Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δεξιά, αριστερά, ή κάτι άλλο;. Το 1974 που ουσιαστικά ξεκίνησε και στη χώρα μας, η τελευταία αρχή, της δημοκρατικής εκλογής των αρχόντων μας, την δεξιά,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δεξιά, αριστερά, ή κάτι άλλο;. Το 1974 που ουσιαστικά ξεκίνησε και στη χώρα μας, η τελευταία αρχή, της δημοκρατικής εκλογής των αρχόντων μας, την δεξιά,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δεξιά, αριστερά, ή κάτι άλλο;

2 Το 1974 που ουσιαστικά ξεκίνησε και στη χώρα μας, η τελευταία αρχή, της δημοκρατικής εκλογής των αρχόντων μας, την δεξιά, επίσημα, την ψήφισε η αριστερά. Παρά το τεράστιο κυνηγητό που είχαν υποστεί κατά την δικτατορία, κυρίως οι αριστεροί, όταν ο Καραμανλής τους έταξε είσοδο στη βουλή, τον ψήφισαν!! Είχε αρχίσει έτσι και στη χώρα μας, το ένα άκρο να ενισχύει το άλλο!!

3 Από αριστερά έρχεται ο Παπανδρέου. Παρά το γεγονός, ότι η αριστερά, πήδηξε κυριολεκτικά από το ένα άκρο στο άλλο, ξεκίνησε και μία ισχυρή προσωπικότητα με αργά και σταθερά βήματα, από την αριστερά, προς το κέντρο!! Πρόκειται για τον Ανδρέα Παπανδρέου!! Το 1977, έχει εδραιωθεί, λίγο πιο πάνω από την αριστερά, αρκετά πιο κάτω από το κέντρο. Ώσπου: Το 1981, έχει κυριολεκτικά γαντζωθεί από το κέντρο, έχει διαλύσει την αριστερά, με τους ψήφους της βγήκε, αλλά έδωσε και γερά χτυπήματα προς την δεξιά!! Μαζί του, κι άλλες προσωπικότητες, όπως ο Μιτεράν, δίνουν μία νέα κυβερνητική πνοή στην Ευρώπη, και φυσικά, σ’ όλο τον κόσμο!

4 Το 1985, κρατήθηκε και πάλι στην εξουσία ο Παπανδρέου, πλησιάζοντας πιο πολύ προς το κέντρο. Όμως, το 1989 που έγιναν οι απανωτές ψηφοφορίες, αναγκαστικά είχε έρθει αρκετά πιο δεξιά, και εισήλθε στην δεξιά, αλλά ταυτόχρονα, και η δεξιά είχε εισέλθει στο κέντρο, και κατάφερε να κυβερνήσει για κάποιο χρονικό διάστημα. Τότε βέβαια, είχαν συμβεί και πάλι, πολλά, τείχος Βερολίνου, Λεχ Βαλέσσα, κατάρρευση ανατολικού μπλοκ!!!....

5 Από το 1990, έως και σήμερα, το πολιτικό και οικονομικό παιγνίδι γίνεται στο κέντρο, κάποιες φορές προς τα δεξιά, και κάποιες άλλες προς τα αριστερά. Όλα αυτά τα χρόνια, οι αριστεροί, χώνονται στους δεξιούς, και αντιστρόφως, οι δεξιοί χώνονται στους αριστερούς!! Αν μάλιστα έρθουμε ξεκάθαρα στο οικονομικό μέρος, στο λεγόμενο μεγάλο κεφάλαιο, θα δούμε ότι δεν έχει σύνορα, και φυσικά, ούτε πατρίδα! Σήμερα όμως, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα, ότι σε παγκόσμια κλίμακα, έχουμε υπέρ πλουτισμό, με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη η διοχέτευση των παραγομένων αγαθών, και να προκύπτει η σύγκρουση των τεράστιων οικονομικών γιγάντων!!

