Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΙΑ ΑΛΦΑΝΤΗ ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΙΑ ΑΛΦΑΝΤΗ ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΙΑ ΑΛΦΑΝΤΗ ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ
ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΛΦΑΝΤΗ ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

2 ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ Ο Ντάνιελ Ρούτον Κρεγκ (αγγλικά: Daniel Wroughton Craig), γεννημένος στις 2 Μαρτίου 1968, είναι Άγγλος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών. Γεννήθηκε στο Τσέστερ της Αγγλίας, το οποίο ανήκει στην επαρχία του Τσέσαιρ. Ο Κρεγκ είναι γνωστός για τον ρόλο του πασίγνωστου πράκτορα 007, James Bond. Όμως έχει εμφανιστεί και πριν αναλάβει αυτό το ρόλο, και σε άλλες ταινίες. Αυτές είναι: Elizabeth, The Power of One, A Kid in King Arthur's Court. Επίσης εμφανίστηκε και στην μικρή οθόνη, όπως το Sharp's Eagle, Zorro, και στο The Young Indiana Jones: Daredevils of the Desert. Αργότερα, έκανε μικρές εμφανίσεις σε γνωστές ταινίες Layer Cake (2004), Some Voices (2000) και Lara Croft: Tomb Raider (2001). Ο Κρεγκ εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως Τζέιμς Μποντ το 2006 στην ταινία Casino Royale και με τον τρόπο τον οποίο έπαιξε στην ταινία, και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε από την Βρετανική Ακαδημία Ταινιών και Καλλιτεχνών της Τηλεόρασης (BAFTA).

3 ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α΄ Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας
Η Ελισάβετ Α΄ (αγγλικά Elizabeth I, 7 Σεπτεμβρίου 1533 – 24 Μαρτίου 1603 ) ήταν Βασίλισσα της Αγγλίας, Βασίλισσα της Γαλλίας (κατ' όνομα μόνο) και Βασίλισσα της Ιρλανδίας από τις 17 Νοεμβρίου 1558 μέχρι τον θάνατό της. Είναι επίσης γνωστή ως η «Παρθένος Βασίλισσα» ή «Άμωμος Βασίλισσα». Ήταν η πέμπτη και τελευταία μονάρχης της Δυναστείας των Τυδώρ (οι άλλοι μονάρχες της οικογένειας αυτής ήταν ο παππούς της Ερρίκος Ζ΄, ο πατέρας της Ερρίκος Η΄, ο ετεροθαλής αδερφός της Εδουάρδος ΣΤ΄ και η ετεροθαλής αδερφή της Μαρία Α΄ (επίσης γνωστή ως Bloody Mary). Βασίλεψε σε μια περίοδο 45 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων η παγκόσμια ισχύς και επιρροή της Αγγλίας ενισχύθηκε σημαντικά. Στο εσωτερικό η βασιλεία της σημαδεύτηκε από έντονες θρησκευτικές ζυμώσεις ΠΗΓΗ:BIKIPEDIA ΑΓΓΛΙΑΣ

4 Η ΛΑΙΔΗ ΑΝΝΑ Η Άννα (6 Φεβρουαρίου 1665 – 1 Αυγούστου 1714) έγινε Βασίλισσα της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας στις 8 Μαρτίου 1702, διαδεχόμενη τον σύζυγο της αδελφής της, Γουλιέλμο Γ' της Αγγλίας και Β' της Σκωτίας. Ο Καθολικός πατέρας της, Ιάκωβος Β' και Γ', θεωρήθηκε από το Αγγλικό Κοινοβούλιο ότι παραιτήθηκε όταν αναγκάσθηκε να διαφύγει στη Γαλλία κατά την Ένδοξη Επανάσταση του 1688/9· ο γαμπρός της και η αδελφή της έγιναν από κοινού μονάρχες ως Γουλιέλμος Γ' και Β' και Μαίρη Β', η μόνη τέτοια περίπτωση στην Βρετανική ιστορία. Μετά τον θάνατο της Μαίρης το 1694, ο Γουλιέλμος συνέχισε ως μοναδικός μονάρχης μέχρι το θάνατο του το 1702.                

