Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Dian Fossey και γοριλες ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ. Dian Fossey Dian Fossey γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, το 1932. Ισχυρό ενδιαφέρον της σε ζώα οδήγησε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Dian Fossey και γοριλες ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ. Dian Fossey Dian Fossey γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, το 1932. Ισχυρό ενδιαφέρον της σε ζώα οδήγησε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Dian Fossey και γοριλες ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ

2 Dian Fossey Dian Fossey γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, το 1932. Ισχυρό ενδιαφέρον της σε ζώα οδήγησε να εισέλθουν κολέγιο ως προ-φοιτητής κτηνιατρικής. Ωστόσο, αυτή σύντομα να αλλάξει εργοθεραπεία και έλαβε το πτυχίο της από το San Jose State College. Dian Fossey έκανε το πρώτο ταξίδι της στην Αφρική το 1963. Ενώ εκεί, συνάντησε ο Δρ Louis Leakey στο διάσημο αρχαιολογικό χώρο του φαράγγι Ολντουβάι. Υπό την αιγίδα του Δρ Leakey, Dian Fossey επέστρεψε στην Αφρική, το Δεκέμβριο του 1966, να ξεκινήσει μια μακροχρόνια μελέτη των γορίλες βουνό. Έχει συσταθεί αρχικά στρατόπεδο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (τότε Ζαΐρ), αλλά λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων μετακόμισε στη Ρουάντα το 1967. Στις 24 Σεπτεμβρίου 1967, Dian Fossey ιδρύθηκε το Karisoke ™ Ερευνητικό Κέντρο, μεταξύ Mt.Karisimbi και Mt. Visoke. Το όνομα "Karisoke" προέρχεται από τη συγχώνευση των ονομάτων των δύο ηφαίστεια

3 Dian Fossey ήταν ο πρώτος που συνηθίζω γορίλες αγγίξει το χέρι Στόχους Dian Fossey ήταν να μελετήσει την οικολογία γορίλα, τη δημογραφία και την κοινωνική οργάνωση. Βρήκε ότι, προκειμένου να επιτύχει αυτούς τους στόχους, που απαιτούνται για την αναγνώριση μεμονωμένων γορίλες. Αυτό προϋποθέτει ότι οι γορίλες συνηθίσει να (ή να συνηθίσει) την παρουσία της, έτσι ώστε αυτή να φτάσει αρκετά κοντά για να τους πει χώρια. Με μίμηση συμπεριφορές γορίλα και φωνήσεις, Fossey άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, και το 1970 ένα ενήλικο αρσενικό γορίλλας είχε το όνομα Φιστίκια φτάσει έξω για να της.

4 Γοριλες Λίγα ζώα έχουν πυροδοτήσει τη φαντασία του ανθρώπου όσο και του γορίλλα, το μεγαλύτερο από τα πρωτεύοντα θηλαστικά που ζουν. Οι περισσότεροι γορίλες ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές σε διάφορα πυκνά δάση στην τροπική Αφρική, και ένα υποείδος, το βουνό γορίλα ( Gorilla beringei beringei ), δεν ήταν ακόμη γνωστά στην επιστήμη μέχρι το 1902. Το βουνό γορίλλας έχει στιβαρή κατασκευή με μεγάλη, μυϊκή όπλων, ένα τεράστιο στήθος, και ευρεία χέρια και τα πόδια. Είναι ο αγώνας της hairiest γορίλες? Μακράς, παχιά μαύρα μαλλιά μονώνει από το κρύο του που ζουν σε μεγάλα υψόμετρα Αν και δυνατός και ισχυρός, γορίλες είναι γενικά ήπια και ντροπαλός. Ζουν σε ομάδες των 2-40 ατόμων, κατά μέσο όρο περίπου 11. Οι ομάδες με επικεφαλής έναν κυρίαρχο αρσενικό, η Silverback, που ονομάστηκε για τα ασημί γκρι τρίχες που μεγαλώνουν όταν ωριμάζει το αρσενικό. Η Silverback χρησιμεύει ως επικεφαλής αρχηγός και προστάτης της ομάδας, στον οποίο όλα τα μέλη της ομάδας να αναβάλει. Αυτός αποφασίζει πότε και πού για να τραφούν, ξεκούραση και ύπνο, διαιτητεύει διαφορών μεταξύ των μελών της οικογένειάς του και τους προστατεύει από αντίπαλο Silverbacks ή ανθρώπινη αρπακτικά.

5 http://www.youtube.com/watch?feature=player _embedded&v=3p8GG90zWNw

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Dian Fossey και γοριλες ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ. Dian Fossey Dian Fossey γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, το 1932. Ισχυρό ενδιαφέρον της σε ζώα οδήγησε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google