Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

2 ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡOΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Νίκος Α. Γιώργος Γ. Παναγιώτης Ζ.

3 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1950 Το 1946, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονταν μια συσκευή η οποία να βοηθά τους στρατιωτικούς στους υπολογισμούς για να βρίσκουν τα όπλα τους το στόχο με μεγαλύτερη ακρίβεια. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μηχάνημα που αντί για μηχανικά μέρη χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικές λυχνίες, κατασκευασμένες από τον Λι Ντε Φορέ (Lee DeForest). Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής επονομάστηκε ΕΝΙΑC και ήταν τεράστιος σε μέγεθος (καταλάμβανε έναν ολόκληρο όροφο), και έπρεπε να τον ελέγχουν συνεχώς ειδικοί επιστήμονες. Συχνά, επίσης, καίγονταν οι λυχνίες του και έπρεπε να τις αντικαθιστούν. Ακόμα και ο πιο ταπεινός σημερινός υπολογιστής είναι χιλιάδες φορές καλύτερος από τον ENIAC ως προς τις δυνατότητες. Ήταν, όμως, η πρώτη σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας υπολογιστικής μηχανής.

4 Ηλεκτρονική λυχνία Η ηλεκτρονική λυχνία ή λυχνία κενού ή θερμιονική βαλβίδα, είναι μια διάταξη σε χαμηλή πίεση (σχεδόν κενό) που επιτρέπει την ελεγχόμενη μεταβλητή ροή ηλεκτρονίων μέσα σε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα και αποτέλεσε την αρχή των σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων. Οι λυχνίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανορθωτές, ενισχυτές ή διακόπτες καθώς και σε άλλα κυκλώματα που σχετίζονται με τη μεταφορά ηλεκτρικών σημάτων. Οι λυχνίες κενού βασίζονται στη θερμιονική εκπομπή ηλεκτρονίων από ένα σύρμα ή μια θερμή κάθοδο. Χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται περιορισμένα πλέον, για την κατασκευή ραδιοφώνων, τηλεοράσεων, ενισχυτών ισχύος, ραντάρ και σε αναλογικούς και ψηφιακούς υπολογιστές.

5 2η ΓΕΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Την περίοδο αυτή οι λυχνίες αντικαθίστανται από τρανζίστορς. Οι ηλεκτρονικές αυτές κατασκευές (κρυσταλλοτρίοδοι, όπως τις ονομάζουν οι ηλεκτρονικοί), επιτρέπουν τη δημιουργία μικρότερων και ταχύτερων υπολογιστών. Το 1956 στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ.) κατασκευάστηκε ο πρώτος Ηλεκτρονικός Υπολογιστής που λειτουργούσε με τρανζίστορς, ο ΤΧ-0. Τα τρανζίστορς χρησιμοποιήθηκαν (και χρησιμοποιούνται ακόμη) σε πάρα πολλές συσκευές. Επέτρεψαν τη δημιουργία ραδιοφώνων αρκετά μικρών ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να τα κουβαλούν μαζί τους (φορητά ραδιόφωνα), και πολλές φορές, ακόμη και σήμερα, τα φορητά ραδιόφωνα αποκαλούνται "τρανζίστορ".

6 Τρανζίστορ Eίναι διάταξη ημιαγωγών στερεάς κατάστασης, η οποία βρίσκει διάφορες εφαρμογές στην ηλεκτρονική, μερικές εκ των οποίων είναι η ενίσχυση, η σταθεροποίηση τάσης, η διαμόρφωση συχνότητας, η λειτουργία ως διακόπτης και ως μεταβλητή ωμική αντίσταση. Το τρανζίστορ μπορεί, ανάλογα με την τάση με την οποία πολώνεται, να ρυθμίζει την ροή του ηλεκτρικού ρεύματος που απορροφά από συνδεδεμένη πηγή τάσης. Τα τρανζίστορ κατασκευάζονται είτε ως ξεχωριστά ηλεκτρονικά εξαρτήματα είτε ως τμήματα κάποιου ολοκληρωμένου κυκλώματος.

