Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΥΡΩ ΚΥΠΡΟΣ: ΕΥΡΩ

2

3

4

5

6 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Αυτά τα χρήματα, για να αρχίσουμε λίγο – λίγο να ξετυλίγουμε το κουβάρι και να καταλάβει και ο κόσμος, είναι η γενική έγκριση για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να μοιραστεί με αναλογία πληθυσμού στην κάθε δημοτική αρχή. Αυτή η αναλογία χρήματος ανά πληθυσμό αν το πάμε κατά κυριολεξία είναι από 150 έως 180 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο. Μια τέτοια αντιστοιχία έχει, ανά κάτοικο, προσέξτε, από μωρό παιδί μέχρι τον τέρμα ηλικιωμένο από 150 έως 180 χιλιάδες ευρώ, ανά κάτοικο! Όχι ανά ψηφοφόρο, ανά κάτοικο, το τονίζω. Αυτά τα χρήματα είναι έτοιμα να εκταμιευθούν και να υλοποιηθούν έργα που θα αγγίζουν τα πάντα, να ξεκινήσει δηλαδή με αυτά τα έργα αύριο η ανάπτυξη. Μέσα από τους δήμους.

7 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Αυτά τα χρήματα μπορούνε να δοθούνε μέσω της δημοτικής αρχής, δηλαδή μέσω της συμμετοχής του δημάρχου, διότι ο δήμαρχος κατά τον νόμο του Καλλικράτη και η δημοτική αρχή έχει αναγνωριστεί και στον Ελληνικό νόμο αλλά και στον παγκόσμιο θεσμό ως αρχηγός κράτους ο δήμαρχος και ως μικρό κράτος η δημοτική αρχή, ο Δήμος. Ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα της σφραγίδας, προσέξτε το, να κατεβούν χρήματα για έργα ανθρωπιστικής βοήθειας και επενδυτικά, ανταποδοτικά και κοινωφελή στην κάθε τοπική κοινωνία – κράτος – δήμο.

8 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Αυτά τα λεφτά, που είναι το μέγιστο που μπορεί να απορροφήσει κάθε δημοτική αρχή, έρχονται μετά από μία τρομερή προσπάθεια, περίπου 2 χρόνων, και καταθέσεων και εγκρίσεων στο παγκόσμιο σύστημα, μελετών για περίπου 50 χιλιάδες έργα συνολικά, που μέσα σε αυτά τα 50 χιλιάδες έργα συνολικά μπορεί να συμπεριληφθεί ότι μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος σε δήμο. Γίνεται κατανοητό όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στα ήδη προ-εγκριμένα 50 χιλιάδες έργα για τη βάση και αυτών των μελετών έχει γίνει και η προέγκριση των τρις για την Ελλάδα. Και καλείτε τώρα να έρθει να συνεργαστεί ο κάθε δήμαρχος δίνοντας, όχι αποκτώντας υποχρεώσεις, αλλά δίνοντας τη συγκατάθεσή του/εντολή στον συγκεκριμένο άνθρωπο που είναι ο Αρτέμης Σώρρας, που διαθέτει αυτός τις εγγυήσεις, προσέξτε, δεν διαθέτει εγγυήσεις ο δήμος, ο Αρτέμης Σώρρας έχει εγγυήσεις και τις διαθέτει.

9 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΚΛΕΙΔΙ , ΚΩΔΙΚΟΙ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ΣΦΡΑΓΙΔΑ & ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ Ο Αρτέμης Σώρρας έχει επίσης άλλα τρία πλεονεκτήματα τα οποία: Εχει το κλειδί για να μπει να ανοίξει το ταμείο, έχει τους κωδικούς πρόσβασης για να μπει στο ταμείο και έχει την παγκόσμια ιδιότητα του θεσμού, ιδιωτικός θεσμός μεν, αλλά παγκόσμιος. Διότι αυτά που χειρίζεται και διαχειρίζεται αποτελούν παγκόσμιο θεσμό. Οπότε ο Αρτέμης Σώρρας έχει την πρόσβαση στο ταμείο και χρησιμοποιεί τις δικές του εγγυήσεις. Και έρχεται και λέει τώρα στον δήμαρχο: Δήμαρχε, έχω αυτές τις δυνατότητες, μου λείπει μια, η σφραγίδα ότι εκπροσωπώ λαό, εσύ βάζεις μόνο τη σφραγίδα, δεν μπορείς να αποκτήσεις βάρη, απαγορεύεται!

10 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΚΛΕΙΔΙ , ΚΩΔΙΚΟΙ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ΣΦΡΑΓΙΔΑ & ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ Δείτε ακριβώς τι λέει η εντολή του δημάρχου προς τον Σώρρα. “Δεν μπορεί ο δήμος να αποκτήσει βάρη, δεν μπορεί ο δήμος να δανειστεί, δεν μπορεί ο δήμος να αποκτήσει ούτε παθητικό βάρος κατά το μέλλον εναντίον του δήμου και εναντίον του δημοσίου γενικότερα.”

