Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ TIPEIL

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ TIPEIL"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ TIPEIL
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ TIPEIL ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟ ΣΑΣ

3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο παρών οδηγός εκπονήθηκε για να εξοικειώσει τους χρήστες με την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια της διαδικασίας δημιουργίας του ψηφιακού πορτοφόλιο. Οι πληροφορίες που παρέχονται αφορούν τεχνικές διαδικασίες και υποδείξεις ώστε να «ανεβεί» στο σύστημα υλικό που έχει διαφορετική μορφή και προεκτάσεις (κείμενο, αρχείο ήχου, βίντεο, *doc, *jpeg, κτλ.).

4 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Οι τεχνικές οδηγίες που παρέχονται είναι ταξινομημένες σε 3 διαφορετικές ενότητες που αντιστοιχούν στους 3 βασικούς τομείς της πλατφόρμας: 1. Δημιουργία ενός ψηφιακού πορτοφόλιο - πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να «ανεβεί» στην πλατφόρμα όλο το υλικό που θεωρείται απαραίτητο για τη δημιουργία του πορτοφόλιο ενός ατόμου (αρχεία ήχου και βίντεο, έγγραφα, κείμενα).

5 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 2. Τροποποίηση του πορτοφόλιο - πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να τροποποιηθεί και να ενημερωθεί ένα πορτοφόλιο που έχει ήδη «ανεβεί» στο σύστημα. 3. Προβολή πορτοφόλιο - πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούν να προβληθούν τα πορτοφόλιο που έχουν «ανεβεί» στο σύστημα.

6 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η διαδικτυακή πλατφόρμα TIPEIL υλοποιήθηκε για να υποστηρίξει την εφαρμογή του Μοντέλου του Ψηφιακού Πορτοφόλιο, μέσα σε ένα διακρατικό ερευνητικό πλαίσιο ( ), και με στόχο να δοκιμάσει και να επικυρώσει ένα εργαλείο και μια μεθοδολογία που αφορούν στην αξιολόγηση της γνώσης και των ικανοτήτων τις οποίες νέοι/ες και ενήλικες, εργαζόμενοι/ες ή άνεργοι/ες απέκτησαν μέσα σε μη τυπικά και άτυπα πλαίσια μάθησης, προωθώντας με τον τρόπο αυτό την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

7 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το δεδομένο από το οποίο ξεκίνησε το σχέδιο ήταν η εστίαση της προσοχής στη μάθηση του ατόμου, δηλαδή, σε μια γνώση που συνεπάγεται δεξιότητες και ικανότητες, δυνητικές ή που έχουν αποκτηθεί και οι οποίες πρέπει να «διαβαστούν», να κατανοηθούν και να αξιολογηθούν έτσι ώστε να είμαστε ικανοί/ες να βοηθήσουμε τα άτομα να βρουν, να δημιουργήσουν ή να ξαναδημιουργήσουν την προσωπική τους διαδρομή στη ζωή και την εργασία.

8 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Επομένως, η πλατφόρμα αυτή καθώς και η σχετική μεθοδολογία -η οποία περιγράφηκε στο πρώτο μέρος του παρόντος οδηγού- απευθύνονται συγκεκριμένα σε οργανισμούς και ειδικούς (δασκάλους/ες, εκπαιδευτές/τριες, συμβούλους, κτλ.) που παρέχουν προσανατολισμό, συμβουλευτική, κατάρτιση και υπηρεσίες απασχόλησης σε άτομα -νέους/ες και ενήλικες- τα οποία, για διάφορους λόγους, απειλούνται από κοινωνικο-οικονομικό αποκλεισμό.

9 ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Σε σύγκριση με ένα βιογραφικό σημείωμα σε χαρτί ή τα χάρτινα Πορτοφόλιο, τα βασικά χαρακτηριστικά του Ψηφιακού Πορτοφόλιο σχετίζονται με το σημαντικό ρόλο που έχουν οι τεχνολογίες ΤΠΕ. Το Ηλεκτρονικό Πορτοφόλιο που δημιουργείται στο πλαίσιο μιας διαδικτυακής πλατφόρμας παρέχει τα συνηθισμένα πλεονεκτήματα των πιο κοινών διαδραστικών διαδικτυακών πυλών: απεριόριστη δυνατότητα αποθήκευσης (μπορεί να φιλοξενήσει αρχεία διαφορετικών τύπων -κείμενο, αρχεία βίντεο και ήχου, εικόνες κλπ.);

10 δυνατότητα τροποποίησης/ενημέρωσης των περιεχομένων χωρίς περιορισμούς στο χώρο και/ή το χρόνο;
προσβασιμότητα και ευκολία χρήσης (εύκολο «ανέβασμα και/ή «κατέβασμα» των περιεχομένων); δυνατότητα να λειτουργήσει όχι μόνο σαν εργαλείο πληροφόρησης αλλά και σαν εργαλείο επικοινωνίας; παρουσία μιας σημαντικά υψηλής αναλογίας κόστους/ωφελειών; διάρκεια (είναι πιο δύσκολο να καταστραφεί σε σύγκριση με το χαρτί ενώ μπορεί, επίσης, να εγγραφεί ως πρωτότυπο σε ένα CD ROM); ποιότητα και ελκυστικότητα του τελικού προϊόντος (υψηλής ποιότητας εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία ήχου).

