Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευρώπη 2014. Σήμερα 16/7/2014 Χθες άκουσα λίγο, τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Κομισιόν. Αν και χρειάζεται πολύ σκέψη για να εκφράσω κάποια άποψη, θα το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευρώπη 2014. Σήμερα 16/7/2014 Χθες άκουσα λίγο, τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Κομισιόν. Αν και χρειάζεται πολύ σκέψη για να εκφράσω κάποια άποψη, θα το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευρώπη 2014

2 Σήμερα 16/7/2014 Χθες άκουσα λίγο, τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Κομισιόν. Αν και χρειάζεται πολύ σκέψη για να εκφράσω κάποια άποψη, θα το επιχειρήσω ως απλός πολίτης, κι επειδή νομίζω ότι βρίσκομαι λίγο πιο πάνω από το επίσημο όριο φτώχιας. Θέλω να πω, ότι δεν ανήκω στην αρχούσα τάξη των ‘μεγάλων’ κυβερνητών της Ευρώπης, κι ότι ουσιαστικά, αν και έχω στερηθεί πάρα πολλά, δεν έχω πεινάσει ακόμη!! Ανήκω, και θέλω να παραμείνω ν’ ανήκω, στις χαμηλές τάξεις των ανθρώπων της Ευρώπης! Νομίζω εξάλλου, ότι τα ενδιαφέροντα, είναι κατά πολύ περισσότερα και πραγματικά, απ’ ότι στις πιο μεγάλες τάξεις!!

3 Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!! Πριν γίνει η εκλογή για την ανάδειξη του προέδρου, δόθηκαν κάποια μηνύματα εκ μέρους του υποψηφίου. Ο εκπρόσωπος των Άγγλων ανέφερε, το γνωστό για εμάς τους Έλληνες: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!! Δηλαδή, μόνος του αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές της κομισιόν, και μόνος του τις κέρδισε, μάλιστα δεν ήθελε τούς ψήφους της Λεπέν, κι ας πρόκειται να την φάνε/να την φάμε στην μάπα, τουλάχιστο για τα επόμενα πέντε χρόνια!! Μάλιστα ο Άγγλος είπε, ότι μία τεράστια Ευρωπαϊκή ένωση, γυρίζει σε τρόπους εκλογής προέδρων, της παλιάς τεράστιας Σοβιετικής ένωσης!!

4 Το φλεγόμενο αεροπλάνο Όσον αφορά τη χώρα μας, σε σχέση βέβαια με την Ευρώπη, είπε, ότι έσωσαν το αεροπλάνο που πήρε φωτιά εν πτήση, και το έφεραν πάλι στα ίσια του!! Κι έτσι απλά, πετάμε μ’ ένα σοβαρά τραυματισμένο αεροπλάνο, ο φόβος των επιβατών είναι αρκετά μεγάλος, κι ακόμη μεγαλύτερος ο φόβος των πιλότων και του προσωπικού!! Όλοι είναι σίγουροι, ότι τελικά, το αεροπλάνο θα πέσει, ότι δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του!! Κανένας δεν έχει καμία αποσκευή!! ούτε στην αποθήκη του αεροπλάνου!! ολόκληρα κοντέϊνερ άφησαν να πέσουν, για να ελαφρύνει το αεροπλάνο, πέταξαν κι αρκετές τροφές, κι ο κόσμος πεινάει!! Ήδη άρχισαν να πετάνε και κάποιους μοναχικούς ανθρώπους, κάποιους που κανείς δεν θα τους αναζητήσει!!.... ώσπου να έρθει η στιγμή να πετάξουν κι άλλους, κι άλλους!!... Τελικά, τι σημασία έχει, αν σώθηκε το αεροπλάνο, αφού δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στον προορισμό του; Αφού κανείς δεν ξέρει, ποιος είναι ο προορισμός, αφού κανείς δεν ξέρει, αν, και που, υπάρχει αεροδρόμιο προσγείωσης!!