6 Έχουμε φτάσει σε σημείο, που ψάχνουμε να δούμε τι είναι πλούτος, που διοχετεύετε, και τι θα πρέπει να κάνουμε για το μέλλον. Για μια φορά ακόμη, συγκρούεται το παρελθόν με το μέλλον, συμπιέζοντας επώδυνα το παρόν!! Θα πρέπει ως άνθρωποι, και όχι μόνο ως άνθρωποι, αλλά και ως φύση γενικότερα, να επιλέξουμε, ποιο δρόμο θα πάρουμε. Βέβαια, έτσι που τίθεται το θέμα, όλοι θέλουμε να πάρουμε το δρόμο προς το μέλλον, κι όχι προς το παρελθόν. Όμως, ποιο είναι το μέλλον; Μάλιστα, δεν φτάνει να βρούμε ποιο δρόμο θα πάρουμε, αλλά με έλεγχο να βρούμε ισορροπία παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, ώστε να μην προκύψει υπέρ παραγωγή και συνεχιστούν οι συγκρούσεις των διάφορων οικονομικών γιγάντων.

7 Σύγκρουση; ή λογική εξέλιξη; Να ξυπνήσουμε μία ωραία πρωία, και να έχουμε μπει σ’ έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής, σε κάποιο νέο μοντέλο, είναι αδύνατο. Εκτός αν οι ιθύνοντες του πλανήτη, αν υπάρχουν τέτοιοι, προβούνε σε παγκόσμιες συρράξεις, κι αφού αυτές σταματήσουν, ξεκινήσουν να χτίζουν ένα νέο πολιτισμό, που ν’ ανταποκρίνεται στην πιο πάνω λογική. Όλοι οι πολεμοχαρείς, οι καταστροφολόγοι, και γενικότερα οι απαισιόδοξοι, φοβισμένοι και λοιποί, είναι βέβαιοι πως οι αλλαγές θα προκύψουν ύστερα από μεγάλες καταστροφές.

8 Μήπως είναι καλύτερα να περάσουμε στον άλλον τρόπο ζωής, λογικά και συντεταγμένα, ώστε να έχουμε λιγότερες απώλειες, και λιγότερες γενικά επιπτώσεις; Αν ναι!! δεν μένει τίποτα άλλο, παρά μόνο να συνεννοηθούμε!! Πως όμως μπορούμε να συνεννοηθούμε; ποιο θα πρέπει να είναι το θέμα, ώστε να ψάξουμε για τη λύση του;

9 Αν κάνουμε ανάλυση των πράξεών μας, της τεχνολογίας, της οικονομίας, της θρησκείας, της παιδείας, του πλούτου, της φτώχιας, της ζωής μας γενικότερα, για αιώνες θα φιλοσοφούμε. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να πιστέψουμε στην ανάγκη της αλλαγής, και ύστερα να προχωρήσουμε. Πως όμως θα το πιστέψουμε; Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να δώσουμε τροφή στους κυνηγούς του πλούτου. Αν τους πείσουμε ότι ο σημερινός δρόμος που ακολουθούν είναι λάθος, κι αν τους υποδείξουμε τον πλούτο του μέλλοντος, κι αν φυσικά πεισθούν, τότε όλα θα μπούνε σε φυσιολογική γραμμή!!

10 Το άλογο και το αυτοκίνητο 1903!! «Το άλογο θα συνεχίσει να υπάρχει, το αυτοκίνητο είναι μόνο ένας νεωτερισμός, μια μόδα!» Απάντηση ενός προέδρου της Michigan Savings Bank στην ερώτηση κάποιου δικηγόρου το έτος 1903, αν αξίζει να επενδύσει χρήματα σε μετοχές της Ford Motor Co. {Σε θέμα: ‘Επιστήμονες’ που έχω ήδη αναρτήσει, μπορείτε να βρείτε πολλά τέτοια παραδείγματα}

11 Φορτηγατζής, Ελλάδα 1969,κουτάκι με ήλιο!! Το αντίθετο από το πιο πάνω με το άλογο, το άκουσα ο ίδιος προσωπικά από κάποιο φορτηγατζή περί το 1969, που δεν γνωρίζω ούτε το όνομά του, κι ούτε είχα δώσει σημασία τότε, ως παιδί που ήμουνα. Επρόκειτο για εργαζόμενο, που αμφιβάλω αν είχε τελειώσει το δημοτικό!! Είχε πει: Σε 50χρόνια, θα έχουμε ένα κουτάκι που θα κοιτάζει τον ήλιο, και θα κινείτε το φορτηγό!! Με λίγα λόγια, θα πρέπει να καταλάβουν οι χρηματιστές του πλανήτη, ότι πρέπει να επενδύσουν στις τεχνολογίες, και στον τρόπο ζωής που έρχεται, κι όχι σ’ αυτά που θέλουν να έρθουν.

