Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αρχικά ο βαφέας για την επιλογή των χρωμάτων βαφής πρέπει να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους:→ ο τύπος και η μορφή του υλικού (προς βαφή) ο τύπος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αρχικά ο βαφέας για την επιλογή των χρωμάτων βαφής πρέπει να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους:→ ο τύπος και η μορφή του υλικού (προς βαφή) ο τύπος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αρχικά ο βαφέας για την επιλογή των χρωμάτων βαφής πρέπει να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους:→ ο τύπος και η μορφή του υλικού (προς βαφή) ο τύπος των υπαρχόντων μηχανημάτων βαφής τελικά χαρακτηριστικά τελικού προϊόντος που έχει προσδιοριστεί από τον πελάτη

2 ΤΥΠΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ: “REACTIVE”  Reactive:→ Υδατοδιάλυτο→Μη ιονικό  Συγγένεια με ίνες: Κυτταρινικές Πρωτεϊνικές Πρωτεϊνικές Πολυαμιδικές Πολυαμιδικές  Αντοχές: Στο φώς-καλή εξαιρετική Στο πλύσιμο εξαιρετική Στο πλύσιμο εξαιρετική

3 ΤΥΠΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ: “REACTIVE” (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)  Βοηθητικά λουτρού βαφής: → Εφαρμόζονται σε κυτταρινικές από λουτρό που γίνεται αργότερα αλκαλικό  Τελικές χρήσεις: Κουρτίνες Υφάσματα επιπλώσεων-ενδυμάτων- πετσετών Υφάσματα επιπλώσεων-ενδυμάτων- πετσετών Κλωστές ραφής Κλωστές ραφής

4 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΒΑΦΗΣ  Το ποσοστό αντίδρασης ανάμεσα στην χρωστική ουσία και την κυτταρίνη είναι ανάλογο με την συγκέντρωση της βαφής μέσα στις ίνες.  Μεγαλύτερη σταθερότητα άρα μεγαλύτερη εξάντληση και γρηγορότερη αντίδραση με την κυτταρίνη.  Γενικά βαφές υψηλής σταθερότητας μπορούν να βοηθηθούν (αναγκαστούν) να παράξουν καλήτερη απόδοση με τη χρήση χαμηλής σχέσης λουτρού βαφής.

5 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΑΦΗΣ →Για να επιταχύνουμε την διαδικασία βαφής μπορούμε να κάνουμε της εναλλακτικής της βαφής κατά παρτίδες σε συνεχή ή ημισυνεχή βαφή, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που λέγετε φουλάρ  Το σημαντικότερο για τον έλεγχο είναι το pH του λουτρού στην σκάφη του φουλάρ  Μετά τον εμποτισμό του υφάσματος δίδεται χρόνος παραμονής για αντίδραση:  Η περίοδος batching διαρκεί 2 ώρες με pH 10.5- 11,0  24 ώρες με pH 10 η λιγότερο  Η λιγότερο αντιδραστικές ζεστές βαφές χρειάζονται δυνατότερο αλκαλικό (pH 12-13)

6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΗΜΙ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΑΦΗΣ (pad- batch)  Η βαφή και τα αλκαλικά είναι στο ίδιο λουτρό, το ύφασμα τυλίγεται σε ένα διάτρητο η αδιάτρητο ρολό (βέργα), σκεπάζεται και αποθηκεύεται μέχρι να επιτευχθεί η διάχυση της βαφής και η σταθεροποίηση.  Τέλος, ξεπλένεται από τα αλκαλικά και υπόλοιπα βαφής.

7 ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ  Προτιμούμε βαφές χαμηλότερης αντιδραστικότητας για την padding διαδικασία → οι οποίες αποδίδουν ομοιόμορφο χρωματισμό → αν δηλαδή όλη η διαδικασία συνεχίζεται από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς κανένα διακοπή.  Ο σκοπός είναι να διαχυθεί γρήγορα η βαφή πριν να σταθεροποιηθεί.

8 Η ΕΠΙΛΟΓΗ, Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ  Επιλογή χρωστικών για βάψιμο με χαμηλή σχέση λουτρού περιλαμβάνει→αυτές που έχουν μεσαία προς χαμηλή αντιδραστικότητας.  Περνούμε επίσης υπ' όψη το είδος της κυτταρινικής ίνας:→ ο βαθμός βαψίματος ελαττώνεται με αυτή την σειρά: ίνα viscose > polysosic ίνα > μερσεριζέ ίνα > λινή ίνα.


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αρχικά ο βαφέας για την επιλογή των χρωμάτων βαφής πρέπει να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους:→ ο τύπος και η μορφή του υλικού (προς βαφή) ο τύπος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google