Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΜΒΟΛΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ : ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΜΒΟΛΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΜΑ : ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΜΒΟΛΟΥ
ΒΑΛΒΙΔΑ ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΚΛΩΜΑ AND & ΚΥΚΛΩΜΑ OR ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος

2 Στα πνευματικά συστήματα παρατηρείται συχνά ότι για να
πραγματοποιηθεί μια λειτουργιά είναι απαραίτητο να ελέχθη η ταχύτητα κίνησης του εμβόλου. Παράδειγμα : Η συρόμενη πόρτα του παραδείγματος δίπλα να ανοίγει αργά και να κλείνει γρήγορά. Τι πρέπει να κάνουμε για να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό? Στον κλάδου εισόδου του εμβόλου να τοποθετήσουμε μία βαλβίδα ελέγχου ροής (ΒΕΡ) Εισαγωγή Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας 27/9/ :02 (00)

3 Συμβολισμός 1 2 Βαλβίδα έλεγχου ροής Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος
Καθ. Τεχνολογίας 27/9/ :02 (00)

4 Η ΒΕΡ λειτούργει με δύο τρόπους:
Συμβολισμός 1 2 Η ΒΕΡ λειτούργει με δύο τρόπους: Ελεύθερη ροή – όταν ο αέρας εισέρχεται από την οπή 2 και εξέρχεται από την οπή 1. Δεν επηρεάζεται καθόλου η ροή. Ελεγχόμενη ροή – όταν ο αέρας εισέρχεται από την οπή 1 αναγκάζεται να περάσει δια μέσου της στένωσης (ρυθμιστή) για να εξέλθει από την οπή 2. Ανάλογα με το μέγεθος της στένωσης ελέγχεται ο όγκος του αέρα & ταυτόχρονα η του εμβόλου Λειτουργία ΒΕΡ Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας 27/9/ :02 (00)

5 Έλεγχος ταχύτητας σε ΚΑΔ
Έλεγχος ροής μόνο κατά την θετική φορά κίνησης του ΚΑΔ Γρήγορη κίνηση Αργή Έλεγχος ταχύτητας σε ΚΑΔ Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας 27/9/ :01 (00)

6 Έλεγχος ταχύτητας σε ΚΑΔ
Έλεγχος ροής κατά την θετική και αρνητική φορά κίνησης του ΚΑΔ Ελεγχόμενη κίνηση Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας Έλεγχος ταχύτητας σε ΚΑΔ 27/9/ :01 (00)

7 Έστω ότι έχω μία πρέσα που σφραγίζει μπουκάλια κάνοντας
χρήση ενός ΚΑΔ. Το σύστημα ενεργοποιείτε όταν πατήσει κάποιος το ωστικό διακόπτη πάνω στην 3ΤΒ. Τελευταία έχει παρατηρηθεί ότι ο νέος χρήστης της μηχανής έχει τραυματισθεί από το έμβολο λόγο του ότι είναι απρόσεκτος και ξεχνά να φύγει το χέρι του κατά την φάση του σφραγίσματος. Πως μπορείτε να με βοηθήσετε για να ξεπεράσω το πρόβλημα? Πρόβλημα Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας 27/9/ :02 (00)

8 Σ’ ένα σύστημα γκαραζόπορτας θα ήθελα να είχα την δυνατότητα
Σ’ ένα σύστημα γκαραζόπορτας θα ήθελα να είχα την δυνατότητα με την χρήση πνευματικού συστήματος να ανοίγω και να κλείνω την πόρτα του γκαράζ από δύο διαφορετικά σημεία (Α & Β). Το σύστημα θα πρέπει να ενεργοποιείτε όταν πατήσω μια από τις δύο 3ΤΒ και το άνοιγμα της πόρτας θα γίνεται με την χρήση ενός ΚΑΔ. Σχεδιάστε το κύκλωμα. Πρόβλημα Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας 29/3/ :59

9 Σύνδεσμος Τ Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας
29/3/ :59

10 Βαλβίδα OR Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας
27/9/ :02 (00)

11 Λύση του προβλήματος με OR
Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας 29/3/ :59

12 Enter Title Όνομα: Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας
29/3/ :59


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ : ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΜΒΟΛΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google