7 3η ΓΕΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Το 1958, ο Τζακ Κίλμπυ Jack Kilby της εταιρείας Texas Instruments κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο των ηλεκτρονικών για πάντα. Κατασκεύασε το πρώτο Ολοκληρωμένο Κύκλωμα συνδυάζοντας τρανζίστορς, πυκνωτές, αντιστάτες και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα όλα τοποθετημένα στο ίδιο κομμάτι από πυρίτιο. Το δημιούργημα του Κίλμπυ επέτρεψε στους επιστήμονες να κατασκευάσουν υπολογιστές τόσο μικρούς ώστε να μπορούμε ακόμη και να τους μεταφέρουμε. Χρησιμοποιείται, επίσης, σε μια πληθώρα άλλων εφαρμογών, όπως τηλεπικοινωνίες, πολυμέσα, ακόμη και παιχνίδια.

8 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ "chip"

9 4η ΓΕΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Οι υπολογιστές που έχουμε σήμερα ανήκουν στην 4η Γενιά. Ο κάθε ένας από αυτούς είναι εφοδιασμένος με Επεξεργαστή (CPU), έχει τη δική του Μνήμη, μονάδα αποθήκευσης πληροφοριών, οθόνη, και κάποιο είδος μέσου για να δίνουμε πληροφορίες στον υπολογιστή (πληκτρολόγιο, πενάκι, ποντίκι κλπ). Σύμφωνα με το νόμο του Moore, κάθε 18 περίπου μήνες η ισχύς των παραγόμενων υπολογιστών διπλασιάζεται. Έτσι, γίνεται αντιληπτό γιατί ένας υπολογιστής που αγοράζεται σήμερα είναι (περίπου) δύο φορές ταχύτερος από έναν υπολογιστή της ίδιας «κατηγορίας» που αγοράστηκε πριν ενάμιση χρόνο.

10 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ
Η συχνότητα επεξεργαστή αντιστοιχεί στο ρυθμό ταχύτητας του επεξεργαστή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και εκφράζεται σε Hertz(Hz) - ή ακόμη απλούστερα: είναι ο αριθμός των βημάτων εργασίας που εκτελούνται ανά δευτερόλεπτο. Οι σύγχρονοι επεξεργαστές κινούνται σε περιοχές πολλών δισεκατομμυρίων Hertz, για αυτό και η τιμή της συχνότητας του επεξεργαστή εκφράζεται κυρίως σε Gigahertz (δισεκατομμύρια) ή Megahertz (εκατομμύρια) (GHZ/MHZ). Επιπροσθέτως γίνεται διάκριση μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής συχνότητας επεξεργαστή.

11 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ''VLSI''

12 I-pad Το iPad είναι υπολογιστής ταμπλέτα που αναπτύσσεται από την Apple βασισμένος στην οθόνη αφής. Η αναγγελία της παραγωγής του έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2010 και θεωρείται ότι ανήκει σε μια κατηγορία μεταξύ των έξυπνων τηλεφώνων και του φορητού υπολογιστή.

13 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

14 ΤΙ ΕΝΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον Κόσμο. Ο όρος καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των τεχνικών και δραστηριοτήτων που αφορούν τα τηλεοπτικά προγράμματα. όπως και τη μετάδοσή τους. Συνήθως λέγοντας "τηλεόραση" εννοούμε τη συσκευή, δηλαδή τον δέκτη, ο οποίος λαμβάνει το (τηλεοπτικό) σήμα που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε συγκεκριμένες συχνότητες (ή αλλιώς κανάλια) με την οθόνη που απεικονίζει το αποτέλεσμα της εκπομπής (μετατροπή του σήματος σε εικόνα και ήχο). Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Aποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Ο όρος καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των τεχνικών χαρακτηριστικών και των δραστηριοτήτων που αφορούν τα τηλεοπτικά προγράμματα, καθώς και τη μετάδοσή τους. Συνήθως, λέγοντας "τηλεόραση" εννοούμε τη συσκευή, δηλαδή τον δέκτη, ο οποίος λαμβάνει το (τηλεοπτικό) σήμα που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε συγκεκριμένες συχνότητες (ή αλλιώς κανάλια) με την οθόνη που απεικονίζει το αποτέλεσμα της εκπομπής (μετατροπή του σήματος σε εικόνα και ήχο). 14