5 ΙΑΚΩΒΟΣ Β’ Ο Ιάκωβος Β' και Ζ' (14 Οκτωβρίου 1633 – 16 Σεπτεμβρίου 1701) ήταν Βασιλιάς της Αγγλίας και της Ιρλανδίας ως Ιάκωβος Β' και Βασιλιάς της Σκωτίας ως Ιάκωβος Ζ', από τις Φεβρουαρίου Ήταν ο τελευταίος Καθολικός μονάρχης που βασίλευσε στα Βασίλεια της Αγγλίας, της Σκωτίας, και της Ιρλανδίας. Αυξανόμενα οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες της Βρετανίας στάθηκαν εναντίον του επειδή ήταν πολύ φιλογάλλος, πολύ φιλοκαθολικός, και πάρα πολύ απολυταρχικός μονάρχης. Όταν απέκτησε τον έναν Καθολικό διάδοχο, η ένταση εκτονώθηκε και οι ηγέτες κάλεσαν τον Γουλιέλμο Γ' της Οράγγης (γαμπρό του και ανιψιό του) να αποβιβάσει ένα στρατό εφόδου από τις Κάτω Χώρες. Ο Ιάκωβος εγκατέλειψε την Αγγλία (και έτσι παραιτήθηκε) στην Ένδοξη Επανάσταση του Αντικαταστάθηκε από τον Γουλιέλμο της Οράγγης που έγινε βασιλιάς ως Γουλιέλμος Γ', κυβερνώντας από κοινού με τη σύζυγο του (κόρη του Ιακώβου) Mαίρη Β'. Έτσι οι Γουλιέλμος και Μαίρη, αμφότεροι Προτεστάντες, έγιναν από κοινού μονάρχες το Ο Ιάκωβος έκανε μια σοβαρή προσπάθεια να ανακτήσει τα στέμματα του, όταν αποβιβάσθηκε στην Ιρλανδία το 1689 αλλά, μετά την ήττα των Ιακωβιτικών δυνάμεων από τις Γουλιελμιτικές δυνάμεις στη Μάχη του Μπόυν το καλοκαίρι του 1690, ο Ιάκωβοες επέστρεψε στη Γαλλία. Έζησε έξω το υπόλοιπο της ζωής του ως διεκδικητής σε μια αυλή χρηματοδοτούμενη από τον εξάδελφο και σύμμαχο του, Βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ'.

6 ΤΖΕΪΜΣ ΜΠΛΑΝΤ Τζέιμς Μπλαντ (2006)
ΤΖΕΪΜΣ ΜΠΛΑΝΤ Τζέιμς Μπλαντ (2006) Ο Τζέιμς Μπλαντ (γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1974) είναι Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός. Γεννήθηκε ως James Blount στο Tidworth του Wiltshire της Αγγλίας. Το πρώτο του album, Back To Bedlam, έκανε μεγάλη επιτυχία το 2005, ειδικά με το τραγούδι "You're Beautiful" - μια σημαντική μπαλάντα. Το είδος της μουσικής του περιγράφεται ως μίγμα jazz, rock και soul. Γιος στρατιωτικού, υπηρέτησε ο ίδιος στο Κόσοβο με τις δυνάμεις του NATO, επί 4 έτη . Στη συνέχεια πήγε στην Ελβετία. Μερικές ιστοσελίδες αναφέρουν ως χρονολογία γεννήσεώς του το Ωστόσο, μερικές ταμπλόιντ εφημερίδες αναφέρουν το 1974, ισχυριζόμενες ότι είναι η αναγραφόμενη χρονολογία γεννήσεως στο διαβατήριό του. Το πρώτο τραγούδι του Μπλαντ, με τίτλο "High," έκανε μεγάλη επιτυχία στη χώρα του. Με το "You're Beautiful" , που έγινε #1 απογειώθηκε όχι μόνο στη χώρα του αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Goodbye My Lover" . Στις 14 Νοεμβρίου 2010 ο Μπλαντ ισχυρίστηκε ότι ήταν οι προσωπικές του ενέργειες κατά την παρουσία του στο Κόσοβο που απέτρεψαν έναν "Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο"[1].

7 ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΣΟΝ Ο Ρόμπερτ Ντάγκλας Τόμας Πάτινσον (Robert Douglas Thomas Pattinson), γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο στις 13 Μαΐου Eίναι Άγγλος ηθοποιός, μουσικός και παραγωγός ενώ έχει εργαστεί και ως μοντέλο. Ο Ρόμπερτ ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας τον ρόλο του Cedric Diggory στην ταινία Harry Potter and the Goblet of Fire. Αργότερα, κέρδισε τον ρόλο του Edward Cullen στην προσαρμογή των ταινιών του μυθιστορήματος Λυκόφως (μυθιστόρημα) / Λυκόφως (ταινία) από την Stephenie Meyer, αποκτώντας τεράστια φήμη. Ο Ρόμπερτ κατατάσσεται ως ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, σύμφωνα με τα κέρδη του το Το 2010, ο Ρόμπερτ αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του κόσμου. Στις επερχόμενες ταινίες του περιλαμβάνονται οι ταινίες Bel Ami, Cosmopolis και The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΙΑ ΑΛΦΑΝΤΗ ΙΖΑΜΠΕΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google