Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ο Λουδίας πλέον συγκεντρώνει νερό που προέρχεται κυρίως από το Πάικο και οι κυριότερες πηγές του βρίσκονται κοντά στην Αραβησσό. Μεγάλο μέρος του έχει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ο Λουδίας πλέον συγκεντρώνει νερό που προέρχεται κυρίως από το Πάικο και οι κυριότερες πηγές του βρίσκονται κοντά στην Αραβησσό. Μεγάλο μέρος του έχει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Ο Λουδίας πλέον συγκεντρώνει νερό που προέρχεται κυρίως από το Πάικο και οι κυριότερες πηγές του βρίσκονται κοντά στην Αραβησσό. Μεγάλο μέρος του έχει μετατραπεί σε τεχνητό κανάλι μέσω του οποίου επετεύχθηκε η αποξήραση της λίμνης των Γιαννιτσών. Σε όλο το μήκος του, περίπου 60km, η περιοχή είναι εύφορη. Λόγω του γεγονότος ότι είναι πλωτός, στην πόλη των Γιαννιτσών από την οποία περνάει, υπάρχει και κωπηλατικό κέντρο.

3 Μετά την αποξήρανση της λίμνης των Γιαννιτσών το 1930, το τμήμα του ποταμού που προερχόταν από τον Βόρα και αντιστοιχεί στον παλιό του παραπόταμο Μογλενίτσα εκτράπηκε ανατολικότερα και μέσω της τεχνητής κοίτης που δημιουργήθηκε καταλήγει πλέον στον Αλιάκμονα. Στο παρελθόν συγκέντρωνε τα νερά που πηγάζαν από τα όρη Βόρας, Βέρμιο και Πάικο, τα οποία κατέληγαν στη λίμνη των Γιαννιτσών και από 'κει έρρεαν προς τον Θερμαϊκό

4 http://www.pella-net.gr/default.asp?page=186 http://aridaia-gegonota.blogspot.com/2011_01_12_archive.html http://www.axiosdelta.gr/Install/UnderConstruction.htm

5


Κατέβασμα ppt " Ο Λουδίας πλέον συγκεντρώνει νερό που προέρχεται κυρίως από το Πάικο και οι κυριότερες πηγές του βρίσκονται κοντά στην Αραβησσό. Μεγάλο μέρος του έχει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google