Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 «e + σχολείων στην Ευρώπη- eTwinning» Άρης Λούβρης, Αν. υπεύθυνος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 «e + σχολείων στην Ευρώπη- eTwinning» Άρης Λούβρης, Αν. υπεύθυνος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 «e + εργ@σίες σχολείων στην Ευρώπη- eTwinning» Άρης Λούβρης, Αν. υπεύθυνος δράσης.

2 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 Μέλη EUN: χώρες της E.E. εκτός των Κύπρου και Λετονίας. Επίσης, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και Ισραήλ. Ενεργή συμμετοχή Ελλάδας στα προγράμματα: eTwinning, Xplora, Insight, Insafe, Comenius και Spring Day. EUropean schoolNet

3 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 Μέσω του EUN, ωφελούμαστε ως προς: την προβολή της χώρας μας και των εργασιών συναδέλφων μέσα από τη διάχυση των τοπικών, περιφερειακών ή εθνικών εκπαιδευτικών πρακτικών, την επικοινωνία ανάμεσα σε τάξεις σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω συνεργατικών έργων (projects), την πρόσβαση σε πηγές παιδαγωγικού υλικού και πηγές πολυμέσων, τη συνεργασία και την επικοινωνία του Υπ.Ε.Π.Θ. με τα Υπουργεία Παιδείας των χωρών μελών του EUN σε θέματα eLearning, εισαγωγής και χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

4 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Mέσω Διαδικτύου ορίζονται ως η χρήση των εργαλείων πολυμέσων και ανταλλαγής πληροφοριών (e-mail, τηλεδιάσκεψη, από κοινού ανάπτυξη δικτυακών τόπων) για τη δημιουργία ή την επέκταση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων. Προϋποθέτουν κοινό πλαίσιο για τη συνεργασία μεταξύ των. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια καλή εταιρική σχέση, για την ανάπτυξη κοινών σχεδίων, καθώς και την τακτική επικοινωνία σχετικά με την καλύτερη εξέλιξη των έργων.

5 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 e-Twinning – Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη Δράση ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων Δράση ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων Επίσημη έναρξη: 14 / 1/ 2005 Επίσημη έναρξη: 14 / 1/ 2005 Χρονικός ορίζοντας : 3 έτη Χρονικός ορίζοντας : 3 έτη Ελληνική υπηρεσία υποστήριξης Ελληνική υπηρεσία υποστήριξης (etwinning.sch.gr) (etwinning.sch.gr) Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (www.etwinning.net) Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (www.etwinning.net)

6 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 Ελλάδας συμμετοχή Ενεργά από τον Νοέμβριο 2004. Εγγεγραμμένα >17.000 σχολεία από όλη την Ευρώπη ενώ διενεργούνται άνω των 2000 συνεργατικών σχολικών έργων. Επί του παρόντος κατέχουμε μία από τις πρώτες θέσεις σε συμμετοχές, μεταξύ 28 κρατών που συμμετέχουν στη δράση δίχως να λαμβάνεται υπόψη η πληθυσμιακή αναλογία. Α’ διαγωνισμός πανευρωπαϊκών βραβείων eTwinning (Ιανουάριος 2006): πρώτο βραβείο σε 2 ελληνικά σχολεία ενώ 4 σχολικές μας μονάδες κατετάγησαν δεύτεροι νικητές.

7 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 Σε εθνικό επίπεδο… Η ΕΥΥ eTwinning μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Α’ διαγωνισμού ελληνικών βραβείων, διοργανώνει τον Β’ eTwinning διαγωνισμό με δικαίωμα υποβολής έως τις 29/9/2006. Το κύριο βραβείο είναι ένας διαδραστικός πίνακας (interactive whiteboard). Οι 3 πρώτοι σε κάθε κατηγορία θα προσκληθούν σε ένα από τα Ευρωπαϊκά εργαστήρια ανάπτυξης ενώ οι δεύτεροι νικητές θα λάβουν από ένα desktop για τη σχολική τους μονάδα.

8 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 Πλεονεκτήματα – οφέλη Δημιουργική αξιοποίηση των εργαστηρίων Πληροφορικής στις σχολικές μονάδες. Δημιουργική ενασχόληση και εξοικείωση των μαθητών με ΤΠΕ - διερεύνηση των δυνατοτήτων που αυτές παρέχουν για απομακρυσμένη συνεργασία. Συνεργατική διάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο τυπικό σχολικό περιβάλλον. Δημιουργική ανάπτυξη δραστηριοτήτων Διαφυγή από τα τετριμμένα της καθημερινής σχολικής πρακτικής.

