Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαντζάρη Ευσταθία – Μητσέλλη Ειρήνη. Σήμερα στεγάζεται στο υπέροχο αρχοντικό του τελευταίου Τούρκου διοικητή Χαλίμ Μπέη, στην Επάνω Σκάλα. Διαθέτει μια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαντζάρη Ευσταθία – Μητσέλλη Ειρήνη. Σήμερα στεγάζεται στο υπέροχο αρχοντικό του τελευταίου Τούρκου διοικητή Χαλίμ Μπέη, στην Επάνω Σκάλα. Διαθέτει μια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαντζάρη Ευσταθία – Μητσέλλη Ειρήνη

2 Σήμερα στεγάζεται στο υπέροχο αρχοντικό του τελευταίου Τούρκου διοικητή Χαλίμ Μπέη, στην Επάνω Σκάλα. Διαθέτει μια από τις σημαντικότερες συλλογές έργων ζωγραφικής, η οποία δωρίθηκε στο Δήμο από τον τεχνοκριτικό Γιώργο Σίμο - Πετρή και την αδελφή του Έλλη Σίμου.

3 Μεταξύ των άλλων, στη Δημοτική Πινακοθήκη εκτίθενται έργα του Γιάννη Τσαρούχη, του Γ. Γουναρόπουλου, του Aντ. Πρωτοπάτση, του Oρ. Kανέλλη, του Πικάσο, του Mατίς, του Mόραλη, του Φασιανού, του Xρ. Mπότσογλου, χαρακτικά της Bάσως Kατράκη και μια σειρά από πίνακες πολλών άλλων Λέσβιων ζωγράφων, όπως ο Στρ. Aξιώτης, ο Γ. Γαβαλάς, ο Γ. Πέρρος, ο I. Mουτζουρέλλης, ο Στρ. Aθηναίος, η K. Mεσσηνέζη, η M. Kαλλιπολίτου, ο Δημ. Kαραπιπέρης και άλλοι.

4 '' Ελιές'' του Ορέστη Κανέλλη

5

6

7

8

9

10

11

12

13 http://www.lesvosgreece.gr/el/sights/?id=b06385bb- ce4b5e-aa06-73c3df2d4e0fhttp://www.lesvosgreece.gr/el/sights/?id=b06385bb- ce4b5e-aa06-73c3df2d4e0f


Κατέβασμα ppt "Μαντζάρη Ευσταθία – Μητσέλλη Ειρήνη. Σήμερα στεγάζεται στο υπέροχο αρχοντικό του τελευταίου Τούρκου διοικητή Χαλίμ Μπέη, στην Επάνω Σκάλα. Διαθέτει μια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google