5 Ανάπτυξη 1 ο Ο νέος πρόεδρος της κομισιόν, μίλησε και για ανάπτυξη της Ευρώπης!! Σε μία άλλη χώρα, μάλιστα πιο μικρή από τη χώρα μας, όχι ευρωπαϊκή, κάποιο βράδυ είδα στο γυάλινο κουτί, ότι έχει 6% ανάπτυξη, κι ότι το 97% των κατοίκων της, ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ το 3% είναι πλούσιοι!! Το θέμα της ανάπτυξης της Ευρώπης, είναι τόσο μεγάλο, που όσο κι αν μπορέσω να το συμμαζέψω, δεν θα τα καταφέρω, απλώς θα αναφέρω ότι με την ανάπτυξη θα γυρίσουμε πάλι πίσω, και…. έστω κι αν σώθηκε το αεροπλάνο, και βρίσκεται στο συνεργείο για διόρθωση των βλαβών, μόλις θα ξανά πετάξει, και πάλι θα πάρει φωτιά εν πτήση!! Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει, μπορεί να πάρει φωτιά από τον ήλιο, ή ακόμη κι απ’ το φεγγάρι, αλλά και κάποιοι άνθρωποι που ζούνε στην γη, έχουν την δυνατότητα με απλούς μηχανισμούς να προκαλέσουν φωτιά στο αεροπλάνο που πετάει στον ουρανό!!

6 Ανάπτυξη 2 ο Η ανάπτυξη του προέδρου της κομισιόν, σημαίνει, ότι γυρίζουμε πίσω, στο τρύπημα της γης για καύσιμα, σε κάθε είδους δολιοφθορά, στο τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα των χωρών, και… στην αρεία φυλή!! Κάποια τεράστια κτήρια, θα τα γεμίσουν οι ιδιοκτήτες τους με τεράστια κοντέϊνερ, που θα είναι γεμάτα χαρτονομίσματα, που θα είναι μαύρο, κατάμαυρο χρήμα!! Έστω κι αν η κάθε μας κίνηση, ακόμη κι όταν πάμε στην τουαλέτα, καταγράφεται, αφού θα πρόκειται για συγκέντρωση χρημάτων, ένας μεγάλος αριθμός επιτηδείων, θα βρει τρόπο να πάρει όσα χαρτονομίσματα θα μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή!! ή στην κατάλληλη στιγμή που έχει στημένη!! Αν η πολιτική της Ευρώπης, των τόσων ισχυρών κρατών που έχει, δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες της, ας μην περιμένουμε κάποια θετική αλλαγή!! Το μοντέλο της ανάπτυξης, σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, πάλιωσε, χρειάζονται άλλοι τρόποι ζωής!!

7 Τεχνικά ταλέντα 1 ο Πρόσφατα, ολόκληρη η ανθρωπότητα, παρακολούθησε το μουντιάλ. Παλιότερα, τα ταλέντα του ποδοσφαίρου, τα έβρισκαν οι κυνηγοί ταλέντων στις αλάνες!! Τώρα πάνε από ομάδα σε ομάδα, συνήθως σε μικρές ομάδες, ώστε να τους έρθει φτηνότερα, η αγορά κάποιου παίχτη!! Όμως, και στον στίβο αν προσέξουμε, ακόμη και τα παιδιά του δημοτικού, θα πρέπει να τα προγραμματίσουμε, αν θα τα στείλουμε για αθλητισμό, ή για πρωταθλητισμό!! Αν θα πρέπει να ψηλώσουν ή αν θα πρέπει να σταματήσουν το ύψος τους, ώστε να είναι ανάλογο του αθλήματος, αν αποφασίσουμε να τα στείλουμε για πρωταθλητισμό!! Αυτός είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητισμός!! Από μωρά πρέπει να τους δώσουμε τις ανάλογες τού αθλήματος βιταμίνες, ώστε να φτιάξουν το ανάλογο σώμα, και να μπορούν να προετοιμαστούν από μικρά, με τις ανάλογες προπονήσεις!! Έτσι λοιπόν, η φύση δεν παράγει ταλέντα, ή ακόμη κι αν παράγει, αντιγράφονται τα στοιχεία που δημιουργούν το συγκεκριμένο ταλέντο, και μεταφέρονται στο επιλεγμένο παιδί!!!