12 Ένα ακόμη παράδειγμα των ημερών μας, και για την χώρα μας: Ήδη κάποιος Κρητικός αν δεν κάνω λάθος, με ρεύμα από τον ήλιο, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει ηλεκτρόλυση του νερού, κι έτσι, όλα τα οχήματα, κι όχι μόνο τα οχήματα, να καίνε το παραγόμενο αέριο. Λέτε γι’ αυτό να προσπαθούν να μας πτωχεύσουν, ώστε ν’ αγοράσουν φτηνά τον ήλιο μας και τα νερά μας;; Δεν θέλω να το πιστέψω!! Η αλήθεια πάντως είναι, ότι μόνο από πλευράς ενέργειας, μπορούμε να παράγουμε προς το παρόν όση θέλουμε, χωρίς κόστος. Κι αυτός ο τρόπος ώσπου να μπορούμε απ’ ευθείας να κινιόμαστε με την βοήθεια του ήλιου, χωρίς να χρησιμοποιούμε νερό. Αυτά όμως για να γίνουν, θα πρέπει τουλάχιστο οι επενδυτές να τα πιστέψουν!!

13 Εκτός των πιο πάνω, θα πρέπει να επενδύσουν, και στην οικονομική ζωή. Δεν είναι δυνατόν πια, η παραγωγή πλούτου του πλανήτη να είναι εκατονταπλάσια, της απαιτούμενης για την ζωή των ανθρώπων, και την ίδια στιγμή να πεθαίνουν άνθρωποι από υποσιτισμό, πολέμους, ανέχεια!!... Θα πρέπει επίσης να επενδύσουν προς την ανάπτυξη της ανθρώπινης σκέψης, έρχεται η εποχή της διόγκωσης μνημών, του ανθρώπινου εγκεφάλου

14 Ναι!!! Δεν είναι απλώς δύσκολο, είναι ίσως ακατόρθωτο, να πιστέψουν οι τεράστιες παγκόσμιες φαρμακοβιομηχανίες, ότι τα φάρμακα σιγά-σιγά πρέπει να φύγουν από τη ζωή μας!! Είναι επίσης ακατόρθωτο, να πιστέψουν οι παραγωγοί τροφίμων, ότι παρότι αυξάνεται ο κόσμος στον πλανήτη, τα τρόφιμα πρέπει να λιγοστέψουν, επειδή απλώς δεν θα γίνεται υπέρ κατανάλωση, δεν θα πετάμε τρόφιμα, αλλά κι όσοι έχουν την δυνατότητα, θα παράγουν για ίδια χρήση!!

15 Άραγε, πως θα καταφέρουν οι καθημερινοί άνθρωποι, να μπουν σε άλλους τρόπους ζωής; Αν πρώτα δεν γίνουν τα ανάλογα μαθήματα συμπεριφοράς; Το βλέπει ο κάθε άνθρωπος, ότι το πολύ φαγητό τον παχαίνει, και φυσικά τον αρρωσταίνει, θα χρειαστεί γιατρούς, φάρμακα, άσκηση. Κι όλα αυτά δεν θα χρειάζονταν, αν έτρωγε λιγότερο και υγιεινότερο, και φυσικά, αν μαζί με την άσκηση τα παρήγαγε μόνος του!! Ενώ τώρα, καταναλώνει ενέργεια, για να καταναλώσει ενέργεια πάλι. Δηλαδή: κινείτε με ρεύμα ο διάδρομος που ασκείται, για να καταναλώσει το λίπος του σώματός του!!

16 Πόσες ακόμη καθημερινές συνήθειες, πρέπει ν’ αντιστρέψουμε;; Όλες οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν, με βάση την λογική του μέλλοντος. Μάλιστα, για να έχουν επιτυχία, και να μην οδηγηθούμε σε συρράξεις, πρέπει να γίνουν πειστικά, κι όχι πολεμικά!! Πάντως, όσες επενδύσεις κι αν θα γίνουν στα παλιότερα μοντέλα ζωής, έστω κι αν οι οικονομίες του πλανήτη διορθωθούν κάπως, και πάλι σύντομα θα καταρρεύσουν, επειδή απλά, δεν θα κινούνται με την φυσική ροή των εξελίξεων!!