11 Αλλά υπονοεί, επίσης, και ορισμένα «μειονεκτήματα» όπως την ανάγκη όλοι/ες όσοι/ες εμπλέκονται στη διαδικασία δημιουργίας του πορτοφόλιο να έχουν ένα βαθμό εξοικείωσης με τις ΤΠΕ: και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο στις περιπτώσεις που δουλεύουν σε μια πλατφόρμα, η οποία απαιτεί την επαγγελματική κατασκευή ενός συστήματος βάσης δεδομένων, για το οποίο χρειάζονται τεχνικές ικανότητες.

12 Το TIPEIL στοχεύει στο να προσφέρει στην περιοχή (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά) και, κατά συνέπεια, στους οργανισμούς παρέχοντας συγκεκριμένες υπηρεσίες προσανατολισμού και συμβουλευτικής και συγκεκριμένα ένα πιο πολύπλευρο και ολοκληρωμένο σύστημα που βασίζεται σε μια βάση δεδομένων που είναι άμεσα διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

13 Έτσι, από τη μια πλευρά, το σύστημα αυτό είναι πιο ευέλικτο, παρέχοντας δυνατότητες που είναι σαφώς ευρύτερες από αυτές που παρέχονται από το χαρτί ή τα CD; από την άλλη πλευρά αυτό συνεπάγεται και ορισμένες «ανελαστικότητες» όπως το γεγονός ότι απαιτείται η εμπλοκή ικανών τεχνικών (τους/τις οποίους/ες βρίσκεις εύκολα στην αγορά εργασίας) καθώς και ότι βασίζεται σε μια επιφάνεια γραφικών η οποία μπορεί να αλλάξει μόνο μέσα από τη συνεργασία ενός/μιας σχεδιαστή/στριας γραφικών και ενός/μιας μηχανικού διαδικτύου (δεδομένου ότι η επιφάνεια γραφικών συνδέεται με το βάση δεδομένων).

14 Δεδομένου ότι η επιφάνεια γραφικών και η βάση δεδομένων είναι στενά συνδεδεμένες, η δημιουργικότητα και η εξατομίκευση κάθε ψηφιακού πορτοφόλιο πρέπει να εστιάσει στο υλικό που ανεβαίνει και δημιουργείται για να επιδείξει τις ικανότητες και τις εμπειρίες του/της ωφελούμενου/ης.

15 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟ ΣΑΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟ ΣΑΣ Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την τροποποίηση και την ενημέρωση ενός πορτοφόλιο που έχει ήδη «ανεβεί» στο σύστημα

16 ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του TIPEIL ( κλικ στην επιλογή “enter”. Ένα μήνυμα καλωσορίσματος θα σας εισάγει στην πλατφόρμα. Διαβάστε το προσεκτικά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τις φόρμες που παρέχονται για να εγγραφείτε στο σύστημα ή για να καταχωρίσετε το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό σας (password).

17 ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ Για να μπείτε στην πλατφόρμα είναι απαραίτητο να καταχωρίσετε ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό (password). Η εγγραφή και η είσοδος σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στους τρεις βασικούς τομείς της πλατφόρμας (Προβολή των πορτοφόλιο που έχουν «ανεβεί», Δημιουργία ενός πορτοφόλιο, Τροποποίηση του πορτοφόλιο σας).

18 ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
Οι χειριστές/τριες που δουλεύουν στην πλατφόρμα ως σύμβουλοι παρέχοντας υποστήριξη σε ένα άτομο προκειμένου να αναπτύξει το δικό του/της ψηφιακό πορτοφόλιο ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα ονόματα χρηστών (username) και τους κωδικούς (passwords) που τους παρέχονται και να εγγραφούν μέσω του τμήματος «Είσοδος χειριστών/τριών». Με τον τρόπο αυτό, είναι οι μόνοι που τους επιτρέπεται η πρόσβαση στους τρεις βασικούς τομείς της πλατφόρμας (προβολή πορτοφόλιο, τροποποίηση πορτοφόλιο, δημιουργία πορτοφόλιο).

19 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟ
Για να επιλέξετε το πορτοφόλιο που θέλετε να τροποποιήσετε, κάνετε κλικ στο “View” (προεπισκόπηση) και επιλέγετε το αντίστοιχο όνομα.

