Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Secretarial Duties I.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Secretarial Duties I."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Secretarial Duties I

2 Βαθμολογία 30% Oral 70% Written Exams at the end of the Semester
Oral: Συμμετοχή στην τάξη, tests στην διάρκεια του εξαμήνου, απαντήσεις στις ερωτήσεις, συμπεριφορά.

3 Recruitment/Εργοδότηση
Οι εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν άτομα τα οποία: Να έχουν κατάλληλα προσόντα και εμπειρία. Μπορούν να εξελίσσονται στην δουλειά και να είναι αποδοτικά. Μπορούν να βοηθούν τους συναδέλφους τους να γίνονται πιο αποδοτικοί. Να είναι ευπροσάρμοστα. Να μπορούν να μεταφέρουν γνώσεις.

4 Recruitment/Εργοδότηση
Είναι ενθουσιώδη και δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον στην δουλειά. Είναι ευσυνείδητα, αφοσιωμένα στην δουλειά τους και προσεχτικά. Να μην έχουν σημαντικά προβλήματα υγείας και να είναι τυπικά στην δουλειά. Να αποδέχονται το προσωπικό που είναι ήδη στην εταιρία και να εργάζονται καλά σε ομάδες.

5 Applying for a vacancy/ Αίτηση για θέση εργασίας
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν ετοιμάζουμε μία αίτηση εργασίας γιατί από αυτήν θα σχηματίσει την πρώτη εντύπωση για εμάς ο πιθανών μελλοντικός μας εργοδότης. Κάποια σημεία που πρέπει να προσέξουμε όταν ετοιμάζουμε την επιστολή είναι: Πρέπει να είναι δακτυλογραφημένη καθαρά και συγυρισμένα.

6 Applying for a vacancy/ Αίτηση για θέση εργασίας
Προγραμματίζουμε την επιστολή προσεχτικά καλύπτοντας όλα τα σημεία της αγγελίας. Γράφουμε την αίτηση με σοβαρό και επαγγελματικό ύφος. Αρχίζουμε την επιστολή με την κατάλληλη προσφώνηση και κλείνουμε με την κατάλληλη φιλοφρόνηση (τι εννόουμε;)

7 Applying for a vacancy/ Αίτηση για θέση εργασίας
Αναφέρουμε από πού πληροφορηθήκαμε για την συγκεκριμένη θέση. Επισυνάπτουμε βιογραφικό σημείωμα (όχι πάντα απαραίτητο). Εάν λάβουμε επιστολή που μας καλούν για συνέντευξη πρέπει να απαντήσουμε αμέσως! Είμαστε προσεχτικοί να μην κάνουμε λάθη στην συγγραφή.

8 Applying for a vacancy/ Αίτηση για θέση εργασίας
Αν μας ζητηθεί να αναφερθούμε στα προσόντα και την πείρα μας, μπορούμε να στείλουμε μαζί με την επιστολή και ένα βιογραφικό σημείωμα (CV) το οποίο θα περιλαμβάνει: Το CV (Curriculum Vitae-Βιογραφικό Σημείωμα) περιλαμβάνει: α) Πλήρες όνομα και διεύθυνση β) Αριθμό τηλεφώνου γ) Ημερομηνία γεννήσεως δ) Εθνικότητα ε) Εκπαίδευση στ) Προσόντα ζ) Επαγγελματική πείρα η) Ενδιαφέροντα θ) Ονόματα και διευθύνσεις ατόμων που μπορούν να δώσουν συστάσεις για εμάς

9 Applying for a vacancy/ Αίτηση για θέση εργασίας
Αγγελία: Ο Διευθυντής της εταιρίας …………. ζητάει να προσλάβει γραμματέα. Πρέπει να έχει άριστα γραμματειακά προσόντα (γραμματειακό δίπλωμα) και καλές οργανωτικές ικανότητες. Επίσης, απαραίτητο να έχει προηγούμενη εμπειρία σε θέση γραμματέως. Ηλικία: χρόνων Ερώτηση: Με βάση την πιο πάνω αγγελία, τι θα συμπεριλαμβάνατε στην αίτηση εργασίας; Να ετοιμάσετε την αίτηση εργασίας για το επόμενο μάθημα.