15 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Το όλο σύστημα λειτουργεί με την μετατροπή της φωτεινής ροής που εκπέμπουν τα διάφορα σημεία μιας εικόνας σε εναλλαγές ηλεκτρικού ρεύματος. Τα ρεύματα αυτά τροφοδοτούν την κεραία του πομπού που με την σειρά της θα δημιουργήσει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο για να γίνει η λήψη του από το δέκτη. Επειδή η εκπομπή είναι διπλή, δηλαδή εκτός από την εικόνα υπάρχει και ο ήχος, ο δέκτης της τηλεοράσεως αποτελείται από διάφορες βαθμίδες που διαχωρίζει αυτά τα δύο. Για να δείξει η τηλεόραση εικόνα, τα ηλεκτρικά ρεύματα περνάνε από διάφορες φάσεις και με την βοήθεια εξαρτημάτων εκτελούν εργασίες για την λειτουργία της. Η τηλεόραση χρησιμοποιείται με την μορφή του κλειστού κυκλώματος στην βιομηχανία, στα πανεπιστήμια, για την εκπαίδευση, για την παρακολούθηση χώρων κτλ. Η λήψη εικόνων γίνεται είτε στα τηλεοπτικά στούντιο είτε σε άλλους χώρους ή στην ύπαιθρο ανάλογα με τον τρόπο της εκπομπής. Τα προγράμματα χωρίζονται σε απ’ ευθείας ή μαγνητοσκοπημένα. Στα δεύτερα η εγγραφή γίνεται σε ειδικές μαγνητοταινίες. 15

16 Ι ΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
1817: Ο Σουηδός χημικός Jons Berzelious ανακάλυψε το χημικό στοιχείο «σελήνιο», μετέφερε ρεύμα. 1872: Ο Joseph May ανακαλύπτει ότι η αντίσταση των ράβδων σεληνίου μεταβάλλεται στο φως Το σελήνιο όμως δεν είναι κατάλληλο υλικό, μετά από μία διέγερση χρειάζεται αρκετό χρόνο μέχρι να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί 1883: Nipkow δοκιμάζει την πρώτη απλή διάταξη σάρωσης με μηχανικό δίσκο. Οπές σε σπειροειδή διάταξη, η κάθε οπή σαρώνει μία περιοχή της εικόνας - 1906: ο Max Dieckmann επιδεικνύει τον καθοδικό σωλήνα

17 ΚΑΘΟΔΙΚΟΣ ΣΩΛΗΝΑΣ

18 - 1920-1924: Στον John Logie Baird αποδίδεται η πρώτη τηλεόραση
Συσκευή όπου το φως προσπίπτει σε σταυρό που γεννά σκιά, φως και σκιά προσπίπτουν σε περιστρεφόμενο δίσκο του Nipkow Το διερχόμενο φως επιδρά σε στοιχεία σεληνίου που αναβοσβήνει λυχνία

19

20 - 1924: πρώτες καταβολές έγχρωμης τηλεόρασης
- 1924: πρώτες καταβολές έγχρωμης τηλεόρασης. Τρεις κάμερες για κόκκινο, πράσινο και μπλε : η συσκευή του Baird συνδυάζεται με τη ραδιοφωνική τεχνολογία. Επίδειξη στο πολυκατάστημα Selfridge's στο Λονδίνο. Διακρίνονται περιγράμματα, ελάχιστη λεπτομέρεια : Ο Francis Jenkins μεταδίδει εικόνα μέσω τηλεφωνικών γραμμών δυο μήνες μετά τον Baird. To 1927 εμπορεύεται τη συσκευή . Ξεκινά εκπομπές αρχικά 1 ώρα την ημέρα. Εικόνα 60 γραμμών - 1928: ο Farnsworth εφευρίσκει τον "σωλήνα πολλαπλασιασμού ηλεκτρονίων" επίδειξη με 20 frames/sec : ο Farnsworth εισάγει τη γεννήτρια καθοδικού σωλήνα κατά τη σάρωση και σχεδόν ταυτόχρονα ο Zworykin παρουσιάζει το δικό του σύστημα με χρήση καθοδικών σωλήνων (με φωτεινότερες εικόνες). Η διαμάχη για την ευρεσιτεχνία φτάνει στα δικαστήρια, κερδίζει ο Farnsworth : Η πρώτη υπερατλαντική μετάδοση εικόνας : Η Bell Labs επιδεικνύει σύστημα ταυτόχρονου χρώματος με περιστρεφόμενο δίσκο : Πρώτη μετάδοση από το BBC. Tεράστιες συσκευές, κάκιστη ποιότητα (εικόνα 30 γραμμών)