11 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΝΕΓΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ – ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Με μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία να είναι ανέγκλητη. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να είναι ανέγκλητη, ώστε να αναθέτουν στον δήμαρχο να βρει ιδιώτες επενδυτές για να κάνουνε ιδιωτικά έργα ή χορηγούς (χορηγίες κάνει και η Εθνική Τράπεζα, έτσι δεν είναι; Κάνει και το ίδρυμα, Ωνάση, Λάτση κλπ). Δηλαδή, η απόφαση αυτή επιτρέπει στον μόνο δήμαρχο και του αναθέτει να κάνει αναζήτηση, προσέξτε τον όρο, αναζήτηση χορηγών και επενδυτών και του απαγορεύει του δήμαρχου να κάνει οποιαδήποτε ανάθεση έργων, οποιαδήποτε ανάθεση μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών, οποιαδήποτε ανάθεση/σύναψη οποιασδήποτε μορφής δανείων και συμβάσεων, κατάρτιση επιχειρησιακών προγραμμάτων, πράξεις κανονιστικού περιεχομένου.

12 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΝΕΓΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ – ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Όλα αυτά του τα απαγορεύει αυτή η απόφαση, αλλά έτσι είναι ανέγκλητο, για να μην μπορεί να έρθει μια δημοτική αρχή αύριο και να πάρει μια καινούρια απόφαση που να ακυρώσει αυτή την απόφαση.

13 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ Αφού παίρνει λοιπόν αυτή την απόφαση ο δήμαρχος, δίνει τι; Την εντολή! Προσέξτε, δεν υπογράφει υποχρεώσεις. Δίνει την εντολή στον ιδιώτη επενδυτή και του λέει πήγαινε βρες τρόπο δανείσου με δικές σου εγγυήσεις και έλα στην περιοχή μου. Είναι πολύ σοβαρό αυτό και δεν παίζεις με σοβαρά θέματα, ούτε παρανόμως, ούτε περίπου. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα, δεν είναι αφηρημένα. Ο δήμαρχος όμως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα, ουσιαστικά την εντολή από τον νόμο να αναζητάει επενδυτές.

14 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ Παράδειγμα υπάρχει ένας επενδυτής, ο οποίος κάνει ένα ξενοδοχείο στην Μαλαισία, να τον αναζητήσει ο δήμαρχος και να του πει, αντί να το κάνεις στην Μαλαισία έλα να το κάνεις στα όρια του Δήμου μου για πολλούς λόγους, ένας είναι επειδή έχω τον κόσμο, οπότε κάνοντας το ιδιωτικό σου έργο μέσα στα όρια του δήμου μου θα απασχοληθούνε μπετατζίδες, σοβατζίδες, σιδεράδες, αλουμινάδες, όλοι αυτοί που είναι γύρω από την οικοδομή. Θα αρχίσει μια μικρή οικονομική ανάπτυξη αμέσως, στη συνέχεια για να λειτουργήσει το έργο σου θα χρειαστείς προσωπικό, θα πάρεις από την τοπική «αγορά» ανέργους.

15 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο, το συγκεκριμένο με τον Σώρρα είναι πιο εξειδικευμένο, γιατί; Ο δήμαρχος που δίνει την εντολή να πάει σε συγκεκριμένο ταμείο με δικές του εγγυήσεις και να δομήσει χρηματοδότηση. Εάν αυτό δομηθεί και επιτευχθεί η χρηματοδότηση και έρθει στην Ελλάδα, τότε έχει επιτευχθεί ο στόχος του να έρθουν τα χρήματα. Αυτή είναι η πρώτη εντολή που δίνει ο δήμαρχος.

16 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Άρα ο δήμαρχος βρίσκει έναν άνθρωπο και του δίνει εντολή να πάει να βρει δανεικά αυτός και όχι να δανείσει τον δήμο και να τα φέρει στην Ελλάδα. Να δομήσει οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης νόμιμη. Και με νόμιμα μέσα. Και αυτή την εντολή τη συνοδεύει με μια λίστα έργων ανθρωπιστικής βοήθειας, κοινωφελών έργων και επενδυτικών-ανταποδοτικών έργων. Διότι το συγκεκριμένο ταμείο που εκταμιεύει τα χρήματα, δεν εκταμιεύει τα χρήματα γενικά και στον αέρα. Εκταμιεύει χρήματα και χρηματοδοτεί (project) έργα – προγράμματα.

17 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Αυτά τα προγράμματα, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, του τα δίνει ο δήμαρχος. Γιατί έρχεται στις συσκέψεις του και λέει εγώ έχω ένα δυο πέντε έργα παράδειγμα και θέλω και άλλα δέκα για τον δήμο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Σου δίνω μια λίστα με δέκα έργα για αρχή, πήγαινε φέρε αυτά τα λεφτά. Μόλις τα φέρεις αποδεδειγμένα τα λεφτά και δω ότι τα έφερες τότε καθόμαστε κάτω να δούμε τι πραγματικά θα κάνουμε.