17 Ποια όμως είναι η πολιτική εκείνη, που θα μας οδηγήσει καλύτερα, προς τέτοιες σκέψεις και συμπεριφορές; Για τον απλό καθημερινό άνθρωπο, δεν έχει καμία σχέση, η μία, ή, η άλλη πολιτική. Την εποχή του ανατολικού και του δυτικού μπλόκ, ένας φίλος, όπως κι αλλού γράφω, έλεγε: Στο ανατολικό μπλοκ σε εξαναγκάζουν να δουλέψεις, επειδή αν δεν το κάνεις θα πεθάνεις. Στο δυτικό κάνεις ότι θέλεις, αλλά, αν δεν δουλέψεις και πάλι θα πεθάνεις επειδή δεν θα έχεις την οικονομική δυνατότητα να ζεις. Τώρα όμως αυτά δεν λέγονται στον ανεπτυγμένο κόσμο, επειδή θεωρείτε αδύνατο να μείνει ο κόσμος νηστικός.

18 Η πολιτική λοιπόν θα πρέπει να είναι μία και ξεκάθαρη, φιλολαϊκή, αληθινή, καθαρή, κι ένα σωρό άλλα παρεμφερή, ανεξάρτητα αν κάποιοι θέλουν να την ονομάσουν δεξιά, αριστερά, κέντρο κτλ. Τα εκλογικά συστήματα σ’ όλο τον πλανήτη, φυσικά και στη χώρα μας, χωρίς να εξαιρούμαι την Ευρώπη, θα πρέπει να χωριστούν στο 1/2+1 και στο 1/2-1 έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει πλειοψηφία. Έτσι απλά, για να το καταλαβαίνει και να το εμπιστεύεται ο κόσμος.

19 Βέβαια, όλοι ετούτες τις μέρες, σήμερα 12/5/12, ψάχνουν στο πουθενά, να βρούνε λύση στην τρέχουσα κατάσταση. Με ταρακούνησαν σήμερα, όχι τόσο οι εξελίξεις της χώρας μου, όσο η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ιταλία!! Και γενικότερα ο ξεσηκωμός στην Ισπανία, Γερμανία!! Πόσο άσχημα νοιώθω στην ζωή μου, όταν γίνομαι κακός μάντης!! Στο μυθιστόρημα που έχω ήδη αναρτήσει, στο 3ο μέρος της Γη3, αναφέρω για δισεκατομμύρια ανθρώπων που αυτοκτονούν!!

20 Τόσο εκεί, όσο κι εδώ τώρα, προσπαθώ να προλάβω τέτοιες καταστάσεις, εξάλλου, όλος ο σκοπός του μυθιστορήματος είναι, να προλάβουμε ως άνθρωποι, το κακό πριν γίνει!! Όσο για την σύγκρουση των τεράστιων οικονομικών γιγάντων, αν και εκεί αναφέρομαι, θα πρέπει και πάλι, αν δεν θέλουνε να επενδύσουν στο μέλλον, να τους παρακάμψουμε, να τους προσπεράσουμε, κι όχι να μας οδηγήσουν σε καταστροφές.

21 Πέραν όλων των άλλων, θα πρέπει να καταλάβουν, ότι, αν συνεχιστεί η καταστροφή, δεν κάνει διακρίσεις, όπως: όταν γίνει ένας σεισμός, δεν αφήνει ακούνητα κάποια τετραγωνικά επιφανείας, και κουνάει πιο πριν και πιο μετά!! Άρα, αν η καταστροφή επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση, όπως όλα δείχνουν, δεν θα γλιτώσουν όσοι την επιδιώκουν, και δεν θέλουν να καταλάβουν τις εξελίξεις!! Ακόμη κι αν θεωρήσουμε λογικό, ότι οι άνθρωποι πρέπει να ελέγχονται, δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας που τα πάντα τρέχουν, να ελεγχθούν, όπως συνηθίζουμε να λέμε με το «πιστόλι στο κρόταφο» αλλά, μόνο με πειθώ, κι όσο το δυνατόν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία.

