου;» Αναφέρει χρήσιμες πληροφορίες για κατασκευαστές και αντιπροσώπους. Δεν εξιδανικεύεται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

12 ROCK APODRASEIS Είναι περιοδικό που εξειδικεύεται στην ελληνική ροκ σκηνή. Διαθέτει νέες κυκλοφορίες, φωτογραφικό υλικό, video και mp3s.

13 SOUNDMAKER Το πρώτο μουσικό περιοδικό τεχνολογίας. Εξειδικεύεται στο μουσικό εξοπλισμό (ηχεία, μικρόφωνα, κάρτες ήχου) και παραθέτει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Οι σελίδες του φιλοξενούν παραγωγούς και ηχολήπτες και όχι τραγουδιστές και καλλιτέχνες. Διαθέτει αρχείο με όλα τα προηγούμενα τεύχη.

14 ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Είναι ένα πλήρες δημοσίευμα μουσικών γνώσεων. Ασχολείται και με τις δύο πλευρές της μουσικής, θεωρητική και πρακτική. Οι αναλύσεις κομματιών, οι τρόποι εξάσκησης και οι ιδέες αυτοσχεδιασμού δίνουν μια στέρεη βάση για το ξεκίνημα της μουσικής παιδείας.

15 ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Πρόκειται για περιοδικά που βρίσκουμε σε ηλεκτρονική αλλά και έντυπη μορφή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει η διττή δημοσίευση είναι η ελευθερία της επιλογής.

16 ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ  Babylon  In Rock  Metal Hammer & Heavy Metal  Δίφωνο  Μετρονόμος  Πίστα

17 BABYLON Κυρίως περιεχόμενό του είναι η rock σκηνή, ελληνική και ξένη. Διαθέτει κατάλογο- αρχείο των προηγούμενων τευχών. Ταυτίζεται με άλλα δύο περιοδικά. Το έντυπο Rock n’ Roll και το ηλεκτρονικό kalimera.gr.

18 IN ROCK Ασχολείται με rock και hard rock ακουσματα. Εμπλουτίζει συνεχώς το αρχείο του με νέο φωτογραφικό υλικό συναυλιών. Το έντυπο In Rock διανέμεται δωρεάν. Το ηλεκτρονικό In Rock εμφανίζεται σε zipαρισμένη μορφή.

19 METAL HAMMER & HEAVY METAL Το απόλυτο σκληροπυρηνικό metal περιοδικό. Παρευρίσκεται σε κάθε metal συναυλία και τη σχολιάζει σαν ανταποκριτής. Συνεργάζεται με το Rock Fm.

20 ΔΙΦΩΝΟ Βασίζεται στην ελληνική μουσική και παράδοση, στα λαϊκά και έντεχνα ακούσματα. Φιλοξενεί κυρίως καλλιτέχνες με σημαντική και μακρόχρονη μουσική πορεία. Συνοδεύεται από ειδικές εκδόσεις και cd.

21 ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ Γεννήθηκε με πρωτοβουλία της εταιρείας «Μελέτη Ελληνικής Μουσικής». Αφοσιώνεται στην παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και το λαϊκό. Προσδοκεί στη δημιουργία βιβλιοθήκης- αρχείου με θέμα την μουσική ιστορία της χώρας. Το διαδίκτυο προσφέρει βιβλιογραφία ελληνικού τραγουδιού. Η έκδοσή του είναι τριμηνιαία και αποκτάται με συνδρομή.

22 ΠΙΣΤΑ Η ηλεκτρονική του διάθεση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η ανάγνωση των άρθρων είναι αδύνατη προς το παρόν. Υπάρχει μόνο η δυνατότητα αποστολής e- mail και η συζήτηση στο forum.

23 Η ηλεκτρονική διάθεση της μουσικής Θεωρείται ως μια «κατ΄ οίκον διανομή μουσικής» μετά από παραγγελία. Αρχικά το θεωρητικό και έπειτα το πρακτικό σκέλος της μουσικής βρίσκεται για όλους διαθέσιμο. Η Μουσική Εγκυκλοπαίδεια και η Μουσική Διδασκαλία ανταποκρίνονται στη θεωρία και πράξη ως εκμάθηση. Η άμεση πρόσβαση και η συνεχής ανανέωση συμβάλλουν στην ενίσχυση της μουσικής ως τέχνη.

24 Συνδρομές και forums Η συνδρομή περιορίζει ή ιδιωτικοποιεί την πρόσβαση μέσω χρηματικής αντικαταβολής. Εμποδίζει την ίση πρόσβαση αλλά παρέχει εγκυρότερη μουσική πληροφορία. Οι χώροι συζητήσεων ανάγουν τη μουσική σε παγκόσμια ανταλλαγή μουσικού πολιτισμού. Το Music Heaven είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός παράδεισος συνάντησης ανήσυχων μουσικών μυαλών.

25 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η ισορροπημένη συμβίωση έντυπων και ηλεκτρονικών μουσικών περιοδικών θα αποτελέσει την τέλεια οδό για την πληροφόρηση και τη μελέτη της μουσικής περιουσίας, την ενημέρωση και τη γνώση του μουσικού πλούτου. Ο εμπλουτισμός και η εξειδίκευση θα βοηθήσει στην ενίσχυση της μουσικής παιδείας. Τα περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, δύνανται να πάρουν μια πιο συμπαγή μορφή, υποστηρίζοντας ένα συγκεκριμένο είδος μουσικού ακούσματος. Αυτό θα βοηθούσε στην αποκλειστική και την επεξεργασμένη έκθεση των μουσικών ειδών. Ας αφήσουμε την τεχνολογία να μας οδηγήσει σε μουσικές αναζητήσεις, όμως ας μην επιτρέψουμε να μας κατακλύζει με λανθασμένες πληροφορίες και να μας παραπλανά.


Κατέβασμα ppt "ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ ΚΩΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google