Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

2 Ακάθαρτο πετρέλαιο  Φυσικό ορυκτό λάδι, το οποίο συναντάται σαν ευκίνητη πτητική ουσία (άφθα) σαν κίτρινο λεπτόρρευστο υγρό (κυρίως πετρέλαιο) και σαν παχύρευστη σταχτιά μάζα (πισσάσφαλτος)

3 Η βιομηχανική παραγωγή πετρελαίου άρχισε το 1859 στις Η.Π.Α.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ  Οι μεταβολές αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια του παλαιοζωικού και του μεσοζωικού αιώνα. Συνήθως τα κοιτάσματα αυτά περιέχουν και κοιτάσματα φυσικών καυσίμων αερίων. Τα αποθέματα πετρελαίου εκτιμούνται σε τόνους και του αερίου σε κυβικά μέτρα. Η βιομηχανική παραγωγή πετρελαίου άρχισε το 1859 στις Η.Π.Α.

4 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ  . λάδι, το οποίο συναντάτε Μετά το 1930 έγιναν σημαντικές βελτιώσεις για τη δημιουργία διαφόρων παραγώγων του ακάθαρτου πετρελαίου το καθένα απ' τα οποία χρησιμοποιούταν επωφελώς. Συγχρόνως και τα μηχανήματα και οι μέθοδοι γεώτρησης βελτιώθηκαν πολύ. ακόμη και στους πυθμένες των θαλασσών και ωκεανών

5 Πηγές Πετρελαίου Πετρέλαιο
 Πετρέλαιο Το πετρέλαιο το παίρνουμε σαν ορυκτό απ' τα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα. Εκεί σχηματίστηκε από λείψανα φυτικών ή ζωικών ιόντων με την επίδραση αερόβιων ή αναερόβιων βακτηρίων. Στην αρχή σχηματίστηκαν πετρώματα σχιστόλιθων, κατόπιν όμως αυτά μετατράπηκαν σε πετρέλαιο.

6 ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  Χώρες παραγωγής και σημασία του πετρελαίου. Τα γνωστά αποθέματα πετρελαίου είναι πολύ μικρότερα από τα αποθέματα των λιθανθράκων (7% περίπου) , συνεχώς όμως αυξάνονται χάρη στην ανακάλυψη καινούριων. Τα 2/3 των παγκόσμιων αποθεμάτων που έχουν ανακαλυφθεί υπάρχουν στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική (Αλγερία, Λιβύη, Αίγυπτος, Σουδάν, Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Ιράν, Κουβέιτ κτλ.) Η μεγάλη θερμαντική ικανότητα του πετρελαίου ( θερμίδες της βενζίνης) και η ευρύτατη χρήση των μηχανών εσωτερικής καύσεως συντέλεσαν στην τεράστια αύξηση της παραγωγής και κατανάλωσης πετρελαίου. Από 20 Εκάτη. τόνους το 1900, ξεπέρασε πολύ το 1 δύσε. τόνους σήμερα. Μεγάλη παραγωγή και κατανάλωση έχουν οι Η.Π.Α. και η Σοβιετική Ένωση οι Η.Π.Α, μάλιστα, για την κάλυψη των αναγκών τους, εισάγουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου. Μεγάλη παραγωγή με μικρή ή μηδαμινή κατανάλωση, επομένως και μεγάλη εξαγωγή έχουν η Βενεζουέλα και οι χώρες της Μ.


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google