18 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΣ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ Δηλαδή, αυτή τη στιγμή λέμε π.χ ο δήμος Πρέβεζας, θέλει να υλοποιήσει δύο μεγάλα έργα τα οποία χρειάζεται επειγόντως ο δήμος. Τι πρέπει να κάνει, συνοπτικά με λίγα λόγια. Τι πρέπει να κάνει;

19 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΣ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ Να δώσει το δημοτικό συμβούλιο την εξουσιοδότηση στον δήμαρχο να αναζητήσει επενδυτή ή χορηγό (επενδυτές και χορηγούς γιατί δεν περιορίζεται σε έναν, μπορεί να κάνει ταυτόχρονα δουλειά με πεντακόσιους ο δήμαρχος, δεν υπάρχει περιορισμός σε ένα πρόσωπο) και αφού πάρει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δώσει έγγραφη εντολή εξουσιοδότηση συγκεκριμένα στον κύριο Σώρρα, προσέξτε, όχι σε εταιρία, συγκεκριμένα σε φυσικό πρόσωπο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να δώσεις σε μια εταιρία της οποίας δεν ξέρεις το μετοχολόγιο; Και πόσες φορές μπορεί να αλλάξει χέρια; Και πόσες φορές μπορεί να σε καπελώσει; Γιατί η εντολή έχει 22 δεσμευτικούς όρους προς τον Σώρρα που δεν του επιτρέπει να έχει τη διαχείριση ούτε την εξουσία εντολής να τη μεταφέρει σε μη Έλληνα και μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα με απόδειξη DNA Έλληνα.

20 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Τα έργα που έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος, δίνοντας την εντολή στον Σώρρα του τα ονοματίζει, η εντολή πρέπει να συνοδεύεται με τα έργα, όσα και να΄ναι αυτά ένα, δύο, τρία, πέντε…Με το νούμερο δίπλα στο κάθε έργο, του κόστους που υπολογίζεται, χωρίς να υπολογίζονται οι μελέτες. Προσέξτε να δείτε πόσο απλό γίνεται. Γιατί έχουνε ήδη κατατεθεί μελέτες και προεγκριθεί. Και η εντολή που δίνει ο δήμαρχος στον Σώρρα δεν είναι περιοριστική είναι ενδεικτική. Δηλαδή του λέει προσπάθησε να μου φέρεις τα χρήματα για πέντε έργα στα ονομάζω και δίπλα σου βάζω και ένα ποσό που πιστεύω πως θα στοιχήσει. Πήγαινε φέρε μου αυτά τα λεφτά, μπορεί να είναι δέκα εκατομμύρια, είκοσι, τριάντα, πενήντα, εκατό και μόλις μου τα φέρεις έλα κάτσε να συζητήσουμε.

21 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Τα έργα που δίνει ο δήμαρχος δεν είναι περιοριστικά. Ποιο είναι τώρα το πλεονέκτημα του δημάρχου; Πάει ο Σώρρας κάνει τι διαδικασία, και σε 3 μήνες περίπου τα λεφτά μπαίνουν σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό. Άρα οι προφάσεις που αναφέρουν κάποιοι δήμαρχοι όπως, και άμα πάρει ο Σώρρας τα λεφτά και φύγει; Αφού είναι κηδεμονευόμενος ο λογαριασμός ο Σώρρας μπορεί να φύγει τα λεφτά δε φεύγουν!

22 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ 22 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ – Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ Δεν έχει να χάσει τίποτε ο δήμαρχος και όχι μόνο δεν έχει να χάσει. Υπάρχουν 22 δεσμεύσεις από την πλευρά του Σώρρα, μία από τις δεσμεύσεις λέει για οποιοδήποτε λόγο απόρριψης άρα υπάρχει νομικό πάτημα που μπορεί να απορριφθεί ο Σώρρας, ο δήμος ορίζει αυτός θεματοφύλακα καταπιστευματοδέκτη διαχειριστή, άρα ο δήμος έχει το πάνω χέρι άμα το δούμε απολύτως νομικά. Αρα ο δήμαρχος με απόφαση του Δ.Σ. θα δώσει εντολή στον κ. Σώρρα. Ο δήμαρχος δεν χάνει τίποτε. Π.χ δίνει εντολή ο Δήμαρχος φτιάξε μου την Ολυμπιάδα και θα πάει ο κ Σώρρας και αρχίζει να φτιάχνει τις μελέτες, και τα κάνει όλα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έρθουν τα χρήματα. Άρα ο Δήμος δεν χάνει τίποτε.