8 Τεχνικά ταλέντα 2 ο Τα προηγούμενα, δεν συμβαίνουν μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στις ευφυΐες!! Όμως, ως ανθρωπότητα, τουλάχιστο επίσημα, δεν καταφέραμε ακόμη, να μπούμε στον ανθρώπινο εγκέφαλο, και να τον κατευθύνομαι προς την εξυπνάδα!! προς την ευφυΐα!! Κι επειδή αυτό είναι αδύνατο, θεωρεί ο καθένας τον εαυτό του ευφυΐα, τόσο μεγάλη μάλιστα, που δεν κυβερνάει απλώς κάποια ομαδούλα ανθρώπων της περιοχής του, αλλά με τσαμπουκά και επιβλητικότητα, θέλει να κυβερνήσει την χώρα, την Ευρώπη, τον πλανήτη!! Με τέτοια μυαλά, με τσαμπουκάδες, με προσπάθεια για τεχνικά ταλέντα, δεν κυβερνιέται, ούτε ο πλανήτης, αλλά κι ούτε κάποια ομαδούλα της κάθε περιοχής!!

9 Τεχνικά ταλέντα 3 ο Όταν παρουσιάστηκε ο άνθρωπος, κυβερνούσε στις κάθε ομάδες ο πιο δυνατός, αυτός που μπορούσε να βάλει κάτω τον άλλον!! Μετέπειτα χρησιμοποιούσαν και τεχνικά αντικείμενα, τόξα, πέτρες, μαχαίρια, όπλα!! Τώρα χρησιμοποιούμε πυρηνικά, χημικά, τρομοκρατικά, ενεργειακά, οικονομικά, κι άλλα τεχνικά μέσα για να επιβληθούμε, για να κυβερνήσουμε!! Η μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη, αυτοονομάζεται πρώτη σε παγκόσμιο οπλισμό, πρώτη στην οικονομία και σε άλλα πολλά, και φυσικά πρώτη στην παγκόσμια καταπίεση!! Θα πρέπει κάποιος να τους πει: Ναι, με την χρήση της υπάρχουσας τεχνολογίας πρέπει να κυβερνηθούμε ως πλανήτης, αλλά όχι με τεχνικά ταλέντα, αλλά με φυσικά!! Τα τεχνικά ταλέντα, δεν πρόκειται να κάνουν το επόμενο βήμα, δεν το έμαθαν στο σχολείο τους, επειδή δεν το ήξεραν οι δάσκαλοί τους!!

10 Φυσικά ταλέντα Ναι, όλοι θέλουμε τα φυσικά ταλέντα, αλλά τα θέλουμε, σαν ‘μεγάλοι’ κυβερνήτες, να τους λέμε τι ακριβώς θέλουμε σε κάθε τομέα, κι αυτοί με την ευφυΐα που διαθέτουν, να μας κάνουν προτάσεις εφαρμογής, και να μας λύνουν όλα τα προβλήματα. Με λίγα λόγια, η εύρεση φυσικών ταλέντων, είναι αδύνατη. Αυτό βέβαια, μας οδηγεί στην ‘κατασκευή’ τεχνικών ευφυϊών… αλλά ας γυρίσουμε κάποιες χιλιετίες πίσω!!

11 Πιθανός πολιτισμός, χιλιετίες προ Χριστού 1 ο Πρώτα απ’ όλα, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, ότι οι μεγάλοι φωστήρες της αρχαίας Ελλάδας κι άλλων χωρών, δεν έγιναν από την μία μέρα στην άλλη μεγάλες ευφυΐες, δεν έμαθαν τόσο καλά γλώσσα, σε 5-6αιώνες. Δεν έγιναν ξαφνικά σοφοί!! Είχαν συγκεντρώσει από πολλές πηγές, πολλές γνώσεις από αρχαιότερους πολιτισμούς. Σε ποιο σημείο όμως είχαν φτάσει οι παλιότεροι πολιτισμοί; Κανένας σημερινός επιστήμονας δεν ξέρει, τι συνέβαινε από πλευράς πολιτισμού, πριν 50-100.000 χρόνια. Η άποψή μου είναι, ότι στο σημείο που είχαν φτάσει, και στην καταστροφή που είχαν οδηγηθεί οι παλιότεροι από εμάς, οδηγούμαστε κι εμείς σήμερα. Το ερώτημα βέβαια είναι, γιατί δεν βρήκαμε τίποτα που να μας οδηγεί σε τέτοια συμπεράσματα. Και η απάντηση είναι απλή. Στα μετέπειτα της καταστροφής παιδιά, κανείς δεν ήθελε να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια την καταστροφή. Επί τη ευκαιρία, ας λάβουμε υπόψη μας, ότι και η φύση συμμετάσχει στην καταστροφή, και γενικότερα σε κάθε τι που ‘θέλει’ η πλειονότητα των ανθρώπων!!