21 Hπρώτη μετάδοση Πρώτη μετάδοση από το BBC. Tεράστιες συσκευές, κάκιστη ποιότητα Oι πρώτες προσπάθειες Εικόνα τηλεόρασης 30-γραμμών, της δεκαετίας του 1930

22 Δέκτης τηλεόρασης του 1938 Μέγεθος οθόνης 12 ίντσες
Δέκτης τηλεόρασης του 1938 Μέγεθος οθόνης 12 ίντσες. Με την βοήθεια ενός καθρέφτη ήταν δυνατό να παρακολουθήσει κανείς τηλεόραση.

23 - Το 1940, τη χρονιά που ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, οι τακτικές τηλεοπτικές εκπομπές διακόπηκαν. Μετά τον πόλεμο ξαναρχίζουν οι μεταδόσεις, αλλά ήταν λιγότερες σε αριθμό. Μετά τον πόλεμο ξανάρχισαν οι μεταδόσεις, αλλά ήταν λιγότερες σε αριθμό. Το 1946 δώδεκα εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν στις ΗΠΑ

24 1956 RCA Β & w (USA) 24" Μodel 24D-655υ - 1951: Πρώτη έγχρωμη μετάδοση από το CBS. Από τις 12 εκ. συσκευές, οι 20 είναι έγχρωμες! : Η FCC αλλάζει γνώμη και υιοθετεί το αμιγώς ηλεκτρονικό έγχρωμο σύστημα της RCA : Επίσημη έναρξη της έγχρωμης μετάδοσης (Wonderful World of Colors, Disney) - Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 λειτουργούν στην Αμερική 1300 τηλεοπτικοί σταθμοί και το 98% των αμερικανικών νοικοκυριών διαθέτει τηλεόραση : Η General Instrument ανακοινώνει την πρώτη ψηφιακή τηλεόραση

25 Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΔΟΚΙΜΗΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΤΙΣ 3/9/60 ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. Το 1960, ο Μάνος Ιατρίδης, τότε προϊστάμενος του Τμήματος Διαφωτίσεως της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ, προτείνει την εγκατάσταση τηλεοπτικού σταθμού στην 25η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας της. Από το περίπτερο της ΔΕΗ στη ΔΕΘ έγιναν οι πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές με καθημερινό τρίωρο πρόγραμμα. Πράγματι, μετά από πολύ δουλειά εγκαταστάθηκε ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα, στο περίπτερο της ΔΕΗ στην ΔΕΘ, απ' όπου έγιναν οι πρώτες τηλε-οπτικές εκπομπές με καθορισμένο πρόγραμμα 25

26 Το 1966 η τηλεόραση έρχεται στην Ελλάδα
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο (τότε Ε.Ι.Ρ.Τ.) υπάρχει από το 1969, ενώ οι πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές είχαν αρχίσει από το 1968.

