Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

2 Once upon a time… Στο 25ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης αποφασίσαμε να γίνουμε μεγάλοι παραμυθάδες στα Αγγλικά. Ποια ομάδα θα έπαιρνε τις χρυσές σφαίρες Χανς Κρίστιαν Άντερσεν? Αχχ..Πάει η σφαίρα μου τόσος κόπος για το παραμύθι μου και θα μου την πάρει το 25ο μέσα από τα χέρια!!!

3 The decision... Η σοφή κουκουβάγια έπρεπε να αποφασίσει…
Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Πώς φτάσανε σε αυτό το σημείο?

4 WebQuest…. Μια ιστοεξερεύνηση, που υπήρχε έτοιμη στο διαδίκτυο,
με τίτλο “The realm of fairytales”, το «Βασίλειο των παραμυθιών»: Μέσα από αυτή, ακολουθείς συγκεκριμένα βήματα για να γράψεις το δικό σου παραμύθι στα Αγγλικά.

5 The steps… Βήμα πρώτο: Βήμα δεύτερο: Σκέφτεσαι το
Στην αρχή διαβάζεις γνωστά παραμύθια για να εντοπίσεις επαναλαμβανόμενα θέματα, όπως… Ένας ήρωας ζηλεύει κάποιον άλλον και θέλει να του κάνει κακό Οι ήρωες περνάνε δοκιμασίες Η αρετή επικρατεί, κλπ…κλπ… Βήμα δεύτερο: Σκέφτεσαι το Που? Πότε? Ποιος? Το πρόβλημα Την κορύφωση της αγωνίας και… τη λύση. Στην ιστορία σου χρησιμοποιείς τρία από τα επαναλαμβανόμενα θέματα των παραμυθιών.

6 Αdventures, withces… Η ιστοεξερεύνηση ήταν μια περιπέτεια με αποτέλεσμα παρουσιάσεις και έγγραφα κειμένου με… Μάγισσες που… Βάζουν λόγια και χαλάνε φιλίες… Δεν έχουν φίλους… Απαγάγουν μικρές πριγκίπισσες και τις κρατάνε για παραδουλεύτρες… Hahaha..I love wars between the heroes..The fairytale will be destroyed!!

7 AND THEY lived happily ever after…
Πρίγκιπες που… Παλεύουν με λιοντάρια, χάνουν το ξίφος τους, αλλά στο τέλος… Παντρεύονται την αγαπημένη τους… Αφού πέρασαν όλοι οι ήρωες μας μία διαφορετική και ξεχωριστή ιστορία όλα είχαν το επιθυμητό τέλος!!!

8 Little Red riding hood…
Εεε!!!Μη μου κλέβεις το σενάριοο! Πολύ διασκεδαστικές ήταν και οι παραλλαγές της κοκκινοσκουφίτσας, που βγήκαν από τα ‘mad scripts’(τρελά σενάρια). Αλλάζοντας κάποια στοιχεία του βασικού παραμυθιού, ξετρύπωσαν…

9 Πρασινοσκουφιτσεσ…ή…
Ή κιτρινοσκουφίτσες με γορίλλες ή δράκους στη Νέα Υόρκη, με το καλάθι τους γεμάτο μάγκο και βατραχοπόδαρα για να πάνε στον προπάππου τους και να τις σώσει ένας ανθοπώλης…

10 The winners!! Ας είναι όλοι νικητές!
Πάμε ξανά πίσω στην κουκουβάγια που έπρεπε να πάρει την απόφαση για τις χρυσές σφαίρες, του καλύτερου παραμυθά… Τελικά το ξωτικό τη βοήθησε να αποφασίσει!!

11 Ευρηματικοτητα, τεχνολογια και αγγλικα
Oμολόγησε ότι είχε δώσει διαφορετικούς συνδυασμούς μαγικού φίλτρου φαντασίας, τεχνολογίας και αγγλικών σε κάθε ομάδα, ώστε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ θα έπαιρναν διαφορετικές χρυσές σφαίρες…

12 The most beautiful happy end!
Έτσι, όλες οι παραμυθοσαλάτες πήραν χρυσές σφαίρες και δημοσιεύτηκαν στο wiki μας 25thesschool.wikispaces.comΕπισκεφτείτε το, για να κάνετε και εξάσκηση στα Αγγλικά!

13 Παρενθεση… Το wiki μας 25thesschool.wikispaces.com
δημιουργήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς για να εξασκούμαστε μέσα από χρήσιμους συνδέσμους στα Αγγλικά και να δημοσιεύουμε τις εργασίες μας. Η παρουσίαση είναι βασισμένη στο παραμύθι της Αγγελικής από το ΣΤ2 με τίτλο «Το πιο όμορφο παραμύθι» (…κλείνει η παρένθεση…)

14 Συνδεσμοι-πηγεσ “Mad scripts” at http://freedrama.net/madscripts.html,
Webquest: ‘The realm of fairy tales’ at

15 THE END!!! Ελπίζουμε να σας άρεσε!!


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google