Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ….. ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ….

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ….. ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ…."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ….

3

4

5

6

7 ●Το Μόναχο (γερμανικά: München) είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. ●Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη. ● Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό. ● Ο Ερρίκος ο Λέων, δούκας της Βαυαρίας, ίδρυσε την πόλη το 1158. ●Ο Λουδοβίκος Α', βασιλιάς της Βαυαρίας από το 1825 ως το 1848, ρύθμισε το σχεδιασμό και δημιούργησε το σύγχρονο Μόναχο. ●η πολιτιστική ακτινοβολία του Μονάχου στην Ευρώπη ενισχύθηκε ιδιαίτερα με την υποστήριξη του Λουδοβίκου Β' προς το συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, γεγονός που ξαναζωντάνεψε τη φήμη του, ως πόλη της μουσικής ●Το 1972 το Μόναχο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

8 Λουδοβίκος Α΄ της Βαυαρίας

9 ●Ο Λουδοβίκος Α΄ της Βαυαρίας γερμανικά: Ludwig I ήταν βασιλιάς της Βαυαρίας από 1825 το1848 ●Τον Οκτώβριο του 1810 νυμφεύθηκε την Θηρεσία της Σαξωνίας. Ο γάμος του αποτέλεσε το πρώτο Οκτόμπερφεστ. ●Ο Λουδοβίκος ήταν φιλέλληνας, φανατικός ελληνιστής, συλλέκτης και φίλος των τεχνών. ●Διέταξε την ανέγερση πολλών νεοκλασικών και νεοουμανιστικών κτηρίων, με πρότυπο την αρχιτεκτονική της αρχαίας Ελλάδας. Πολλά από τα έργα του διατηρούνται μέχρι σήμερα και βρίσκονται στο Μόναχο ●ο δευτερότοκος γιος του Όθων επιλέχτηκε ως βασιλιάς της Ελλάδας το 1832.

10 ΚΤΙΡΙΑ ΕΠΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΛΟΥΔΟΥΒΙΚΟΥ ●το Siegestor, ●η Εθνική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, ● η Πλατεία του Βασιλέα, (γερμ. Königsplatz), ● η Γλυπτοθήκη, τα Προπύλαια, η Κρατική αρχαιολογική συλλογή Μονάχου, ● η Νέα και η Παλαιά Πινακοθήκη, ● η Ruhmeshalle,( Αίθουσα της Δόξας) και το άγαλμα της Βαυαρίας

11 DIE GLYPOTHEK

12 SEHENSWÜRDIGKEITEN IN MÜNCHEN

13 MARIENPLATZ FRAUENKIRCHE SCHLOSS NYMPHENBURG DEUTSCHES MUSEUM

14 HOFBRAÜHAUS ENGLISCHER GARTEN RESIDENΖ PΙΝΑΚΟΤΗΕΚ

15 ALTER PETER KARLSPLATZ STACHUS OLYMPIAPARK ALLIANZ ARENA

16 ALTER HOF TIERPARK HELLABRUNN BMW WELT/BMW-MUSEUM ODEONSPLATZ

17 BAYERISCHE STAATSOPER
BOTANISCHER GARTEN VIKTUALIENMARKT OKTOBERFEST

18

19 SCHÜTΖΕNUMZUG PROSIT LEDERHOSE TRACHTEN

20 KARUSSELL RIESENRAD BIERZELT DIRNDL

21 BREZEL BLASKAPELLE BIER WÜRSTCHEN

22 Ruhmeshalle und Bavaria, Theresienwiese


Κατέβασμα ppt "ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ….. ΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ…."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google