27 Η ψηφιακή τηλεόραση πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης:
καλύτερη ποιότητα σήματος και ήχου πολλαπλούς υπότιτλους και ταυτόχρονη μετάδοση πληροφοριών προγράμματος

28 Η Τηλεόραση του αύριο HDTV (Υψηλής ευκρίνειας Ιντερνετ TV WEB TV
Τηλεόραση μέσα από τα κινητά τηλέφωνα που θα παρουσιάζουν ότι θα της προσφέρουν οι Servers Αμφίδρομη τηλεόραση Δορυφορική Τηλεόραση που ήδη εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, με πολλές θεματικές μορφές - HDTV (Υψηλής ευκρίνειας) η οποία σιγά σιγά θα αρχίζει να εφαρμόζεται - Ιντερνετ TV που θα είναι μια μορφή εκμετάλλευσης του διαδικτύου, - WEB TV που ήδη εφαρμόζεται σε κράτη που έχουν μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς του σήματος μέσα από τις επικοινωνιακές γραμμές, - Τηλεόραση μέσα από τα κινητά τηλέφωνα που θα παρουσιάζουν ότι θα της προσφέρουν οι Servers - Αμφίδρομη τηλεόραση 28

29 Χρονική εξέλιξη 1884: Ο Γερμανός Πάουλ Νιπκόφ δημιουργεί το πρώτο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα λήψης εικόνας, γνωστό ως «δίσκος του Νιπκόφ» 1924:Ο Σκωτσέζος Τζον Λότζι Μπερντ μεταδίδει εικόνες σε απόσταση τριών μέτρων από τον δέκτη. Δύο χρόνια αργότερα κάνει την πρώτη επίδειξη της συσκευής που ονομάζει «television» 1951:Ο νόμος 1663/51 προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα από τις Ενοπλες Δυνάμεις 1960:Εκπέμπει ο πρώτος πειραματικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα, από το περίπτερο της ΔΕΗ στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Κάλυπτε μια περιοχή 45 χλμ. 1966:Μεταδίδεται η πρώτη επίσημη ελληνική τηλεοπτική εκπομπή από το ΕΙΡ, με παρουσιάστρια την Ελένη Κυπραίου 1989 : Εκπέμπουν το Mega Channel και ο ΑΝΤ1, οι πρώτοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα 1994:Εκπέμπει το Filmnet, το πρώτο ελληνικό συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι 2009:Ιδρύεται η εταιρεία DIGEA, που αποτελεί σύμπραξη των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος γίνεται στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου

30 Προ του 1935 Βρετανική Τηλεόραση Αμερικανική Τηλεόραση
Τηλεόραση τέθηκε σε λειτουργία με βάση τις εφευρέσεις και ανακαλύψεις των πολλών ανδρών και επιστήμονες . Η «πρώτη» γενιά των τηλεοράσεων δεν ήταν εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά. Η οθόνη (οθόνη TV) είχε ένα μικρό κινητήρα με ένα περιστρεφόμενο δίσκο και μια λάμπα νέον, που εργάστηκαν μαζί για να δώσει μια θολή κοκκινωπό-πορτοκαλί εικόνα περίπου το μισό μέγεθος μιας επαγγελματικής κάρτας! Η περίοδος πριν το 1935 ονομάζεται "Μηχανική Εποχή Τηλεόραση". Αυτό το είδος της τηλεόρασης που δεν είναι συμβατή με πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα τηλεόραση σήμερα. Στις 23 Ιανουαρίου του 1926, ο John Logie Baird (Σκωτία), έδωσε την πρώτη δημόσια επίδειξη του κόσμου από μια μηχανική συσκευή τηλεόρασης με περίπου 40 μέλη της Βασιλικό Ίδρυμα στο εργαστήριο του στην οδό Frith. Αυτές ήταν οι εικόνες του που ζουν ανθρώπινα πρόσωπα, δεν περιγράμματα ή σιλουέτες, με πλήρη τονικές διαβαθμίσεις του φωτός και της σκιάς. Τηλεόραση τέθηκε σε λειτουργία με βάση τις εφευρέσεις και ανακαλύψεις πολλών ανδρών και επιστήμονες. Η «πρώτη» γενιά των τηλεοράσεων δεν ήταν εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά. Η οθόνη (οθόνη TV) είχε ένα μικρό κινητήρα με ένα περιστρεφόμενο δίσκο και μια λάμπα νέον, που εργάστηκαν μαζί για να δώσει μια θολή κοκκινωπό-πορτοκαλί εικόνα περίπου το μισό μέγεθος μιας επαγγελματικής κάρτας! Η περίοδος πριν το 1935 ονομάζεται "Μηχανική Εποχή Τηλεόραση". Αυτό το είδος της τηλεόρασης που δεν είναι συμβατή με πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα τηλεόραση σήμερα. 30