12 Πιθανός πολιτισμός, χιλιετίες προ Χριστού 2 ο Φυσικά, μέχρι να σβήσει κάθε ανάμνηση, πήραν οι ειδικοί κάποιες θετικές πληροφορίες, που χρησιμοποιήθηκαν στους μετέπειτα αιώνες!! Ως απόδειξη, μπορούμε να παρουσιάσουμε την γέννηση του Χριστού. Προφανώς τότε, οι μεγάλοι της εποχής όπως ο Ηρώδης, γνώριζαν ότι επρόκειτο να γεννηθεί. Ακόμη κι αν θα πιστέψουμε, ότι πρόκειται για μία θεϊκή σύλληψη και γέννηση, και πάλι θα πρόκειται για τεχνική η οποία προέρχονταν από το θεό, κι όλοι οι κυβερνώντες της εποχής, γνώριζαν ότι πρόκειται να συμβεί!! Για το πώς ο θεός, ενημέρωσε τους ανθρώπους για την έλευση του Χριστού, αυτό είναι εύκολο, αν δεχτούμε ότι ο θεός οδηγεί τα βήματά μας!! Όσοι πιστεύουν στον θεό, γνωρίζουν ότι μπορούν να επιτευχθούν θαύματα!

13 Η έλευση του Χριστού Επειδή όμως η πλειονότητα των σημερινών ανθρώπων, ταλαντεύεται σε θεϊκές συμπεριφορές, υπάρχει και η τεχνική εξήγηση! Ήδη έχουμε από χρόνια φτάσει στην τεχνική γονιμοποίηση ανθρώπων. Επίσης, πριν από κάποιες δεκαετίες, έχουμε την δυνατότητα και στη χώρα μας, κάνοντας έλεγχο στο έμβρυο, να βρούμε αν θ’ ανήκει στα υστερημένα νοητικά παιδιά. Αν πάμε 100-200.000 χρόνια πίσω, και δεχτούμε ότι η σχετική επιστήμη τους, είχε φτάσει σε σημείο που να μπορεί να επεμβαίνει ο άνθρωπος στην νοητική ικανότητα του ανθρώπου, κι αν μπορούσε να γονιμοποιεί τεχνικούς, ως προς το πνεύμα τούς ανθρώπους, τότε η απάντηση είναι εύκολη. Συνεχίζοντας το σκεπτικό μας, γιατί να μην δεχτούμε, ότι ένα γονιμοποιημένο ωάριο, με ενίσχυση πνευματική, ότι θα μπορούσε να ‘φιλοξενηθεί’ ώσπου να ‘ωριμάσει’ από μία γυναίκα; Δεν θα ήταν απολύτως φυσιολογικό;

14 Ο μεγάλος στρατηγός Έτσι λοιπόν, γεννήθηκε, κυριολεκτικά ένας θεός!! Κι ενώ το σύστημα νόμιζε, ότι θα κατευθύνει αυτόν τον θεό, για να κατακτήσει τον κόσμο, δεν τους έκανε το χατίρι, απλά, δεν βγήκε ένας απλός στρατηγός που θα του έδιναν εντολές, αλλά, ένας θεός!! Και σαν να μην τους έφτανε αυτό, αφού δεν μπόρεσαν να τον κάνουν να σιωπήσει, τον σκότωσαν με τον πιο απαίσιο τρόπο, κι εκεί που νόμιζαν ότι θα ησύχαζαν απ’ αυτόν, ανατράπηκαν τα πάντα!! Τι άλλο θα μπορούσε να τούς έχει κάνει; Αφού έχουν περάσει πάνω από 2.000 χρόνια, κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, ίσως πάνω από 2 δις, πιστεύουν ακόμη σ’ αυτό το θεό, και ίσως περάσουν ακόμη πολλοί αιώνες

