Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δυο δυο, στο θρανίο δυο δυο! Τα μικρόβια την τανάλια τη φοβούνται!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δυο δυο, στο θρανίο δυο δυο! Τα μικρόβια την τανάλια τη φοβούνται!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Δυο δυο, στο θρανίο δυο δυο!

3 Τα μικρόβια την τανάλια τη φοβούνται!

4 -ξέρεις πώς να το γράψουμε; -θα δούμε, δεν ξέρω… άμα δυσκολευτούμε θα μας βοηθήσει η κυρία -με το «τα» ξεκινάμε πρώτα -μετά; -δεν έβαλες το «α»! -Το έβαλα, δες - «τα»-, αλλά τώρα τι γράμμα πρέπει να βάλουμε; -γράψαμε «τα»; -ΝΑΙ! -ε, μετά δε λέμε Μμμμμμμικρόβια; -ναι, το «Μ» θα βάλουμε, όπως λέμε Μελίνα -και το πρώτο του Μανόλη - τώρα ξέρω…το «κ» και μετά το «ρ» -θέλει μόνο το «ρ» -τι λες ρε; Αφού λέμε «μι Κ Κ Κ ρρρόβια»

5 Λίγο αργότερα… -Πού φτάνουμε ρε Ειρήνη; καλά, δε βλέπεις; (διαβάζει…) «τη (ν)τανάλια …» -Το «φοβούνται» πρέπει να γράψουμε τώρα -Σιγά τ’αυγά! Το πρώτο του Φραγκιού! -Αφού στο Φραγκιό λέμε Φρρρρ! Εμείς θέλουμε το «Φο» -Θα βάλουμε το ένα μόνο, χωρίς το «ρ» -Ναι, γιατί άμα τα βάλουμε και τα δυο θα λέει Φραντζέσκος, όχι «φοβούνται» -Έγραψες το «β»; -Ναι, κοίτα! (διαβάζει…) «φοβούννννννν» -Χρειάζεται και το «ν», δεν το έγραψες! -Δεν το είχαμε σκεφτεί ακόμη,τώρα θα το γράψω! -Του Νικόλα το γράμμα είναι! _Στο τέλος θα βάλουμε το «ε» γιατί λέμε φοβούντΑΙΑΙΑΙΑΙ

6 Όταν το κίνητρο είναι ισχυρό…

7 Κυρία, καλώς ήρθες!

8 Μ: Θέλουμε να πούμε «κυρία, καλώς ήρθες». Αρχίζει με «κα» Θ: Ποιανού το γράμμα είναι; Μ: Χμμμ, δεν ξέρω, πάμε στο παρουσιολόγιο να δούμε; (στο παρουσιολόγιο διαβάζουν τα ονόματα δυνατά και συμφωνούν ότι κανένα δεν αρχίζει από «κα» Μ:Κυρία, ποιο είναι το «κα»; Κανένα όνομα δεν αρχίζει από «κα»! Ν: Ωχ! Αλήθεια; Και τώρα, πού θα το βρούμε; Θ: Αφού το ξέρεις, πες μας ποιο είναι, βρε κυρία! Προσπαθούσα, φανερά σκεφτική,να θυμηθώ το… «κα» όταν αναπάντεχα… Μ: Να δεις, κυρία, που θα σου το έκλεψε ο Τζακ από το λαιμό! Όλο ζαβολιές είναι αυτός! Χα χα!!! Πάω να φέρω το κουτί με τα γράμματα (βρήκαν το «κα» από την καρτέλα που απεικόνιζε μια κότα) Μ: Το «α» τώρα ε; Θ: όχι, το «Λ» του Λούκας! Μ: το «α» πρώτα, αφού λέμε Καααααααααααλώς ήρθες Θ: εντάξει το «α» με τον ίδιο τρόπο έγραψαν μέχρι «τέλους» τη λέξη «καλώς»

9 Θ: Τώρα το «ήρθες». Πρώτα το «ι», όπως «Ειρήνη» Μ: Ναι, αλλά γιατί το «ι» γράφεται με «ε»; Θ: Ωχ! Τώρα τι θα κάνουμε; Ειρήνηηηηη (έρχεται η Ειρήνη) Θ: Το όνομά σου αρχίζει με «Ε»! Το ξέρεις; ΕΙΡ: Με «ι» αρχίζει! Θ: Θα το πω στην κυρία (έρχεται και η κυρία…) Μ: κυρία, θέλουμε το «ι», αλλά η Ειρήνη αρχίζει με «ε»! Ειρ: ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΩ ΜΕ «Ε»! (η Θεοδώρα φέρνει μια καρτέλα που απεικονίζει ένα ελικόπτερο κα βεβαίως το γράμμα Έψιλον!) -Να δες! Εεεεελικόπτερο… το ίδιο δεν έχεις κι εσύ; (Εξήγησα τι συμβαίνει με το «ει» και πρότεινα να σκεφτούν πού αλλού μπορούν να το βρουν) Μ: Την αδελφή μου τη λένε «Ιφιγένεια», κάνει αυτό; Ιιιιιιιιφιγένεια! ΚΑΝΕΙ! Ξέρω να το γράψω! (Συνέχισαν ώσπου έφτασαν στο «ε» της λέξης «ήρθες», οπότε και συμφώνησαν ότι είχαν τελειώσει!) Μ: Χμμμ, Ντόρα, δεν τελειώσαμε! Δε γράψαμε το «Σ» Θ: Θέλει «Σ»; Μ: Αφού λέμε «ήρθεςςςςςςςςςςςςςςς»

10 Ακολουθεί πρωταπριλιάτικο αστείο!

11 «Από τον ουρανό πέφτει μια αράχνη πάνω στα κεφάλια σας!»

12 Γιωργία Καλύβα


Κατέβασμα ppt "Δυο δυο, στο θρανίο δυο δυο! Τα μικρόβια την τανάλια τη φοβούνται!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google