Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

25. Η ανάσταση του Λαζάρου. Όσοι και όσες παραβρέθηκαν στην ανάσταση του Λαζάρου έζησαν πράγματα συγκλονιστικά. Είδαν το πρωτοφανές και το ασύλληπτο:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "25. Η ανάσταση του Λαζάρου. Όσοι και όσες παραβρέθηκαν στην ανάσταση του Λαζάρου έζησαν πράγματα συγκλονιστικά. Είδαν το πρωτοφανές και το ασύλληπτο:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 25. Η ανάσταση του Λαζάρου

2 Όσοι και όσες παραβρέθηκαν στην ανάσταση του Λαζάρου έζησαν πράγματα συγκλονιστικά. Είδαν το πρωτοφανές και το ασύλληπτο: να ξαναγυρίζει στη ζωή ένας νεκρός.

3 Ερμηνευτικά Βηθανία: χωριό σε απόσταση 3 χλμ από την Ιερουσαλήμ Ο Ιησούς βρισκόταν στην άλλη Βηθανία, ανατολικά του Ιορδάνη ποταμού και 40 χλμ μακριά από την Ιερουσαλήμ. «Ο Ιησούς δάκρυσε»: είναι ο πιο σύντομος στίχος των 4 Ευαγγελίων

4 Φροντίδες για τους νεκρούς πριν την ταφή τους: 1. Πρώτα έπλεναν και σκούπιζαν το σώμα τους 2. Τύλιγαν το σώμα τους με πλατιές και μακριές πάνινες λουρίδες, βουτηγμένες σε αρώματα, που ονομαζόταν «οθόνια». Με στενότερες τύλιγαν τα χέρια και τα πόδια τους 3. Το κεφάλι τους το περιτύλιγαν με το «σουδάριο» (λευκό αρωματισμένο μαντήλι)

5 Εφραίμ: μια μικρή κωμόπολη 13 χλμ ΒΑ της Ιερουσαλήμ. Αυτή και η γύρω περιοχή ήταν καταφύγιο καταζητούμενων, επαναστατών κλπ.


Κατέβασμα ppt "25. Η ανάσταση του Λαζάρου. Όσοι και όσες παραβρέθηκαν στην ανάσταση του Λαζάρου έζησαν πράγματα συγκλονιστικά. Είδαν το πρωτοφανές και το ασύλληπτο:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google