20 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Αφού επιλέξετε το πορτοφόλιο που επιθυμείτε να τροποποιήσετε, ο πρώτος τομέας που θα δείτε είναι τα «Προσωπικά Στοιχεία» και «Το σύντομο προφίλ μου».

21 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Κάνετε τις αλλαγές που θέλετε και κάνετε κλικ στο “update” (ενημέρωση) για να τις αποθηκεύσετε. Αν θέλετε να τις σβήσετε τελείως κάνετε κλικ στο “cancel” (ακύρωση).

22 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
!Αυτή η περιοχή είναι για αποκλειστική χρήση των χειριστών/τριών: εδώ είναι δυνατόν να «ανεβάσουν» συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με το προφίλ του ατόμου που δημιουργεί το πορτοφόλιο (σχόλια και υποδείξεις του/της συμβούλου, τα οποία θα μοιραστούν οι χειριστές/τριες μεταξύ τους).

23 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
!Αυτό το συγκεκριμένο τμήμα δεν μπορούν να το δουν εξωτερικοί χρήστες. Είναι προσβάσιμο μόνο εάν κάποιος/α μπει στην πλατφόρμα μέσω της λειτουργίας «Είσοδος Χειριστών/τριών» στο τμήμα εγγραφής. Μόλις καταχωρήσετε τις σημειώσεις σας, παρακαλώ στείλτε update (ενημέρωση) στο σύστημα.

24 ! ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Παρακαλώ θυμηθείτε ότι, εάν επιθυμείτε να ενημερώσετε και τη λειτουργία «κατέβασμα» του πορτοφόλιο, αφού κάνετε τις αλλαγές που θέλετε, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “update download portfolio” (ενημέρωση του «κατεβάσματος» πορτοφόλιο).

25 ! ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Για να τροποποιήσετε πληροφορίες και υλικό που έχει «ανεβεί» στους τομείς της Τυπικής, της Άτυπης και της Μη Τυπικής Μάθησης, έχετε τρεις επιλογές: 1. να επεξεργαστείτε («edit») τα δεδομένα που έχουν ήδη «ανεβεί», δηλαδή να αλλάξετε ή να ενημερώσετε τις πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί 2. να διαγράψετε («delete») τα δεδομένα που έχουν ήδη «ανεβεί», δηλαδή να τα διαγράψετε τελείως 3. να «ανεβάσετε» νέα δεδομένα (upload new data), (π.χ. να αντικαταστήσετε κάτι ή να ενσωματώσετε και να προσθέσετε νέο υλικό). Στην περίπτωση αυτή, θα εφαρμόσετε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε κατά τη δημιουργία του πορτοφόλιο.

26 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
Για να τροποποιήσετε τις πληροφορίες που έχουν «ανεβεί» στον τομέα της Τυπικής Μάθησης, παρακαλώ κάνετε κλικ στο “edit” (επεξεργασία). Αν θέλετε να ακυρώσετε μία ή περισσότερες πληροφορίες που έχουν «ανεβεί», κάνετε κλικ στο “delete” (διαγραφή). Για να «ανεβάσετε» νέο υλικό, κάνετε κλικ στο “Upload new data” (ανέβασμα νέων πληροφοριών).

27 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αλλάξετε κάτι και έχετε επιλέξει τη λειτουργία “edit” (επεξεργασία). Τώρα μπορείτε: 1. Να αλλάξετε το επίπεδο εκπαίδευσης/κατάρτισης, επιλέγοντας το νέο

28 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
2. Και/ή να αλλάξετε το αρχείο που «ανεβάσατε», αναζητώντας το νέο έγγραφο/εικόνα στον υπολογιστή σας και επιλέγοντάς το. Browse the scanned document from your PC and select it

29 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
3. Και/ή να τροποποιήσετε το κείμενο που είχατε «ανεβάσει». Παρακαλούμε, θυμηθείτε να κάνετε κλικ στο “update” (ενημέρωση) για να αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές που κάνατε. Το σύστημα θα προβάλει μια προεπισκόπηση με τις αλλαγές που κάνατε. Διαφορετικά, κάνετε κλικ στο “cancel” (αναίρεση).

30 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Αφού έχετε επεξεργαστεί το υλικό σας, το σύστημα θα σας δείξει μια προεπισκόπηση του εγγράφου και του κειμένου που «ανεβάσατε».

31 Επίσης, στην περίπτωση αυτή, παρακαλώ να θυμάστε ότι αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας, εάν θέλετε να ενημερώσετε τη λειτουργία «κατέβασμα» του πορτοφόλιο θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “update download portfolio” (ενημέρωση «κατεβάσματος» πορτοφόλιο).

