Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έξυπνο σπίτι ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η έξυπνη έννοια σπιτιών έχει παρουσιαστεί σε πολλές ορφές κατά τη διάρκεια τουτελευταίουαιώνακαιθα συνεχίσειπιθανόταταναανα πτύσσεταικαιστοέλλον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έξυπνο σπίτι ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η έξυπνη έννοια σπιτιών έχει παρουσιαστεί σε πολλές ορφές κατά τη διάρκεια τουτελευταίουαιώνακαιθα συνεχίσειπιθανόταταναανα πτύσσεταικαιστοέλλον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έξυπνο σπίτι ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η έξυπνη έννοια σπιτιών έχει παρουσιαστεί σε πολλές ορφές κατά τη διάρκεια τουτελευταίουαιώνακαιθα συνεχίσειπιθανόταταναανα πτύσσεταικαιστοέλλον. Θέλω να ρίξω ια συνοπτική ατιά στην ιστορία του έ ξυπνου σπιτιού, και έπειτα θα εξετάσωτοέξυπνοσπίτισήερα.

2 Τι είναι το έξυπνο σπίτι;
Είναι το σύνολο των αυτοματισμών, με τους οποίους ομαδοποιούνται, οργανώνονται και αυτοματοποιούνται οι λειτουργίες μιας κατοικίας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης. Το βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας «έξυπνο σπίτι» είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης όλων των χώρων και εγκαταστάσεων μιας κατοικίας με οποιοδήποτε τρόπο επικοινωνίας (μέσω σταθερού τηλεφώνου, κινητού τηλεφώνου, διαδικτύου). Συγκεκριμένα ορισμένες από τις λειτουργίες ενός σπιτιού που μπορούν να αυτοματοποιηθούν με στόχο να γίνει εύχρηστο, άνετο και γρήγορο είναι: Κεντρικός ελεγκτής αυτοματισμού Έλεγχος φωτισμού Κεντρικό σύστημα συναγερμού Κεντρικό σύστημα θέρμανσης Κεντρικό σύστημα διανομής εικόνας και ήχου Σύστημα ποτίσματος Σύστημα παρακολούθησης από κάμερες Έλεγχος ζεστού νερού Έλεγχος ηλεκτρικών συσκευών Έλεγχος καιρικών συνθηκών Εφαρμογές προγραμματισμού Υπολογιστικά προγράμματα Έλεγχος μέσω κινητού Έλεγχος μέσου ασύρματου δικτύου Τέλος το έξυπνο σπίτι παρέχει την δυνατότητα άμεσης επέκτασης καθώς και του συνδυασμού του με συστήματα ασφαλείας και συστήματα θέρμανσης.

3 Τι προσφέρει το έξυπνο σπίτι;
Ένα έξυπνο σπίτι πρέπει να μας επιτρέπει, όταν είμαστε μέσα, να ενεργούμε εύκολα, χωρίς να πηγαινοερχόμαστε στους χώρους, ενώ, παράλληλα, πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί ως κλασικό σπίτι. Όταν πάλι είμαστε μακριά, πρέπει να μπορούμε να ενεργούμε εύκολα, σαν να είμαστε εκεί, μέσω τηλεφώνου ή Διαδικτύου. Στις σελίδες της ιστοσελίδας μας προσπαθούμε να αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα μιας εγκατάστασης smart home τα οποία επιγραμματικά είναι: • Μοναδικές Συνθήκες Άνεσης • Καλαισθησία και φινέτσα • Ασφάλεια και ενδοεπικοινωνία • Έλεγχος θέρμανσης και κλιματισμού • Εξοικονόμηση ενέργειας- κόστους • Κεντρική Διαχείριση - Διανομή ήχου • Ενοποίηση συστημάτων κατοικίας

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΩΣΑΡΧΙΣΑΝΟΛΑ"ΗΠΑΓΚΟΣΜΙΑΕΚΘΕΣΗΤΟΥ1939
Στην παγκόσια έκθεση του 1939 οι συσκευές ήταν ηκύρια εστίαση του έξυπνουσπιτιού. Πράγατα όπως πλυντήρια ρούχων, ηλεκτρικές σκούπες, ραδιόφωνα και ταψυγείαεισήχθησανωςτρόποςζωήςτουέλλοντος.Πράγαταπου αναένουεσήεραναταβρούεέσασεκάθεσπίτι,τότεήτανκάτιτονέοκαικάτιτοπαραισθησιακό.Στην παγκόσια έκθεση του 1939 το τηλέφωνο παρουσιαζόταν ακόα ως δηόσιαευκολία, δηλαδή, υπήρξαν θάλαοι AΤ & T που εκτέθηκαν στην έκθεση, αλλά κανέναστο πρότυπο ιδιωτικό σπίτι. Τα ιδιωτικά τηλέφωνα δεν ήταν έρος του έξυπνου σπιτιούτου 1939.

5 ΤΑΒΑΣΙΚΑΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥSMARTHOME (ΕΞΥΠΝΟΣΠΙΤΙ)
ΔΙΚΤΥΟLANΤΟΥΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚρυΜΜένοhome theater δωΜάτιοπαιχνιδιών Αποθήκημεκρασιά δωΜάτιογυναστικής Spa Γραφεία ΓήπεδοΜπάσκεΤ ΓΚΑΡΑΖ ΕΓΧΩΡΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

6 Έξυπνο σπίτι - Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες;
Με το έξυπνο σπίτι μπορεί η βασική λειτουργία να είναι ο έλεγχος του φωτισμού αλλά στην ουσία δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε και να διαχειριζόμαστε όλες τις εγκαταστάσεις από οπουδήποτε έχουμε επικοινωνία με το σπίτι μας (πχ μέσω τηλεφώνου, internet, κινητού τηλεφώνου) όπως είναι η θέρμανση, το ζεστό νερό, ο συναγερμός, τα φώτα, τα ρολά, το αυτόματο πότισμα ή ακόμα και τη στάθμη του πετρελαίου. Ακόμα μας δίνει τη δυνατότητα για μεταφορά εικόνας και ήχου στο κινητό μας ή στο γραφείο μας όταν προκύψουν κάποια alarm τα οποία θεωρούμε σημαντικά για εμάς. Παράλληλα με την δημιουργία σεναρίων μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ δυνατό εργαλείο ελέγχου των εγκαταστάσεων. Τα σενάρια που μπορούμε να εφαρμόσουμε είναι ουσιαστικά άπειρα και αφορά την εξοικείωση του τελικού χρήστη με τον χρήστη. Γι' αυτό πολλές φορές το σύστημα προγραμματίζεται με κάποια βασικά σενάρια και στην πορεία ανάλογα με τις επιθυμίες του εκάστοτε χρήστη της κατοικίας προσαρμόζεται σε πιο σύνθετα σενάρια. Μελλοντικές επεκτάσεις ή διαφοροποιήσεις είναι πολύ απλά πράγματα με μικρό κόστος, εφόσον η αλλαγή είναι στον προγραμματισμό. Μερικά από τα πιθανά σενάρια που μπορούμε να εφαρμόσουμε σε μια κατοικία είναι: Φεύγω / Έρχομαι (όταν αποχωρώ από το σπίτι το σύστημα κλείνει όλες τις ηλεκτρικές καταναλώσεις, θέρμανση, ύδρευση, ρολά, τέντες, συναγερμός, φυσικό αέριο κα). Χρονοπρογράμματα για το αυτόματο πότισμα. Έλεγχος θέρμανσης ή κλιματισμού. Αναφορές κατάστασης για: Εσωτερική, εξωτερική θερμοκρασία, ηλιοφάνειας, ταχύτητας ανέμου, στάθμης πετρελαίου, νερού.

7 Τα Χαρακτηριστικά και τα Πλεονεκτήματα του «Έξυπνου» Σπιτιού
Ασφάλεια και προστασία Διαχείριση του οικιακού περιβάλλοντος Ψυχαγωγία και πολυτέλεια Άνεση Οικονομία Τα οφέλη για το περιβάλλον

8 Disadvantages of a Smart Home
Cost of Intelligence Technology Learning Curve Video Surveillance

9 Έξυπνο Σπίτι - Κόστος Αυτοματισμού Κατοικίας
Το κόστος μίας εγκατάστασης έξυπνου σπιτιού ποικίλει ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, τη κατάσταση της καλωδιακής υποδομής και το μέγεθος του κτιρίου - κατοικίας. Οι απαιτήσεις του πελάτη διακρίνονται στον αριθμό των ελεγχόμενων φορτίων αλλά και το πλήθος των λειτουργιών του αυτοματισμού σπιτιού. Όσο πιο μεγάλο είναι ένα σπίτι, τόσο περισσότερα είναι τα φωτιστικά σημεία, οι ζώνες θέρμανσης, οι χώροι κάλυψης από το σύστημα ασφαλείας, επιβαρύνοντας έτσι το σύστημα αυτοματισμού κατοικίας. Επίσης, οι λειτουργίες αυτοματισμού ποικίλουν και ορίζονται μόνο από τις ανάγκες και απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Λειτουργίες όπως απομακρυσμένος έλεγχος μέσω internet ή μέσω SMS, έλεγχος μέσω touch-screen οθονών, ενοποίηση συστήματος ασφαλείας με το σύστημα αυτοματισμού κατοικίας, διαχείριση φωτισμού με ανιχνευτές παρουσίας, επηρεάζουν το κόστος του συστήματος αυτοματισμού. Η καλωδιακή υποδομή του κτιρίου - κατοικίας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που καθορίζει τη δυνατότητα εγκατάστασης ενός σύγχρονου δικτύου (bus) πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί το σύστημα αυτοματισμού κατοικίας. Πολλές φορές, σε ήδη έτοιμες κατοικίες, τα μικρά μερεμέτια είναι μονόδρομος, τα οποία επηρεάζουν το τελικό κόστος της εφαρμογής.

10


Κατέβασμα ppt "Έξυπνο σπίτι ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η έξυπνη έννοια σπιτιών έχει παρουσιαστεί σε πολλές ορφές κατά τη διάρκεια τουτελευταίουαιώνακαιθα συνεχίσειπιθανόταταναανα πτύσσεταικαιστοέλλον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google