9 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 πρόγραμμα eLearning Ο άξονας Ηλεκτρονική αδελφοποίηση των σχολείων στην Ευρώπη και προώθηση της κατάρτισης των εκπαιδευτικών είναι ένας από τους τέσσερις άξονες δράσης του προγράμματος eLearning. Οι άλλοι τρεις είναι οι εξής: – Προώθηση των ψηφιακών γνώσεων – Ευρωπαϊκές εικονικές πανεπιστημιουπόλεις – Εγκάρσιες ενέργειες για την προώθηση της ηλεκτρονικής μάθησης στην Ευρώπη

10 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 e-learning awards Επιβράβευση των καλύτερων εργασιών χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Φέτος, διοργάνωση από τo EUN για 6η συνεχή χρονιά. Κάλλιστα, μία συνεργασία eTwinning μπορεί να αποτελέσει υποψήφια συμμετοχή έργου για την τρέχουσα χρονιά. Όσοι εκπαιδευτικοί, μέσω των σχολείων τους, ενδιαφέρονται, καλούνται να υποβάλλουν τις εργασίες τους πριν από 13/10/2006.

11 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 «Γη και Διάστημα» 2005: Πρόσκληση Ευρωπαίων μαθητών για την υποβολή ηλεκτρονικών σχεδίων σημαίας με θέμα 'Γιορτάζοντας τον πλανήτη μας, καθώς πλησιάζει τα αστέρια'. Ένθερμη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών μας στο κάλεσμα και παρότρυνση συμμετοχής των μαθητών τους. Διακρίσεις : Πρώτες θέσεις και στις τρεις κατηγορίες (5-9 ετών, 10-14 ετών, και 15-19 ετών) καθώς και δύο δεύτερες θέσεις στις δύο τελευταίες κατηγορίες, σε σύνολο 1267 συμμετοχών από τα 25 Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

12 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006

13 Green Week Ο διαγωνισμός της Πράσινης Εβδομάδας αποτελεί μέρος της ετήσιας διάσκεψης και έκθεσης για το περιβάλλον. Στον διαγωνισμό του 2005, με κύριο σκοπό την ανάδειξη των κλιματολογικών αλλαγών και τις συνέπειες τους στα τοπικά οικοσυστήματα, η πρώτη θέση στην κατηγορία βίντεο ήταν ελληνική. Στην «Πράσινη Εβδομάδα 2006» με θέμα τη βιοποικιλότητα, η συμμετοχή των ελληνικών σχολικών μονάδων μας κατέταξε στις πρώτες θέσεις σε αριθμό συμμετοχών. Άλλο ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης κατετάγη πρώτο στην κατηγορία του βίντεο.

14 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 Europe Cares Τον Οκτώβριο του 2005, η Ε.Ε. ενέκρινε μία νέα «Στρατηγική για την Αφρική», με μία αποφασιστική δέσμευση να κάνει «περισσότερα, καλύτερα και ταχύτερα». Νέοι ηλικίας 16 - 18 ετών από ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας έργα τέχνης για να αναδείξουν τη αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική. Το δημιουργικό τους όραμα μπορεί να βοηθήσει στο να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις οι συμμαθητές τους, οι καθηγητές, οι οικογένειες και άλλοι. Ο διαγωνισμός "Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη Έμφαση στην Αφρική« είναι ανοικτός για μαθητές ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΤΕΕ με προθεσμία 30/9/06.

15 Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 Επιμύθιο Εάν το Διαδίκτυο και οι ΤΠΕ ενταχθούν ακόμη περισσότερο στις παιδαγωγικές μεθόδους και στο εκπαιδευτικό σύστημα, θα συμβάλουν στην ανανέωση της μορφής και της λειτουργίας των αδελφικών σχέσεων και στη διάδοσή τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η υποδομή και η δικτύωση που υπάρχουν σήμερα, οι συντονισμένες προσπάθειες του Υπ.Ε.Π.Θ., ως ενεργό μέλος του EUN, καθώς και η θέσπιση του σχεδίου δράσης eEurope, είναι σε θέση να δώσουν από κοινού, μία νέα ώθηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, σε συνδυασμό με ευρύτερες ευρωπαϊκές συνεργασίες.


Κατέβασμα ppt "Τ.Π.Ε. και Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Πτολεμαΐδα, Παρ. 22, Σάβ. 23 Σεπτ. 2006 «e + σχολείων στην Ευρώπη- eTwinning» Άρης Λούβρης, Αν. υπεύθυνος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google