Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σιαμαία Γιώτα Τσακιρίδου. Σιαμαία Τα σιαμαία είναι δίδυμα που τα σώματα τους είναι ενωμένα σε ορισμένα σημεία όταν γεννιούνται. Τα σιαμαία δημιουργούνται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σιαμαία Γιώτα Τσακιρίδου. Σιαμαία Τα σιαμαία είναι δίδυμα που τα σώματα τους είναι ενωμένα σε ορισμένα σημεία όταν γεννιούνται. Τα σιαμαία δημιουργούνται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σιαμαία Γιώτα Τσακιρίδου

2 Σιαμαία Τα σιαμαία είναι δίδυμα που τα σώματα τους είναι ενωμένα σε ορισμένα σημεία όταν γεννιούνται. Τα σιαμαία δημιουργούνται όταν, στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης, μετά την ένωση ωάριου και σπερματοζωαρίου, δεν ολοκληρώνεται ο διαχωρισμός των κυττάρων, όπως συμβαίνει σε φυσιολογικές καταστάσεις. Η πιθανότητα εμφάνισης τους είναι περίπου 1 στις 200.000 γεννήσεις, ενώ τα 3 στα 4 σιαμαία, για αγνώστους λόγους, είναι κορίτσια.

3 Τα σιαμαία μπορούν να γεννηθούν ενωμένα σε διάφορα σημεία, όπως ο θώρακας, το κάτω μέρος του στήθους, οι γλουτοί, το κεφάλι, η λεκάνη ή η σπονδυλική στήλη, ενώ πολλές φορές μοιράζονται όχι μόνο τα άκρα τους ή το κεφάλι, αλλά και κάποια εσωτερικά όργανα. Σπανιότερα, ακόμη, είναι δυνατό το ένα από τα δύο σιαμαία να μην αναπτύσσεται πλήρως και να αποτελεί παράσιτο του άλλου.

4 Ο διαχωρισμός εξαρτάται από το βαθμό σύνδεσης των σωμάτων, αλλά και από τα εσωτερικά ζωτικά όργανα που μοιράζονται τα σιαμαία.Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι στην ύπαρξη μίας μόνο καρδιάς, εγείρονται σοβαρά ηθικά διλλήματα, αφού για να ζήσει το ένα από τα σιαμαία, θα πρέπει να πεθάνει το άλλο. Ποιος, όμως, και με ποια κριτήρια θα πάρει την απόφαση να θυσιάσει το ένα από τα δύο παιδιά;.

5


Κατέβασμα ppt "Σιαμαία Γιώτα Τσακιρίδου. Σιαμαία Τα σιαμαία είναι δίδυμα που τα σώματα τους είναι ενωμένα σε ορισμένα σημεία όταν γεννιούνται. Τα σιαμαία δημιουργούνται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google