10 On being interviewed/Όσον αφορά την συνέντευξη
Οι συνεντεύξεις έχουν γίνει μέρος της ζωής μας πλέον αφού μπορεί να γίνουν σε διάφορες περιπτώσεις όπως από διευθυντές, εργοδότες, αστυνομικούς κλπ. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να τις χειριζόμαστε θετικά, ήρεμα και με αποτελεσματικό τρόπο.

11 On being interviewed/Όσον αφορά την συνέντευξη
Σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε πριν πάμε στην συνάντηση: Να βρούμε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορούμε για τον οργανισμό και την θέση για την οποία ενδιαφερόμαστε. (Αυτό μπορεί να γίνει διαβάζοντας προσεκτικά την αγγελία). Κάνουμε λίστα με ερωτήσεις που πιθανών να μας υποβάλουν και ετοιμάζουμε καλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

12 On being interviewed/Όσον αφορά την συνέντευξη
Κάποιες πιθανές ερωτήσεις: α) Τι σε ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη θέση; β) Τι μπορείς να προσφέρεις στην εταιρία; γ) Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου; δ) Γιατί θες να φύγεις από την εταιρία που είσαι τώρα; ε) Γιατί διάλεξες να ακολουθήσεις την καριέρα της γραμματώς; Άλλες ερωτήσεις μπορεί να αναφέρονται στα εκπαιδευτικά προσόντα, τον προηγούμενο εργοδότη, θέμα μισθού κλπ.

13 On being interviewed/Όσον αφορά την συνέντευξη
Ετοιμάζουμε ερωτήσεις να κάνουμε στο άτομο που μας κάνει την συνέντευξη όσον αφορά διάφορα θέματα όπως προοπτικές εξέλιξης της θέσης, οι όροι εργασίας της εταιρίας και καθήκοντα της θέσης τα οποία μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα στην αγγελία. Πρέπει να ξέρουμε την ακριβή τοποθεσία της συνέντευξης, τον τρόπο που θα πάμε και να υπολογίσουμε την ώρα που θα χρειαστούμε ώστε να μην αργήσουμε. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση μας. Κομψές και επαγγελματίες.

14 On being interviewed/Όσον αφορά την συνέντευξη
Σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε κατά την διάρκεια της συνέντευξης: Αφήνουμε έξω όλα τα προσωπικά μας αντικείμενα τα οποία δεν χρειαζόμαστε πχ παλτό, ομπρέλα. Παίρνουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία αναφέρονταν στην αγγελία. Όταν απαντάμε σε ερωτήσεις, προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο φυσικές και ήρεμες γίνεται. Να είστε ευχάριστες και χαμογελαστές!

15 On being interviewed/Όσον αφορά την συνέντευξη
Να απαντάμε με λογική και να δίνουμε έμφαση σε θέματα που έχουμε καλή εμπειρία και γνώσεις αλλά πάντα στην ουσία του θέματος. Μιλάμε καθαρά, με αυτοπεποίθηση και πειστικά. Σημαντικό να κοιτάμε τον συνομιλητή μας στα μάτια.

16 On being interviewed/Όσον αφορά την συνέντευξη
Να είμαστε απολύτως ειλικρινείς για τα προσόντα και τις ικανότητες μας. Δείχνουμε ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για την θέση και για αυτά που λέει ο συνομιλητής μας. Στο τέλος της συνέντευξης κάνουμε χειραψία και ευχαριστούμε τον συνομιλητή μας.

17 On being interviewed/Όσον αφορά την συνέντευξη
Ερώτηση: Ενώ ετοιμάζεστε για την συνέντευξη, πέφτει καφές στο πουκάμισο σας και δεν έχετε άλλο σιδερωμένο για να αλλάξετε αμέσως. Ξέρετε πως αν αλλάξετε θα αργήσετε για την συνέντευξη αλλά δεν είναι ιδανικό να εμφανιστείτε με λερωμένο πουκάμισο. Τι κάνετε;


Κατέβασμα ppt "Secretarial Duties I."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google