31 1935-1945 Αμερικανική τηλεόραση Βρετανική τηλεόραση 1939 Andrea 1Γ5
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​τηλεόραση 'ηλεκτρονικών' τελειοποιήθηκε. Αρκετές χώρες άρχισε να εκπέμπει, πιο πειραματικά, με περιορισμένο αριθμό TV-σύνολα στα χέρια του δημοσίου. 1939 Andrea 8-F-12 31

32 1946-1949 Αμερικανική τηλεόραση Βρετανική τηλεόραση
Η χρονική περίοδος μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο-ΙΙ θεωρείται η τελευταία και τελική γέννηση της τηλεόρασης. Οι οικογένειες είχαν συσσωρευμένων αποταμιεύσεων κατά τη διάρκεια των ετών του πολέμου, και ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν σπίτια, αυτοκίνητα και άλλες πολυτέλειες τους αρνήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Τηλεοράσεις σύντομα προστέθηκαν στην λίστα του «πρέπει να έχει». Η έκρηξη των συνόλων στην αμερικανική αγορά έγινε το Η μεταπολεμική έκρηξη των πωλήσεων για την Αγγλία ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα. 32

33 1950-1959 Αμερικανική τηλεόραση Ιαπωνική τηλεόραση & Ιταλική τηλεόραση
Ιαπωνική τηλεόραση & Ιταλική τηλεόραση ήταν μια συναρπαστική περίοδος του χρόνου για την τηλεόραση. Στις ΗΠΑ, η B & W τηλεόραση εξερράγη επάνω στη σκηνή στις αρχές της δεκαετίας, στα μέσα της δεκαετίας είδε ηλεκτρονική έγχρωμη τηλεόραση και τηλεχειριστήρια που ξεκίνησε, και στο τέλος της δεκαετίας το κοινό είδε μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές στυλ και την εισαγωγή του τρανζίστορ τηλεόραση. Το μικρό παιδί ήταν να γίνει ένας έφηβος. Πριν από την Cable.tv να πάρει έτσι καταριέται περίπλοκη, η τηλεόραση χρησιμοποιείται για να είναι απλούστερη. Πολύ πριν «Πώς συνάντησα τη μητέρα σας" και "The Bachelor" υπήρχαν παραστάσεις όπως "I Love Lucy". Αυτά τα comedic και διασκεδαστικό χαρακτήρες γέννησε τελικά στο σύγχρονο κωμική σειρά. Είναι σίγουρα μπορεί να αμφισβητηθεί, ότι χωρίς αυτά, όπως δείχνει ανοίγοντας το δρόμο, τηλεόραση σήμερα θα μπορούσε να μετατραπεί από ένα σωρό διαφορετικά. 33

34 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΑΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΟΒΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

35 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μ. Α Π. Α Γ. Β. Ε. Π.
Υπεύθυνος Καθηγητής:Δημοσθένης Βάκκας

36 ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Ε. Μ. Χ. Λ. Σ. Μ.

37 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ Τα τελη του 19ου αιωνα οι τηλεφωνικες συσκευες ελαχιστα θυμιζουν τις σημερινες τηλεφωνικες συσκευες

38 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ
Στα πρωτα τηλεφωνα του 20ου αιωνα το ακουστικο και το μικροφωνο δεν ηταν ενιαια αλλα ξεχωριστα πανω στη συσκευη.

39 ΔΕΚΑΕΤΙΑ Τα τηλεφωνα της δεκαετιας ηταν τεραστια σε μεγεθος και δυσχρηστα

40 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

41 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΔΕΑΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

42

43

44 ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ
Τα επομενα τηλεφωνα αρχησαν να ειναι μικρα σε μεγεθος και πιο ευχρηστα

45 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ 1980 Οι συσκευες στην δεκαετια αυτη διεθεταν περιστροφικο αναλογικο καντραν για την κληση των τηλεφωνικων αριθμων.