32 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΥΠΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
Για να τροποποιήσετε τις πληροφορίες που έχετε «ανεβάσει» στον τομέα της Άτυπης Μάθησης, πρώτα κάνετε κλικ στο “edit” (επεξεργασία). Αν θέλετε να ακυρώσετε μία ή περισσότερες πληροφορίες που έχουν «ανεβεί» κάνετε κλικ στο “delete” (διαγραφή). Για να «ανεβάσετε» νέο υλικό, κάνετε κλικ στο “Upload new data” (ανέβασμα νέων πληροφοριών).

33 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΥΠΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αλλάξετε κάτι και έχετε επιλέξει τη λειτουργία “edit” (επεξεργασία). Τώρα μπορείτε: 1. Να αλλάξετε το πλαίσιο (τομέα) στο οποίο αναφέρεται το αρχείο που «ανεβάσατε» (να το μετακινήσετε από την Εργασία (Work) στο Χόμπι (Hobby) ή από το Χόμπι στην Εργασία)

34 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΥΠΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
2. Και/ή να αλλάξετε το χώρο έκθεσης φωτογραφιών (photogallery) στον οποίο το αρχείο ανήκει 3. Και/ή να αλλάξετε το αρχείο που έχετε «ανεβάσει», αναζητώντας το νέο έγγραφο/εικόνα στον υπολογιστή σας και επιλέγοντάς το Browse the file from your PC and select it

35 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΥΠΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
4. Και/ή να τροποποιήσετε το κείμενο που έχετε «ανεβάσει» 5. Να δημιουργήσετε ένα νέο χώρο έκθεσης φωτογραφιών 6. Να ανεβάσετε νέα δεδομένα. Θυμηθείτε να κάνετε κλικ στο “update” (ενημέρωση) για να αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές που κάνατε. Το σύστημα θα σας προβάλει μια προεπισκόπηση με τις αλλαγές που κάνατε.

36 Στη συνέχεια, είναι δυνατόν να αλλάξετε τη σειρά των εικόνων που έχετε «ανεβάσει» χρησιμοποιώντας τις σειρές που σας παρέχονται. .

37 Παρακαλώ, θυμηθείτε ότι αφού έχετε κάνει τις αλλαγές που θέλετε, εάν επιθυμείτε να ενημερώσετε και τη λειτουργία «κατέβασμα» του πορτοφόλιο, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “update download portfolio” (ενημέρωση του κατεβάσματος του πορτοφόλιο).

38 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
Για να τροποποιήσετε τις πληροφορίες που έχετε «ανεβάσατε» στον τομέα της Μη Τυπικής Μάθησης, παρακαλούμε κάνετε κλικ στο “edit” (επεξεργασία). Αν θέλετε να ακυρώσετε μία ή περισσότερες πληροφορίες που έχετε «ανεβάσει», κάνετε κλικ στο “delete” (διαγραφή). Για να «ανεβάσετε» νέο υλικό, κάνετε κλικ στο “Upload new data” (ανέβασμα νέων πληροφοριών).

39 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αλλάξετε κάτι και έχετε επιλέξει τη λειτουργία “edit” (επεξεργασία). Τώρα μπορείτε: Να αλλάξετε το αρχείο που έχετε «ανεβάσει», αναζητώντας το νέο έγγραφο/εικόνα στον υπολογιστή σας και επιλέγοντάς το. Να τροποποιήσετε το κείμενο που «ανεβάσατε» Browse the file from your PC and select it

40 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
3. Να αλλάξετε τον προορισμό/ χώρο έκθεσης φωτογραφιών στον οποίο ανήκει 4. Να δημιουργήσετε ένα νέο χώρο έκθεσης φωτογραφιών 5. Να «ανεβάσετε» νέα δεδομένα Παρακαλούμε, θυμηθείτε να κάνετε κλικ στο “update” (ενημέρωση) για να αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές που κάνατε, διαφορετικά, κάνετε κλικ στο “cancel” (ακύρωση).

41 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Αφού κάνατε κλικ στο “update” (ενημέρωση), το σύστημα θα προβάλει μια προεπισκόπηση με τις αλλαγές που κάνατε. Τώρα, μπορείτε, επίσης, να αλλάξετε τη σειρά των εικόνων που έχουν «ανεβεί».

42 ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ;
Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να μετακινήσετε και στη συνέχεια επιλέξτε την αντίστοιχη σειρά για μια θέση πιο κάτω ή μια θέση πιο πάνω.

43 ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ;
Στην περίπτωση αυτή, η φωτογραφία θα μετακινηθεί από τη θέση 1 στη θέση 2, όπως φαίνεται παρακάτω

44 Τώρα, μπορείτε, επίσης, να ενημερώσετε το «κατέβασμα» του πορτοφόλιο

45 Thank you for the attention
Now please go to Technical Guidelines Session 3 See portfolios Thank you for the attention


Κατέβασμα ppt "ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ TIPEIL"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google