22 Δεν έχει καμία σημασία αν θα μείνουμε στην Ευρώπη ή όχι, δεν έχει καμία σημασία αν θα μείνουμε στο ευρώ ή όχι, θέλουμε ως ανθρωπότητα, ως Ευρώπη, ως χώρα, να ζήσουμε ελεύθερα, δημοκρατικά, εποικοδομητικά, πάνω απ’ όλα ανθρώπινα; ή θέλουμε ο καθένας να επιβάλλεται στους άλλους, με οποιοδήποτε τρόπο; Βέβαια θα μου πείτε, τι κάνουμε αύριο το πρωί, που θα ξυπνήσουμε και δεν έχουμε να φάμε, κι ούτε δουλειά να περιμένουμε έστω κάτι;

23 Να φύγουμε όλοι, ναι!! να φύγουμε, με τα πόδια, με τα ζώα, με τα αυτοκίνητα, μαζί με τις οικογένειές μας, προς την μητέρα φύση, όπως θα φεύγουν οι πρόσφυγες σε καιρό πολέμου! μήπως σε πόλεμο δεν είμαστε; Κάποτε μας έδιωχναν με την συμπεριφορά τους από τα χωριά προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και προς τις ξένες χώρες, Γερμανία, Αμερική, Αυστραλία… τα 9/10 των Ελλήνων είχαν γίνει μετανάστες, άλλοι εξωτερικού κι άλλοι εσωτερικής μετανάστευσης!! Τώρα, καιρός είναι να γίνουμε πρόσφυγες της ίδιας μας της χώρας, στην ίδια μας τη χώρα!! Ποιος ξέρει, ίσως προκαλέσουμε στους σκληρούς της εποχής μας, λίγη συγκίνηση και καταλάβουν που οδηγούν την ανθρωπότητα. Να προέβλεπαν τουλάχιστο, το μέλλον το δικό τους!!

24 Εμπρός λοιπόν, ένα κομμάτι ψωμί σε μία νάιλον σακούλα, ένα παλιοπαλτό, και δρόμο προς το άγνωστο!! Μαζί με την οικογένειά σου, ξεκίνα, έτσι κι αλλιώς, σε τέτοιες λύσεις μας οδηγούν!!! Έτσι κι αλλιώς, όλοι το ίδιο θα κάνουμε, και δεν θα είμαστε οι μόνοι, το ίδιο θα κάνουν όλοι οι απλοί πολίτες, αν όχι όλων των χωρών του πλανήτη, τουλάχιστο των περισσοτέρων!!

25 Ίσως να είμαστε η πλουσιότερη ανθρωπότητα, που έχει περάσει στον πλανήτη μετά τους δεινόσαυρους, και οδηγούμαστε στην προσφυγιά εντός και εκτός των χωρών μας, έτσι απλά, για να βρούμε να φάμε!! Πλήρης επιτυχία του πλούτου!! Πάντως, δεν μας οδήγησαν εδώ, εξωγήινες ή διαβολικές δυνάμεις, λύσεις υπήρξαν, και πάντα θα υπάρχουν, πρέπει όμως να θελήσουμε!!

26 Δεύτερες εκλογές 2012!! Και για να μην δημιουργώ τρομοκράτηση, έφτασε ήδη 17.5.12, κι ένας Πικραμένος ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, πρέπει ν’ ασχοληθώ λίγο και με τις εκλογές, που θα γίνουν σ’ ένα μήνα από σήμερα. Πρώτα απ’ όλα, δεν είμαι αριστερός, δεξιός, ή, κεντρώος, όσο για το: οικολόγος; ναι είμαι, όμως πρώτα πρέπει να ζήσουμε, και χωρίς πολιτική, δεν ζει ούτε ένας άνθρωπος μόνος του, ακόμη κι αν ζει σε κάποιο παράδεισο, η αλήθεια είναι, ότι ο άνθρωπος χωρίς ταχτική δεν ζει!!

27 Βέβαια το: ‘οικολόγος’ είναι μία έννοια τελείως αόριστη. Κανείς δεν έχει βάλει, κι ούτε θα μπορέσει να βάλει με τα σημερινά δεδομένα, κάποια όρια. Εκτός αυτών, τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, που δεν γνωρίζουν σύνορα και συνήθειες, εκμεταλλεύονται αδυναμίες και συμπεριφορές, με αποτέλεσμα, αντί να ζήσουμε οικολογικά, να πετυχαίνουμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Παράδειγμα: Το ψαράδικο της γειτονιάς μας, πουλάει φρέσκα ψάρια, φυσικά ιχθυοτροφείου. Κάποιοι πελάτες θέλουν ελεύθερα, τους φέρνει ο ψαράς, έτσι τουλάχιστο τους λέει, είναι όμως ελεύθερα;