46 ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΝΤΡΑΝ ΑΛΛΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΑΛΜΟΥΣ

47 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

48 Κινητή Τηλεφωνία Κινητό Τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.

49 Τα Είδη Της Κινητής Τηλεφωνίας
Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα κινητής τηλεφωνίας έχουν δομή κυψελών. Όταν ένα τηλέφωνο απομακρύνεται πάρα πολύ από μια κυψέλη, ένα σύστημα ηλεκτρονικών σταθμών στέλνει εντολή στη κινητή μονάδα και σε μια πιο κοντινή κυψέλη για να αναλάβουν τις μεταξύ τους επικοινωνίες χωρίς διακοπή της κλήσης. Οι κλήσεις σε κάθε κυψέλη εξυπηρετούνται περισσότερες από μια κυψέλες. Οπότε, οι κυψέλες επιτρέπουν την εκτεταμένη επαναχρησιμοποίηση συχνότητας αρκεί να μην γειτνιάζουν μεταξύ τους, για να μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα ταυτόχρονα.

50 Τα Κινητά Τηλέφωνα Της Δεκαετίας του 1980
Το πρώτο αυτοματοποιημένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην Σκανδιναβία. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80 τα κινητά τηλέφωνα ήταν ογκώδη για να μεταφέρονται στην τσέπη και ήταν εγκατεστημένα κυρίως σε αυτοκίνητα. Υπήρξε η ναυαρχίδα των λεγόμενων κινητών πρώτης γενιάς (1G)

51 Τα Κινητά της Δεκαετίας Του 1990
Στην αρχή της δεκαετίας του ’90 άρχισε η απογείωση των κινητών τηλεφώνων, με την ψηφιοποίηση δικτύων (GSM) και συσκευών. Τα κινητά έγιναν μικρότερα, χωρούσαν στην παλάμη και έμπαιναν έστω και με δυσκολία στην τσέπη του χρήστη τους. Περάσαμε έτσι στα κινητά της δεύτερης γενιάς (2G) που παρείχαν και άλλες ευκολίες, όπως στην αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) και τη λήψη φωτογραφιών.

52 Τα Κινητά Τηλέφωνα Της Δεκαετίας Του 2000
Στις αρχές του 21ου αιώνα ήλθαν τα κινητά τρίτης γενιάς (3G), με τις απεριόριστες δυνατότητες των πολυμέσων. Σήμερα η διείσδυση του κινητού τηλεφώνου στον πλανήτη ξεπερνά το 30% με την αλματώδη άνοδο στις φτωχιές χώρες του πλανήτη κυρίως στην Αφρική. Η φιλανδική εταιρία Nokia, με μερίδιο αγοράς 36% κατέχει την πρώτη θέση στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.

53 ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Σήμερα, ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στην τσέπησας, ενώ η νέα τεχνολογία έχει επιτρέψει στο κινητό τηλέφωνο να βγάζει φωτογραφίες, να στέλνει μηνύματα, να συνδέεται στο internet και πολλά άλλα.Ο ανταγωνισμός έχει γίνει πολύ έντονος μεταξύ των παρόχων ώστε νακαυχώνται για το ποιός παροχέας διαθέτει το ταχύτερο internet και τον καλύτερο σχεδιασμό κινητών τηλεφώνων.

54 Τα Πλεονεκτήματα Και Τα Μειονεκτήματα Των Κινητών Τηλεφώνων
Ένα πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να μιλάς με άλλον που βρίσκετε στην άλλη άκρη της γης χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα ένα θετικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα εύχρηστα λόγω του μεγέθους τους και μπορούν να μεταφερθούν παντού χωρίς δυσκολία. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, αν κάποιος οδηγεί και ταυτόχρονα μιλάει στο κινητό μπορεί να προκαλέσει τρακάρισμα. Συνοψίζοντας, ένα κινητό είναι καλό μόνο αν κάποιος ξέρει να το χρησιμοποιεί.

