Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ Σχολικό έτος

2 Γαλάτεια Χαρατσή Φωτογραφική Μηχανή

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Φωτογραφική μηχανή ονομάζεται η συσκευή που χρησιμοποιούμε για τη λήψη φωτογραφιών

4 Ιστορική εξέληξη Οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές αποτελούν απλές προβολές εικόνων πάνω σε μια επιφάνεια Ως πρώτη φωτογραφική μηχανή μπορεί να θεωρηθεί ένα σκοτεινο δωμάτιο ή κουτί

5 Το 1827 ο Γάλλος φυσικός Joseph Nicephore Niepce πέτυχε να δημιουργήσει μια σταθερή εικόνα, την οποία ονόμασε heliographie  Τελική επιτυχία είχ ε ο σκηνογράφος Louis Jacques Mande Daguerre με πλάκες αργύρου και χλωριούχο νάτριο ως σταθεροποιητή. Οι εικόνες του Νταγκέρ ονομάστηκαν νταγκεροτυπίες.

6 Μέσα στο χρόνο βρέθηκαν πιο εξελιγμένες μορφές της φωτογραφικής μηχανής μεχρι που φτάνουμε στη σημερινή της μορφή

7 Βασικά μέρη Φακός Φωτοστεγανό κουτί Film Διάφραγμα Φωτοφράχτης

8 Βασικά μέρη

9

10 Τρόπος λειτουργίας Το φως που αντανακλάται από το αντικείμενο μπαίνει στη μηχανή μέσω του φακού, ο οποίος αναγκάζει τις ακτίνες να περάσουν μέσα από τον ανοιχτό φωτοφράκτη και το διάφραγμα . Σχηματίζουν ένα ανάποδο είδωλο πάνω στο film. Τα φωτοευαίσθητα χημικά του film ανταποκρίνονται σε διαφορετικά χρώματα και εντάσεις του φωτός . Τελικά εμφανιζεται η έγχρωμη φωτογραφία.

11 Η μελλοντική φωτογραφική μηχανή
Μια εκδοχή της μελλοντικής φωτογραφικής μηχανής πρόκειται για μια μηχανή που μετά βίας ξεπερνά τα 2,5 εκατοστά! Οι κατασκευαστές της θεωρούν πως ‘’τα καλά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια ‘’. Έτσι , δημιούργησαν την συγκεκριμένη συσκευή η οποία μπορεί να τραβήξει και βίντεο.

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google