23 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ & ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ Πρώτα έρχονται τα χρήματα εδώ στο ταμείο σε δεσμευμένο λογαριασμό και κηδεμονευόμενο, ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ και μετά αποφασίζουμε να τα επενδύσουμε και με ποιό τρόπο. Προσέξτε τη διαφορά, αυτό είναι πολύ σημαντικό! Δηλαδή σήμερα ο δήμαρχος έχει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να το προχωρήσει αυτό το έργο και στέλνει τα σχετικά έγγραφα στον κ. Σώρρα. Αυτή είναι η Τρίτη φάση υλοποίησης. Η πρώτη φάση είναι, δώσε μου την εντολή εμένα εσύ που είσαι ο δήμαρχος και μια λίστα με 10 έργα να πάω να φέρω πρώτα τα λεφτά. Πρώτα τα λεφτά;

24 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Πρώτα θα έρθουν τα λεφτά στον Δσήμο σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό, θα τα ελέγχει και η δημοτική αρχή θα τα βλέπει και μετά θα αποφασιστεί η υλοποίηση των έργων. Επειδή είναι ενδεικτικά τα έργα που έχει δώσει ο Δήμος και όχι περιοριστικά που λέει από την πρώτη στιγμή η εντολή, σημαίνει ότι από τα 10 έργα που μου έχεις γράψει δεν κάνεις κανένα. Και σκέφτεσαι κάτι άλλο, κάτι καινούριο που δεν το είχες γράψει, δεν περιορίζεσαι στα 10 πρώτα έργα ή στα πρώτα 20 και πας σε αυτό που θέλεις. Από την πρόταση και την απόφαση του Δ.Σ, ο Σώρρας κάνει τις μελέτες (απαγορεύεται να περιέλθει έστω και ένα ευρώ έξοδο στον δήμο, απαγορεύεται! Και είναι ρητά δεσμευμένος από 22 όρους ο Σώρρας, μέχρι και να τον βγάλουν από θεμαφύλακα, απόρριψη και αντικατάστασή του εάν χρεώσει έστω και ένα ευρώ στον δήμο!

25 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Πραγματικά αυτή τη στιγμή βάζουμε μια φωτιά στον κόσμο, έρχονται πρώτα τα λεφτά; Η επανάσταση αυτή η πραγματική με τον Σώρρα είναι αυτή. Πρώτα τα λεφτά και μετά βρίσκει ο Δήμος τρόπο για να τα επενδύσει. Όχι βρέστε τι θα κάνουμε, να κάνουμε μελέτες να δούμε που θα βρούμε λεφτά, έτσι όπως γίνεται μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έτοιμες μελέτες και δεν υπάρχουν χρήματα για ένα τρομακτικό έργο στην Πιερία. Που θα φέρει και έσοδα και ανάπτυξη στην Πιερία.

26 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ Από την ώρα που θα υπογράψει ο δήμαρχος την εντολή προς τον Σώρρα, προσέξτε δεν του κάνει ανάθεση δεν του κάνει σύμβαση. Προσέξτε τι λέμε ξεκάθαρα, απαγορεύεται η σύμβαση. Δίνει ο Δήμαρχος την εντολή στον Σώρρα πήγαινε φέρε μου πόσο κάνει το έργο αυτό 50εκ; Φέρε μου 50εκ. για αυτό το έργο και πάει κάνει την υπόλοιπη διαδικασία ο Σώρρας, γιατί έχει γίνει ήδη το 90% και υλοποιεί την εκταμίευση του ποσού που του υποδεικνύει ο δήμαρχος η οποία δεν είναι περιοριστική προς τον δήμο και τον δήμαρχο. Δεν είναι περιοριστική, είναι ενδεικτική. Δηλαδή τι σημαίνει αυτό, του δίνει την εντολή φέρε μου τα 50εκ., κατεβαίνουνε τα λεφτά μέσα σε 3 μήνες το αργότερο, μπαίνουνε σε κηδεμονευτικό λογαριασμό, και ενημερώνετε η δημοτική αρχή.

27 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ Εάν ο δήμαρχος δεν πάρει απόφαση με ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου να ξεκινήσει την υλοποίηση, τα χρήματα μένουν εκεί κλειδωμένα. Δηλαδή αύριο το πρωί ο δήμαρχος άλλαξε γνώμη και τα χρήματα ενώ είναι δεσμευμένα στον λογαριασμό δεν θέλει να κάνει κανένα έργο, κύριε Σώρρα σε ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια, είδα ότι μπορούσες και μπόρεσες και έφερες τα λεφτά αλλά δεν συνεχίζω την διαδικασία. Τα χρήματα θα μένουνε δεσμευμένα στον λογαριασμό από χρόνια, μέχρι να έρθει μια άλλη δημοτική αρχή που θα θέλει να απορροφήσει τα χρήματα.