28 Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ένας ώριμος τότε χωριανός, έλεγε: Ν’ αγοράσουμε όλοι γίδια, και να τα έχουμε ελεύθερα, στο χωριό, στα βουνά, παντού. Όταν θέλουμε γάλα, όποιος θέλει, να κρατάει για κάποιο διάστημα κάποιες γίδες, να τις αρμέγει, κι όταν πια δεν θα τις χρειάζεται, να τις αφήνει πάλι ελεύθερες, όσο για τα κατσίκια, να τα τουφεκίζουμε όπως τα άγρια. Ήρθαν μετά τα τεράστια συμφέροντα, ενίσχυσαν την φύτευση ελιάς στα βουνά, άρχισαν τα δικαστήρια, και η πείνα στα χωριά, κι άρχισε έτσι η εσωτερική και η εξωτερική μετανάστευση!! Το ίδιο είχε δοκιμαστεί με επιτυχία, επί Μεταξά, στα ορεινά χωριά της Ναυπάκτου!!

29 Οι σημερινοί οικολόγοι, θέλουν να προλάβουν, και πριν ακόμη αναγκάσει η οικονομική κατάρρευση τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, να επιστρέψουν στην μητέρα φύση, έχουν τρέξει πρώτοι, κι έχουν απολύσει λύκους και φίδια στα βουνά, να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των μεγάλων παραγωγών κρέατος. Κανένας δεν θέλει να ξέρει, για την ταχεία και χημική πάχυνση!! Ένα εξαμηνίτικο μοσχάρι, πάνω από 500κιλά!! Κατά άλλα οι οικολόγοι, θέλουν να τρώνε ζώα ελεύθερης βοσκής. Δεν θέλουν επίσης να ξέρουν, ότι αν 3-4λύκοι, τραυματίσουν τα σκυλιά του κοπαδιού, και μπούνε στο μαντρί, ή συναντήσουν το κοπάδι πιο μακριά, δεν θα περιοριστούν σε όσα ζωντανά χρειάζονται να φάνε, αλλά θα τα πνίξουν όλα. Προφανώς, οι οικολόγοι ‘την κατά βρίσκουν’ όταν τα ζώα που μεγαλώνουν και βόσκουν οι άνθρωποι, προτιμούν τους λύκους να τα ξεσκίζουν και να τα παρατάνε στα χωράφια και στους γκρεμούς, παρά να τα σφάζουν και να τα τρώνε όμορφα κι ωραία οι άνθρωποι!!

30 Ξεκαθαρίστε: Οικολογία; Ναι!! Αλλά παντού!! Τελευταία, και στην περιοχή μας, ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν έρευνες για πετρέλαιο!! ( Όταν οι άλλοι επιστέφουν, εμείς ξεκινάμε!!) Πόσο θα μολυνθεί το περιβάλλον, για την εξόρυξη, διύλιση, μεταφορά, καύση πετρελαίου, βενζίνας, άλλων παράγωγων; Κανείς δεν θέλει να τα δει αυτά!! Ενώ τον βλάχο στα βουνά, στις δέκα και είκοσι πρατίνες, θέλουν να εκπαιδεύσουν τους λύκους, για να ευχαριστηθούνε, και να δείξουν έξω, κυρίως στους βόρειους, πόσο οικολόγοι είμαστε!! Καιρός είναι, να δημιουργήσουμε και τεράστιους δεινόσαυρος, μπας και μαντρώσουμε περισσότερο τον κόσμο!!

31 Φυσικά, οι πιο πάνω σκέψεις, δεν αφορούν οικολόγους, αλλά όσους θέλουν να ονομάζονται οικολόγοι. (συμφεροντολόγους) Οικολόγοι είναι εκείνοι, που φροντίζουν για την ισορροπία των ζώων μεταξύ τους, αλλά, και του ανθρώπου. Με τα σημερινά τουλάχιστο δεδομένα, δεν ζούνε οι άνθρωποι χωρίς ζώα, νομίζω όμως, ότι και τα ζώα δεν θα ζήσουν χωρίς τον άνθρωπο. Επίσης, είναι οικολόγοι, όσοι, τουλάχιστο προσπαθούν, την αποφυγή μόλυνσης περιβάλλοντος!!