15 Επιστέφοντας στο σήμερα Ας το καταλάβουμε, όλα μας οδηγούν, σε μεγάλες τεχνολογικές επαναστάσεις. Αν αυτές οι επαναστάσεις, δεν περάσουν στον απλό καθημερινό πολίτη, τότε, θα περάσουν στους τρομοκράτες. (νομίζω μάλιστα ότι έχει περάσει μεγάλο μέρος) Το ανεξέλεγκτο πέρασμα, θα δημιουργήσει, δύο τουλάχιστο τεράστιας ομάδες, που θα συγκρούονται μεταξύ τους, κι αυτές οι ομάδες, δεν θα είναι άλλες, παρά μόνο, αυτοί που θα μείνουν στο σήμερα και προς τα πίσω, κι αυτοί που θα βλέπουν το αύριο!! Δεν πρόκειται για κάτι το απλό. Ήδη, ενώ οι μεγάλες δυνάμεις διαθέτουν νέες τεχνολογίες, νομίζω ότι οι τρομοκρατικές δυνάμεις, που έχουν άψογη γνώση και δυνατότητα, και με απλές ακτίνες μπορούν να πυροβολήσουν ίσως ακόμη κι αεροπλάνα!! Ποιος μπορεί να ελέγξει αυτές τις ομάδες; Τι θα κάνει;

16 Οικονομικοί μετανάστες Από την δεκαετία του 1970, όταν κάναμε κάποιες συζητήσεις, λέγαμε ότι θα μας καταχτήσουν οι Κινέζοι. Σκεφτόμουνα μάλιστα, και διερωτόμουνα, αν 1-2-3 εκατομμύρια άνθρωποι, Κινέζοι, Λιβανέζοι, Ιρακινοί, και λοιποί, χωθούν όλοι μαζί από τον Έβρο προς την χώρα μας, τι θα κάνουμε; θα τους ρίξουμε ατομική βόμβα; Και ετούτο το θέμα, δεν είναι ένα απλό θεματάκι, είναι τεράστιο, είναι παγκόσμιο!! Φυσικά, το γενικό μου θέμα, δεν είναι οι οικονομικοί μετανάστες, απλώς το αναφέρω ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο ανατροπής των ισορροπιών, κάτι που θα προκαλέσει, τεράστιες παγκόσμιες συγκρούσεις!! Ήδη, οι διάφορες συγκρούσεις των ημερών μας, αντί να ισορροπήσουν τις προηγούμενες, προκύπτουν νεότερες!! Δεν υπάρχει περίπτωση, με τα δεδομένα που έχουμε, ν’ αντέξει ο πλανήτης τις τεράστιες μαζικές μετακινήσεις των λαών!! Δεν θα μπορέσουν οι λαοί, όταν βλέπουν στα μέσα ενημέρωσης κάπου καλύτερη ζωή, να μείνουν άπραγοι, πολύ περισσότερο, αν στη χώρα τους γίνεται πόλεμος, ή υπάρχει πείνα!!

17 Τι θα κάνει η Ευρώπη; Καμία δύναμη πια, δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνη της. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει η Ευρώπη να γίνει παγκόσμια δύναμη, με άλλα μοντέλα εξέλιξης!! Θα πρέπει οι πολιτικοί, να μην ακολουθούν τους λαούς, αλλά να προηγούνται αυτών!! Εδώ χρειάζονται οι ευφυΐες, επειδή, αν κάποιοι προχωρούν μπροστά, αυτά τα βήματα, θα πρέπει να τα εγκρίνουν οι λαοί, με λίγα λόγια, δεν πρέπει οι πολιτικοί ν’ ακολουθούν τους λαούς, αλλά κάνοντας βήματα προς τα εμπρός, να συμφωνούν οι λαοί, και να αισθάνονται ότι αυτά τα βήματα γίνονται επειδή οι ίδιοι οι πολίτες τα θέλουν!! Τα βήματα αυτά είναι άπειρα!!