28 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ Οι εγγυήσεις είναι περιουσιακά στοιχεία του Αρτέμη Σώρρα ΜΟΝΟ τα χρήματα εκταμιεύονται από το ταμείο στο όνομα του κ. Σώρρα που έχει δώσει τις εγγυήσεις και αυτός έχει την υποχρέωση να τα επιστρέψει πίσω. Δεν εκταμιεύονται στο όνομα του δήμου και δεν βάζει την παραμικρή εγγύηση, ούτε ενοχική εγγύηση δηλαδή δια της υπογραφής του ο δήμαρχος. Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι, γιατί όλη αυτή η συμφωνία με τον Σώρρα είναι βάση του Ελληνικού δικαίου. Ποιες είναι οι εγγυήσεις που δίνει ο δήμος στον κ. Σώρρα. Καμία! Ούτε σε 10 χρόνια ούτε σε πενήτα χρόνια ούτε σε 80 χρόνια! Καμία! Αφήστε με να σας διαβάσω μία φράση από τη σελίδα 4 του εγγράφου που έχετε στα χέρια σας. «Κατά συνέπεια ο θεματοφύλακας (ο Σώρρας) δεν μπορεί να αξιώσει καμία αμοιβή για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Όλες οι μελέτες και για την προέγκριση των χρημάτων και για την υλοποίηση της εκταμίευσης αλλά και για την υλοποίηση των διαφόρων έργων θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον θεματοφύλακα και ο δήμος ή το δημόσιο δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση». Και λέει πιο κάτω «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δανεισμό, έστω και ατόκως και μελλοντικά και παθητικά, βάρος προς το δημόσιο».

29 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ Δείτε τη φράση από τη σελίδα 4 του εγγράφου. «Κατά συνέπεια ο θεματοφύλακας (ο Σώρρας) δεν μπορεί να αξιώσει καμία αμοιβή για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Όλες οι μελέτες και για την προέγκριση των χρημάτων και για την υλοποίηση της εκταμίευσης αλλά και για την υλοποίηση των διαφόρων έργων θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον θεματοφύλακα και ο δήμος ή το δημόσιο δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση». Και λέει πιο κάτω «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δανεισμό, έστω και ατόκως και μελλοντικά και παθητικά, βάρος προς το δημόσιο».

30 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΩΡΕΑ & ΧΟΡΗΓΙΑ  Αυτά τα χρήματα τα επιστρέφει πίσω ο Αρτέμης Σώρρας. Η χρηματοδότηση έχει τρεις κλάδους, είναι ανθρωπιστική βοήθεια σε απολύτως μετρητά σε χορηγίες και δωρεές, αυτά τα χρήματα όμως για να εκταμιευθούν από τον κηδεμονευόμενο λογαριασμό θέλει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Παίρνει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο αφού προτείνει ο δήμαρχος τον Σώρρα και του πει π.χ. θέλω 50εκ. να ξεχρεώσω τους δημότες. Ξεκινάει τη διαδικασία της χορηγίας ο Σώρρας ή της δωρεάς. Η διαδικασία όμως της χορηγίας πρέπει να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για να τη δεχθεί, σωστά; Γιατί χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτή η απόφαση αποδεσμεύει λεφτά από τον κηδεμονευόμενο λογαριασμό, οπότε δέχεται τη χορηγία στο ταμείο του ο δήμος και εδώ υπάρχει μία δέσμευση μόνο για τον δήμαρχο.

31 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ : ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΧΡΗΜΑ Ποια είναι η δέσμευση: Εάν την ώρα που θα μπουν τα λεφτά στο ταμείο του δήμου ο δήμαρχος καταχραστεί ποσό. Τότε έχει επί δέκα φορές του καταχραστέου ποσού πρόστιμο συν τις ποινικές κυρώσεις. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Η μοναδική δέσμευση του δημάρχου σε όλη αυτή την υπόθεση που λέγεται «χρηματοδότηση των δήμων» είναι αυτή, εάν καταχραστεί λεφτά, από τα λεφτά τα συγκεκριμένα (γιατί είναι καταπιστεύματος χρήματα και αυτός είναι ο όρος και δεν τον έχει βάλει ο Σώρρας τον έχει βάλει το ταμείο).

32 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΚΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: α) ΧΟΡΗΓΙΕΣ & ΔΩΡΕΕΣ Η χρηματοδότηση έχει τρία σκέλη αυτή. Το πρώτο σκέλος είναι απ΄ευθείας χορηγίες και δωρεές χρημάτων μετρητών στο ταμείο του δήμου, είτε για να ξεχρεωθεί ο δήμος γιατί χρωστάει δάνεια, είτε για να ξεχρεώσει άλλους, είτε για να προσφέρει οτιδήποτε. Είτε για να τα δώσει μέσω του ταμείου του δήμου σε εκκλησιαστικά ιδρύματα. Μπορεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθούν τα χρήματα να ξεχρεωθεί η Μητρόπολη).

