Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΕΔΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΕΔΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( πληροφορίες ) T ην περίοδο της όψιμης ρωμαιοκρατίας πλέον σχηματίζεται η λίμνη του Λουδία η αλλιώς λίμνη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΕΔΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΕΔΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( πληροφορίες ) T ην περίοδο της όψιμης ρωμαιοκρατίας πλέον σχηματίζεται η λίμνη του Λουδία η αλλιώς λίμνη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΕΔΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2 ΠΕΔΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( πληροφορίες ) T ην περίοδο της όψιμης ρωμαιοκρατίας πλέον σχηματίζεται η λίμνη του Λουδία η αλλιώς λίμνη Γιαννιτσών. H περιοχή, όπως περιγράφεται τόσο από προφορικές μαρτυρίες, όσο και από τις περιγραφές της Πηνελόπης Δέλτα στα ‘ Μυστικά του Βάλτου ’, υπήρξε πυκνόφυτη, με δάσος και καλαμιές, πλημμυρισμένη το χειμώνα και βαλτώδης το καλοκαίρι. Ανάμεσα στο 1933 και 1936 πραγματοποιήθηκε η αποστράγγιση της λίμνης με τη δημιουργία τεχνητού καναλιού και τη διευθέτηση του ποταμού Λουδία που διαμορφώνει τη σημερινή εικόνα της περιοχής του κάμπου των Γιαννιτσών.

3 Σήμερα, μετά την αποξήρανση, το πλούσιο σε βιοποικιλότητα οικοσύστημα του υδροβιότοπου έδωσε την θέση του σε 288.750 στρέμματα εύφορης γης που διανεμήθηκαν σε κατοίκους και εποίκους ακτήμονες. Πλέον, το τοπίο αποτελείται πέραν των αστικών περιοχών σχεδόν κατ ’ αποκλειστικότητα από καλλιεργούμενες εκτάσεις πάνω στα αργιλούχα και αργιλοαμμώδη προσχωσιγενή εδάφη. Η φυσική βλάστηση έχει περιοριστεί στις όχθες των στραγγιστικών τάφρων και του ποταμού Λουδία και η πανίδα αποτελείται από τα είδη εκείνα που μπορούν και επιβιώνουν άριστα σε αγροτικό περιβάλλον.

4 ΕΙΚΟΝΕΣ

5 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΑΝΑΦΟΡΕΣ http://www.pella.gr/node/323

6 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΕΔΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΕΔΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( πληροφορίες ) T ην περίοδο της όψιμης ρωμαιοκρατίας πλέον σχηματίζεται η λίμνη του Λουδία η αλλιώς λίμνη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google