Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ Τέσσερα παιδιά από την Στ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη παρουσιάζουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ Τέσσερα παιδιά από την Στ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη παρουσιάζουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ Τέσσερα παιδιά από την Στ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη παρουσιάζουν

3 H ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣHΜΑΝΤΙΚΗ

4 Ο όρος της διαφορετικότητας Με τον ορό διαφορετικότητα εννοούμε ότι κάποιος είναι διαφορετικός από κάποιον άλλο, και κάθε άτομο είναι διαφορετικό. Oι διαφορές αυτές μπορεί να είναι στη θρησκεία, στην γλώσσα, στο φύλο, στο χρώμα ……γενικά στα πάντα.

5 ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΙΔΙΑ…. Χωρίς την διαφορετικότητα όλα θα ήτανε ίδια και τίποτα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Για παράδειγμα, άμα υπήρχε μόνο η μηλιά, τη θρεπτική oυσία που παίρνουμε από τα πορτοκάλια δεν θα την περνάμε και ο οργανισμός μας δε θα λειτουργούσε σωστά.

6 Ο ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ Άμα ο κύβος του Pούμπικ είχε ένα χρώμα, θα ήταν πάντα σωστός και έτσι δε θα ήταν διασκεδαστικό να τον λύσουμε.

7 ΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Άμα στον κόσμο υπήρχαν μόνο γυναίκες, δε θα μπορούσαν να γεννηθούν άλλα παιδιά.

8 ΑΜΑ Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ…………… Άμα η αλφάβητος είχε μόνο ένα γράμμα, δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Για παράδειγμα, άμα το μόνο γράμμα ήταν το α, θα λέγαμε συνέχεια ααααααααααααααααα.

9 ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ H περιθωριοποίηση είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πολύ και στη χώρα μας.Με τον όρο περιθωριοποίηση περιγράφουμε την απομόνωση κάποιου για τον οποιονδήποτε λόγο. Για παράδειγμα όταν στην τάξη μας υπάρχει ένα παιδί που είναι από άλλη χώρα και δεν μιλάει την γλώσσα μας να του κάνουμε παρέα στο διάλειμμα και να μην το αφήνουμε μόνο του.

10 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Στα σχολεία κάποιοι δεν αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα ανάμεσα στα παιδιά και έτσι δημιουργείται ο σχολικός εκφοβισμός. Για παράδειγμα άμα μια παρέα της μεγαλύτερης τάξης ενός σχολείου δεν συμπαθεί ένα παιδί και του παίρνει το φαγητό σε κάθε διάλειμμα, το παιδί αυτό είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού.

11 ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒHΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ Δελαγραμμάτικα Μαρίνα Μπιμπίρη Ελίνα Σταματέλλου Αντωνία Τσαγκαροπούλου Ελπίδα Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση!!!!


Κατέβασμα ppt "Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ Τέσσερα παιδιά από την Στ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη παρουσιάζουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google