33 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΚΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: β) ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΡΓΑ Το δεύτερο σκέλος είναι τα έργα τα κοινωφελή. Κοινωφελή έργα είναι από το γηροκομείο το υπάρχον, τους δρόμους, το δίκτυο υδρεύσεως και γενικά το νερό (το νερό που είναι το πρώτο αγαθό του ανθρώπου στον πλανήτη όλοι το πάνε στα ανταποδοτικά και μας έχουν κάνει και ειδικές νομοθεσίες προς εκμετάλλευση από τρίτους του νερού στην Ελλάδα. Κοινωφελές, ξέρετε τι σημαίνει κοινωφελές; Όχι να το χρεώνουμε στον κόσμο σαν ανταποδοτικό!). Τα κοινωφελή έργα λοιπόν είναι άλλα 50 εκ. Πενήντα είναι η ανθρωπιστική βοήθεια (χορηγίες, δωρεές).

34 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΚΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: γ) ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Το τρίτο σκέλος είναι τα ανταποδοτικά έργα. Τα ανταποδοτικά έργα μπορεί να είναι τουλάχιστον μία αναλογία 70%-30% ή 60%-40% ανάλογα και την μορφή των ανταποδοτικών. Γιατί, για να παράγονται χρήματα. Τα ανταποδοτικά έργα που παράγουνε χρήμα, οποιασδήποτε μορφές επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν υπό ιδιωτικό δίκαιο και διαχείριση μέχρι να ξεχρεωθούν. Και τι σημαίνει αυτό, έχουμε για παράδειγμα ένα αιολικό πάρκο γύρω στα 50MW είναι γύρω στα 65 εκ. ευρώ το συνολικό κόστος μέχρι τη σύνδεση στο δίκτυο με τους μετασχηματιστές, τις ανεμογεννήτριες, τα πάντα.

35 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΚΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: Έχει μια απόδοση γύρω στα εκ. ευρώ το χρόνο, αν αφαιρέσουμε τα 5 εκ. ευρώ για έξοδα συντήρησης, μισθούς υπαλλήλων, τα πάντα, μένουνε 10 εκ. ευρώ καθαρά. Από τα 10 εκ. καθαρά και σύμφωνα με την συμφωνία μεταξύ δημάρχου και Σώρρα (που από την αρχή το λέει η εντολή αυτό) θα χρησιμοποιείς ένα 2% για να δίνεις στον Σώρρα που πρέπει να δίνει στον ταμείο πίσω του συνόλου των χρημάτων που έχουν «χαλαστεί», άρα έχουμε σύνολο 165 εκ. ευρώ. Το 2% στα 165 εκ. ευρώ είναι περίπου 3 εκ. ευρώ το χρόνο.

36 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΚΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: Από τα 10 εκ. καθαρά του ανταποδοτικού τα περίπου 3 εκ. πηγαίνουν πίσω στο ταμείο, για να δίνει του συνόλου το 2% πίσω στο ταμείο ο Σώρρας άτοκα που έχει υποχρέωση και όχι ο δήμος. Το περίσσευμα μπαίνει σε έναν καινούριο λογαριασμό για να χρηματοδοτείται ο δήμος ή να χρηματοδοτούνται έργα. Το πώς θα χρηματοδοτείται ο δήμος ή το πώς θα χρηματοδοτούνται τα έργα το καθορίζει πάλι η συνεργασία Σώρρα μεταξύ δήμου και δημοτικού συμβουλίου. Τα λεφτά μετακινούνται πάντα με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου. Γιατί στην όλη αυτή κατάσταση το πάνω χέρι το έχει η δημοτική αρχή ουσιαστικά.

37 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Στο ανταποδοτικό έργο από την πρώτη στιγμή η διαφορά που περισσεύει από το κέρδος πηγαίνει στο ταμείο του δήμου δεν περιμένει να ξεχρεωθεί το έργο σε χρόνια. Τα χρήματα τα οποία περισσεύουνε μπαίνουνε σε έναν νέο λογαριασμό τα οποία διαχειρίζεται ο δήμος, το Δ.Σ μαζί με τον κ. Σώρρα και του δίνει εντολή τι να τα κάνει. Είτε με μορφή χορηγιών να πάνε σε διάφορες υπηρεσίες (π.χ. μπορεί να κάνει ιδιωτική αστυνομία, δεν θέλει έξοδα για να τη λειτουργήσει;). Τα Κ.Ε έργα δεν θέλουν έξοδα για τη συντήρησή τους; Αντί λοιπόν ο δήμαρχος να περιμένει να του δώσει η κυβέρνηση, έχει το λογαριασμό που μπαίνει το επικερδές το ανταποδοτικό. Και μπορεί να κάνει οποιαδήποτε διαχείριση & συντήρηση του Κ.Ε. Την συντήρηση & διαχείριση μπορεί να τη δώσει απ΄ευθείας στον Σώρρα ή μπορεί να την κάνει ο δήμαρχος με τα λεφτά της διαφοράς που περισσεύουν και μπαίνουν στο ταμείο.