18 Εύρεση ευφυϊών Αν και χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες προς πολλές κατευθύνσεις, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να στηρίξουμε τα σχολεία. Όχι στα σχολεία/πανεπιστήμια, που βγάζουν το λάδι στους νέους, ώστε να τα κάνουν πειθήνια όργανα, αλλά από νήπια να γίνονται κάποια τεστ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, κι αν επιλέγονται κάποια παιδιά, να γίνεται πρόσθετη ή μοναδική ειδική εκπαίδευση. Όπως κάποιος προπονητής, αναλαμβάνει μόνο έναν αθλητή, έτσι κάποιος καθηγητής, θα πρέπει ν’ αναλαμβάνει ένα πανέξυπνο παιδί!! Δεν πρέπει όμως να αποκοπούν τελείως από το σύνολο, και να κλειστούν σωματικά και πνευματικά σε κάποιους χώρους!! Χρειάζεται ελευθερία και πρωτοβουλίες!!

19 Που να ψάξουμε για ευφυΐες; Τόσο για τα πιο πάνω, όσο και για την συγκεκριμένη σκέψη, δεν θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό, απλά, εκφράζω κάποιες σκέψεις. Έτσι, συνεχίζω να σκέπτομαι, ότι τις ευφυΐες θα τις βρούμε στις φτωχογειτονιές, εκεί που υποφέρουν περισσότερο οι άνθρωποι, εκεί που η φύση, ο θεός για πολλούς, θα δώσει δυνατά μυαλά, για πολλούς λόγους, όπως: α) για να βγουν όσο το δυνατόν καλύτερα οι άνθρωποι αυτοί, από την φτώχια. β) επειδή, κατά την ανάπτυξη της ζωής των γονιών του, οι προβληματισμοί, μεταφέρθηκαν και λύθηκαν κατά τη δημιουργία του εγκεφάλου, από την στιγμή που άρχισε να μεγαλώνει το έμβρυο. Όπως, η κληρονομικότητα μεταφέρεται σε πάρα πολλά, γιατί να μην μεταφέρεται και στον εγκέφαλο. Εκτός βέβαια, αν θεωρήσουμε ευφυΐες, τους ανθρώπους που τόσα χρόνια μας κυβερνούν!! Έστω κι αν κάτι τέτοιο το δεχτούμε, με την λογική ότι τα πάντα καθημερινώς αλλάζουν, και νέα μοντέλα ζωής χρειαζόμαστε, είναι αδύνατο, το κατεστημένο, ν’ αφήσει ελεύθερη την εξέλιξη, επειδή απλά, δεν το συμφέρει, αφού τα συμφέροντα έχουν δομηθεί, σε μη εξελιγμένα μοντέλα ζωής!!

20 ΠΙΣΤΕΥΩ!! Οι φιλοσοφίες που δεν έχουν πρακτική εφαρμογή, είναι απλώς φιλοσοφίες. Όταν όμως η παγκόσμια κατάσταση, καθημερινά οδηγείτε από το κακό στο χειρότερο, ένας είναι ο μοναδικός τρόπος, να επιβιώσουμε, τόσο ως άνθρωποι, όσο και ως πολιτισμός γενικότερα. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!! Θα πρέπει οι άνθρωποι, να εμπιστεύονται προς κάθε κατεύθυνση, τους ανθρώπους που κυβερνούν, όχι επειδή επιβάλλουν τις όποιες καταστάσεις, αλλά όπως πιο πάνω αναφέρω, επειδή έχουν πεισθεί!!