55 Η Λειτουργία Ενός Κινητού Τηλεφώνου
Τα κινητά τηλέφωνα είναι χαμηλής ισχύος πομποδέκτες ραδιοκυμάτων, που με την βοήθεια μιας κεραίας και ενός ηλεκτρονικού εξοπλισμού μετατρέπουν τη φωνή και τα ψηφιακά δεδομένα σε ραδιοκύματα και το αντίστροφο. Για την αποστολή αυτών των ραδιοκυμάτων χρησιμοποιούνται οι σταθμοί βάσης κινητών επικοινωνιών που αποτελούνται από κεραίες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Όταν ο σταθμός βάσης λάβει τα ραδιοκύματα που προέρχονται από το κινητό τηλέφωνο, λειτουργεί ως διακόπτης μεταγωγής και προωθεί την κλήση σε ένα άλλο σταθμό βάσης. Στη συνέχεια, ο σταθμός βάσης εκπέμπει ραδιοκύματα που λαμβάνονται από το δέκτη του καλούμενου χρήστη, όπου τα ραδιοκύματα μετατρέπονται ξανά σε ήχο.

56 Κινητά Τηλέφωνα Και Ακτινοβολία
Καθώς οι συνδρομές σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως υπολογίζονται περίπου σε 5 δισεκατομμύρια, υπάρχει αυξημένη ανησυχία για τις πιθανές αρνητικές παρενέργειες που μπορεί να έχει η επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Το αποτέλεσμα της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων στην ανθρώπινη υγεία έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει γίνει πολλές μελέτες πρόσφατα, αποτελέσματα της ευρείας εξάπλωσης της χρήσης τους σε όλο τον κόσμο. Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή των μικροκυμάτων, η οποία κάποιοι πιστεύουν πως είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, βασισμένος στην κυρίαρχη άποψη των επιστημονικών και ιατρικών κοινοτήτων, δήλωσε πως ο καρκίνος είναι απίθανο να δημιουργηθεί από κινητά τηλέφωνα ή τις κεραίες τους και ότι αξιολογήσεις δεν έχουν βρει πειστικά στοιχεία για άλλα προβλήματα υγείας.

57 Η Εξέλιξη Του Κινητού Τηλεφώνου
Τα κινητά τηλέφωνα δεν είχαν πάντοτε οθόνη αφής, κάμερες πολλών Megapixels και την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως ένας μικρός ηλεκτρονικός υπολογιστής, λύνοντας τα με τα χέρια. Η πρώτη συσκευή κινητού τηλεφώνου εμφανίστηκε το 1983 από την Motorola και στην συνέχεια ακολούθησαν χιλιάδες μοντέλα που βοήθησαν στην εξέλιξη της μορφής αλλά και των λειτουργιών αυτού του μικρού θαύματος της τεχνολογίας που έμελλε να γίνει απαραίτητο gadget για κάθε άνθρωπο.

58 Τα Κινητά Και Οι Ανήλικοι Χρήστες
Τα Κινητά Και Οι Ανήλικοι Χρήστες Η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας μας έχει δώσει πολλές ευκολίες και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε μεταξύ μας εύκολα όπου και να βρισκόμαστε. Άραγε πόσο ώριμα είναι τα παιδιά και οι έφηβοι όσον αφορά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου; Το κινητό τηλέφωνο είναι μια από τις πιο αποδεκτές ψηφιακές συσκευές που έχουν κατασκευαστεί. Ακόμα και οι άνθρωποι που φοβούνται την τεχνολογία και διστάζουν να πλησιάσουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, βάζουν κατά μέρους τους φόβους τους όσον αφορά το κινητό τους τηλέφωνο. Τα κινητά μας λειτουργούν σαν σφουγγάρια που απορροφούν προσωπικές πληροφορίες. Αυτό οφείλεται στο ότι τα χρησιμοποιούμε συνεχώς με αποτέλεσμα να «περνάει» από μέσα τους το αποτύπωμα σχεδόν κάθε στιγμής της ζωής μας.

59 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σ. Ε. Κ. Γ.


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google