38 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΡΡΑ Πρέπει να αναφέρουμε και κάποια ακόμη σημαντικά. Το ένα είναι, η εντολή του δήμαρχου προς τον Σώρρα μέσα στις υποχρεώσεις που δημιουργεί στον Σώρρα του λέει συγκεκριμένα να οργανώνει και να παρέχει και να δημιουργεί και να υλοποιεί θεωρημένα αποτελέσματα χρήσης, να υλοποιεί οικονομικό λογιστικό έλεγχο για το σύνολο της οικονομικής διαχείρισης και των εργασιών με επαγγελματισμό και έγκαιρο και έγκυρο τρόπο για τη διασφάλιση διαφάνειας και την κατάλληλη χρήση των κονδυλίων. Αυτή είναι η υποχρέωση του Σώρρα. Τον υποχρεώνει ο δήμαρχος μέχρι και να κάνει δημόσιες τηλεοπτικές εκπομπές να ενημερώνεται και ο τελευταίος πολίτης το τι ακριβώς γίνεται με τη διαχείριση.

39 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΩΡΡΑ – Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Σε επίπεδο νομού αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες έχει να κάνει με το τι γίνεται με τις δικές τους επιχειρήσεις. Και το ερώτημα είναι, πολύ σωστά μέχρι εδώ όλα αυτά που συζητάμε, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πέντε επιχειρηματίες βαρβάτοι που διαθέτουν μια περιουσία ακίνητη 100 εκ. ευρώ και λένε τα δίνει ο κ. Σώρρας στον δήμο, τα δίνει στην περιφέρεια, οπουδήποτε αλλού, γιατί δεν κάνει μια τράπεζα ανάπτυξης ή μια τράπεζα μικρομεσαίων έτσι ώστε να μπορουν οι υγιείς που αποδεδειγμένα έχουν τα περιουσιακά στοιχεία να μπορούν να ζητήσουν ένα μικρό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της περιοχής.

40 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΩΡΡΑ – Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Σε επίπεδο νομού αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες έχει να κάνει με το τι γίνεται με τις δικές τους επιχειρήσεις. Και το ερώτημα είναι, πολύ σωστά μέχρι εδώ όλα αυτά που συζητάμε, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πέντε επιχειρηματίες βαρβάτοι που διαθέτουν μια περιουσία ακίνητη 100 εκ. ευρώ και λένε τα δίνει ο κ. Σώρρας στον δήμο, τα δίνει στην περιφέρεια, οπουδήποτε αλλού, γιατί δεν κάνει μια τράπεζα ανάπτυξης ή μια τράπεζα μικρομεσαίων έτσι ώστε να μπορουν οι υγιείς που αποδεδειγμένα έχουν τα περιουσιακά στοιχεία να μπορούν να ζητήσουν ένα μικρό κεφάλαιο για την ανάπτυξη της περιοχής.

41 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΩΡΡΑ – Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η περίπτωση αυτή αποτελεί το «κλειδί» για να καταλάβετε πως θα τουμπάρει η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος μέσα σε δυο μήνες και πως θα αλλάξουν, θα έρθουν τα πάνω κάτω. Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ επενδυτικές τράπεζες, έχουμε μόνο καταναλωτικές. Από την ώρα που πας και βάζεις την υπογραφή σου τι τρέχει; Τόκος. Είναι το πιο γρήγορο πράγμα στον κόσμο. Ο δήμαρχος μέσα στις εντολές που δίνει στον Σώρρα του λέει θα κάνεις και οργανισμούς και εννοεί χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (το λέει ξεκάθαρα σε μια παράγραφο) δηλαδή επενδυτικές τράπεζες, γιατί μέσω των επενδυτικών τραπεζών μπορούμε να πάρουμε όλα τα δάνεια των ιδιωτών και των επιχειρήσεων (μη το μπερδέψετε με το δάνειο της πρώτης κατοικίας.

42 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΩΡΡΑ – Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Στην Ελλάδα ο δήμαρχος μπορεί να κάνει περισσότερα από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Ακούστε λοιπόν πως μπορεί να λειτουργήσει τώρα αύριο το πρωί, γιατί είτε το καταλαβαίνει, είτε δεν το καταλαβαίνει τώρα ένας δήμαρχος (γιατί δεν είναι όλοι οι δήμαρχοι επιχειρηματίες, άλλος είναι δικηγόρος, άλλος είναι γιατρός, δεν μπορούν να τα ξέρουν όλα και είναι λογικό).

43 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ !!! Η επενδυτική τράπεζα δουλεύει ως εξής σου δίνει κεφάλαια αφού σου ενεχυριάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς όχι υπό την έννοια της προσημείωσης για να στο κατασχέσει αλλά σαν να μην μπορείς να το πουλήσεις αλλού. Σου βάζει αναγκαστικά έναν γενικό οικονομικό διευθυντή που σε παρακολουθεί και σου δίνει όσα κεφάλαια θέλεις. Τι θέλεις, να ξεχρεώσεις πρώτα έχει τηρεσείες το ένα το άλλο, ότι λειτουργεί στο τραπεζικό σύστημα. Ένα, δύο, πέντε δέκα εκατομμύρια τι θέλεις, τα παίρνεις και ξεχρεώνεις. Πρόσεξτε, ατόκως. ΑΤΟΚΩΣ το τονίζω. Στη συνέχεια τι θέλεις, κεφάλαια κινήσεως είτε για να υλοποιήσεις, να φτιάξεις, να δομήσεις σε περιουσία ακίνητη, δηλαδή κτίρια, εγκαταστάσεις, μηχανήματα, είτε για πρώτες ύλες, κεφάλαια κινήσεως, τα πάντα.

