Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΣΚΕΤΕΣ : ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΕΙΔΗ ΔΙΣΚΕΤΩΝ : 3,5 INCHES 5,25 INCHES  ΟΙ ΔΙΣΚΕΤΕΣ Ή ΜΑΛΑΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΙΛΕΣ, ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ.

2 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΣΚΕΤΑΣ
ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΔΙΣΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ. ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΚΑΛΥΠΤΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΜΗΝ ΔΙΠΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΣΚΕΤΑ , ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.

3 ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ( ΚΟΥΤΙ ). ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ( ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΟΘΟΝΗ Η.Υ, ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΑ Κ.Τ.Λ) ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΕΡΗ ΜΕ ΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.

4 ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ Σ’ΑΥΤΗΝ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΣΚΕΤΑ, Ή , ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ. ΟΙ ΔΙΣΚΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΜΩΣ , ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ Σ’ΑΥΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ.

5 ΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Οι Ιοί υπολογιστών είναι μικρά προγράμματα τα οποία έχουν την ικανότητα να μεταφέρονται από υπολογιστή σε υπολογιστή χωρίς συνήθως να γίνονται αντιληπτά από τους ιδιοκτήτες των συστημάτων. Όλοι κατασκευάζονται από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάποια φάρσα, ή έχουν πιο κακόβουλες προθέσεις.

6 Τα αποτελέσματα των ιών μπορεί να είναι απλώς ενοχλητικά εώς και καταστροφικά
για τα δεδομένα σας ή και για τον ίδιο τον υπολογιστή. Οι ιοί μεταπηδούν από υπολογιστή σε υπολογιστή κατά τη διαδικασία αντιγραφής και μεταφοράς αρχείων μέσω κάποιου δικτύου ή με δισκέτες. Αρκετές φορές ο ιός δεν θα κάνει την εμφάνιση του εάν δεν περάσει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδος από την εγκατάσταση του στο σύστημα.

7 Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορεί να μεταδίδουν εν αγνοία τους κάποιον ιό,
γι’αυτό είναι σημαντικό να ελέγχουν συνεχώς τις δισκέτες τους, ακόμα κι όταν προέρχονται από αξιόπιστες πηγές.

8 Έλεγχος για ιούς : Όπως μια καλή ασφάλεια ζωής, τα αντιβιοτικά υπολογιστών ( anti-Virus Programs ) σας εξασφαλίζουν ψυχική ηρεμία, καθώς εξαφανίζουν σχεδόν οποιονδήποτε ιό επιχειρεί να προσβάλει τον υπολογιστή σας, ενώ εσείς δουλεύετε.

9 Τα αντιβιοτικά ( anti-Virus Programs ) υπολογιστών ανιχνεύουν και σβήνουν οποιονδήποτε ιό εντοπίζουν.Μπορείτε να τα ρυθμίσετε έτσι ώστε να λειτουργούν παρασκηνιακά, ενώ εσείς εκτελείτε άλλες εργασίες, και να ελέγχουν συγκεκριμένα αρχεία που εισέρχονται στον υπολογιστή σας από διάφορες πηγές.

10 Μερικά Anti-Virus προγράμματα είναι :
1)   Dr Solomon 2)   Norton Anti-Virus 3)   McAfee Anti-Virus Defense System. 4)   ThynderBYTE 5)   F- PROT

11 1. Ιοί Boot sectors and Partition table 2. Ιοί DOS (αρχεία com. , exe.
Τα είδη των ιών : 1. Ιοί Boot sectors and Partition table 2. Ιοί DOS (αρχεία com. , exe. 3. Ιοί Windows. 4. Micro – Ιοί. (Εφαρμογές Word , Excel) 5. Ιοί Stealth 6. Ιοί κρυπτογραφικοί 7. Trojan Horses. 8. Worms 9 .    Logic Bombs (Μποϊκοτάρισμα)


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google