32 Τα θέματα της οικολογίας, έχουν πολύ μεγάλη σημασία στις μέρες μας, τώρα που η οικονομία συνεχίζει να οδεύει προς τα κάτω, μήπως μπορέσουν οι άνθρωποι των μεγαλουπόλεων, και επιστρέψουν στη φύση. Να μην αισθάνονται, ότι κάποιοι που θα ισχυρίζονται ότι θα είναι οι σωτήρες, δεν θα τους αφήνουν να θρέψουν κάποιο κατοικίδιο!! Κι όταν λέμε κατοικίδιο, δεν εννοούμε μόνο τον σκύλο και την γάτα, αλλά και την γίδα, την κότα, την πρατίνα, την αγελάδα!!... Μόνο μην μπερδέψουμε τα κατοικίδια, άλλος ο σκύλος και το φίδι του διαμερίσματος, κι άλλος ο σκύλος φύλαξης της οικογένειας και των ζωντανών τους, και φυσικά, άλλο το δηλητηριώδες φίδι!!

33 Το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι τόσο καιρό, όλοι μιλάνε για το πώς θα πάρουμε λεφτά, και σχεδόν κανέναν δεν άκουσα, αν ‘η μηχανή’ παραγωγής έχει πάρει μπρος. Όλο αυτό το διάστημα που οι δουλειές μειώθηκαν τόσο πολύ, τι έκανε η πολιτεία; Τι διαφορετικό παρήγαγε, απ’ αυτό που έως τώρα είχαμε παράγει; Αφού όλος ο κόσμος κάθεται, γιατί δεν γίνεται μία σωστή χρήση του ανθρώπινου δυναμικού;

34 Κανένας δεν βγαίνει να πει την αλήθεια στον κόσμο. Αν ξεκινήσουμε από την χώρα μας, τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά. Αν για 6μήνες το πολύ, κινηθούμε με μία μορφή δικτατορίας, μοιράζοντας συσσίτιο σε όλους ανεξαιρέτως, και ξεκινήσουμε όλοι εντατική δουλειά, είναι βέβαιο ότι θα μπούμε σε ρυθμό ανάπτυξης, κι όχι απλώς ανάπτυξης, αλλά ο καθένας θα έχει και κάποια θέση εργασίας.

35 Για το αν θα ψηφίσουμε προς την μία ή την άλλη πλευρά, κατά άποψή μου πάντα: Αν δεν πεισθούμε, ένα είναι βέβαιο, όπως παντού το γράφω, θα συνεχιστεί η κατάρρευση. Ανεξάρτητα για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Αναμφισβήτητο γεγονός: Ο Έλληνας, για μία φορά ακόμη, με τις τελευταίες εκλογές, παρά τους εκβιασμούς, όχι μόνο δεν κιότεψε, αντιθέτως, έδωσε και πάλι πνοή ζωής στη χώρα, στον απανταχού Ελληνισμό, στον Ευρωπαίο, και σε όλο τον πλανήτη!!

36 Δεν υπάρχουν χρέη!! Θέλουν απλά, να μας ελέγχουν!! Ο νοών… Ελληνική παροιμία: «Δεν φτάνει που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι!!» Ελλάδα μας γλυκιά!! Συνέχεια

37 Σαν υστερόγραφο. Ξεκινάω από τη δουλειά μου: Στις εξετάσεις οδήγησης τόσα χρόνια, παρότι περνάει το 97% έως και το 120% πρόκειται για μία άψογη τυπική διαδικασία!! Από τυπικότητα σκίζουμε!! Έτσι έσκισε ετούτες τις μέρες και στο υψηλότατο επίπεδο της χώρας!! Κανένας δεν ήξερε από τη αρχή ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, και ερευνητική… και φτου απ’ την αρχή!!!! Ακόμη και η εκκλησία, έπαιξε το παιγνίδι της, τους όρκισε, ενώ γνώριζε ότι αμέσως, θα ξεορκιστούν!! Ελλάδα μας γλυκιά!! Τέλος


Κατέβασμα ppt "Δεξιά, αριστερά, ή κάτι άλλο;. Το 1974 που ουσιαστικά ξεκίνησε και στη χώρα μας, η τελευταία αρχή, της δημοκρατικής εκλογής των αρχόντων μας, την δεξιά,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google