44 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ !!! Δηλαδή, η επενδυτική τράπεζα σου δίνει τα χρήματα που χρειάζεσαι εφόσον σε παρακολουθεί, απρόσκοπτα δουλεύεις, μπορείς να κάνεις το marketing, να πληρώσεις όλα σου τα έξοδα, στου τα χρηματοδοτεί όλα αυτά. Και έρχεται στο τέλος να σου πάρει ποσοστό επί των κερδών, όχι τόκο, ποσοστό επί των κερδών εάν αυτά υπάρχουν για να ξεχρεώνεις σιγά σιγά τα χρήματα που έχεις απορροφήσει από την επενδυτική τράπεζα. Ετσι λοιπόν πρέπει να δουλέψει από εδώ και στο εξής η Ελλάδα, δεν μπορεί να δουλέψει διαφορετικά.

45 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο κ. Σώρρας δηλαδή μπορεί να κάνει αυτή την τράπεζα ή απαιτεί από τον δήμαρχο να την κάνει; Και ο κ. Σώρρας το σκέφτεται και το ταμείο του δίνει το δικαίωμα και αυτό θέλουμε να υλοποιήσουμε για να απαγκιστρωθούν όλοι οι Ελληνες επιχειρηματίες που είναι μπλοκαρισμένοι μέσα σε ένα τραπεζικό σύστημα. Το είπαμε από την αρχή; Ποιος είναι το πρόβλημα; Δεν είναι η κυβέρνηση το πρόβλημα. Η κυβέρνηση καλώς ή κακώς της έρχονται εντολές και τις υλοποιεί, μας αρέσει δε μας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν δουλεύει και τόσο υπέρ του λαού. Αλλά ο δήμαρχος τώρα; Δεν θέλει να βοηθήσει τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας; Τον άνθρωπό του, τον δημότη του;

46 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Αυτή η τράπεζα γίνεται από τον Σώρρα, από ιδιώτες ή μέσω των Δήμων; Είναι μικτό το καθεστώς και αυτό είναι στην διακριτική ευχέρεια και του κάθε δήμου. Λογικά θα είναι τουλάχιστον ανά περιφέρεια. Αν ο δήμος θέλει, δεν μπορεί να το αρνηθεί ο Σώρρας είναι δεσμευμένος να το κάνει. Η χρήση των κεφαλαίων που θα πιστωθούν από το παγκόσμιο σύστημα είναι κηδεμονευόμενοι. Ο δήμαρχος πρέπει να συμφωνεί, να συναινέσει, να δώσει την εντολή να χρησιμοποιηθούν χρήματα για να γίνει η τράπεζα.

47 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ Το κουμάντο στην τράπεζα το κάνει ο τραπεζίτης. Για να ιδρύσεις τράπεζα στην Ελλάδα πρέπει να πάρεις έγκριση του Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος. Εδώ ο Σώρρας έχει κάνει απελπισμένες κινήσεις, μέχρι & στην Εθνική έβαλε το 12% του κεφαλαίου της για να την αγοράσει. Μέχρι και στην Αγροτική Τράπεζα κατέθεσε το 10% παραπάνω από τα λεφτά που ζητούσαν και την πήρε η Πειραιώς. Ο Σώρρας λοιπόν για να αποκτήσει δύναμη να κάνει την τράπεζα πρέπει να έχει μια υπογραφή δημάρχου να του λέει φτιάξε την τράπεζα. Να μην μπορεί να φρενάρει πλέον τη διαδικασία η Τράπεζα της Ελλάδος. Να υπάρξουν άλλα νομικά δικαιολογητικά. Ο Σώρρας αυτή τη στιγμή έχει κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για τράπεζα στην Ελλάδα.

48 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις των δημάρχων να μας καλέσουν και να τους ενημερώσουμε ξανά και ξανά με την παρουσία τουλάχιστον δύο δικηγόρων από την πλευρά του δημάρχου. Να αποσαφηνιστεί ότι ο δήμαρχος δεν αποκτάει ευθύνες / υποχρεώσεις και δεν περιέρχεται κανενός είδους βάρος στο δημόσιο. Νομικά, δεν έχει να φοβηθεί κανένας δήμαρχος τίποτα! Ούτε το υπουργείο, ούτε την κυβέρνηση, ούτε κανέναν! Διότι είναι τοπικός άρχοντας που από την υπογραφή του καθορίζεται η τύχη των δημοτών του.


Κατέβασμα ppt "ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google