21 Παγκόσμιος θεός Σε παλιότερες αναρτήσεις, σε πάρα πολλά θέματα, αναφερόμουνα σε δημιουργία ενός παγκόσμιο θεού, ή αλλιώς, στην συνένωση όλων των θρησκειών του πλανήτη!! Επίσης, στο μυθιστόρημα Γη1, Γη2,Γη3, που το έχω ήδη αναρτημένο, αναφέρομαι σε παγκόσμιο στρατό, για να σώζουν κόσμο από φυσικές καταστροφές, αλλά κι από πολέμους Ο ΟΗΕ στις μέρες μας, μού θυμίζει μία παλιά Ελληνική ταινία. Ένα αδέσποτο σκυλί, είχε μπει στο αριστοκρατικό σπίτι της κυρίας, κι εκείνη το παρακαλούσε να βγει έξω!! Αυτό όμως, αδιαφορούσε πλήρως. Ώσπου κάποιος αγροίκος που ήταν επισκέπτης της, μ’ ένα και μόνο δυνατό βρίσιμο που χρησιμοποιούσε η ‘πιάτσα’ προς τα αδέσποτα, έδιωξε αμέσως το σκυλί!! Όπως φέρθηκε η αριστοκράτισσα, έτσι σε κάθε εστία πολέμου, καθώς και σε πόλεμο, φέρεται ο ΟΗΕ. Δεν υπάρχει όμως στον ΟΗΕ κάποιος αγροίκος που να γνωρίζει την ‘πιάτσα’ ώστε να διώξει τους επιτιθέμενους, και να σταματήσει τις σφαγές εκατέρωθεν!!

22 Σήμερα 11/8/14 Η Ρωσία, αφού ‘πτώχευσε’ κάποιες τεράστιες εταιρίες τουρισμού της χώρας της, ώστε να ‘χτυπήσουν’ τις χώρες προορισμού, έκανε και το αντι-εμπάργκο. Και στην Ουκρανία, το κλάμα από την μία μεριά, και το αίμα από την άλλη, ρέουν… ως μεγάλα ποτάμια!! Στο Ιράκ, πλησιάζουν τα 25χρόνια, που γίνεται χαμός, που έχει χαθεί κάθε ανθρώπινη αξία. Στην κεντρική Αφρική, επίσημα, κάποιοι ‘βιάζουν’ κοριτσάκια για να τα κάνουν να πιστέψουν, μάλιστα, στο θεό!! Στην Λιβύη, κυριολεκτικά σφάζονται Στην Συρία, τα ίδια Ισραήλ – Παλαιστίνη, ως Δαβίδ και Γολιάθ, χρόνια παλεύουν, και κανείς ακόμη, δεν βγήκε νικητής!! Άραγε, σε πόσα άλλα σημεία του πλανήτη να υπάρχουν εστίες, ή, και μυστικοί πόλεμοι;

23 Και η φύση ‘σύμμαχος’ Και σαν να μη φτάνουν, όλες αυτές οι καταστροφές που ως άνθρωποι ‘καταφέρουμε’, ακόμη και η φύση είναι σύμμαχος των καταστροφών!! Τεράστιοι όγκοι βροχής, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, σε ελάχιστο χρόνο, πολλές φορές συνοδευμένοι και από ισχυρότατους ανέμους, κι ανεμοστρόβιλους, ‘προσπαθούν’ να καταστρέψουν τον πλανήτη, τα φυσικά και τα τεχνικά κατασκευάσματα!! Οι φυσικές καταστροφές, συμμάχησαν με τις ‘τεχνικές!! Ποιος, ποιοι, θα λύσουν αυτά τα παγκόσμια προβλήματα που αφορούν και την Ευρώπη μας; Που αφορούν και τη χώρα μας; Ποιες είναι οι προβλέψεις των ευρωπαίων που μας κυβερνούν; Έστω κι αν υποθέσουμε, ότι γίνονται τέτοιες μελέτες και προσπάθειες, οι λαοί της Ευρώπης το έχουν εμπεδώσει; Ώστε να βοηθήσουν;

24 Τα παπούτσια Σε πολλά σημεία έχω γράψει το πιο κάτω, μας ταιριάζει όμως, πάντα!! Στην εποχή που το Ελληνικό παπούτσι βρισκόταν στις μεγάλες του δόξες, κάποιος εργοστασιάρχης έστειλε δύο πλασιέ χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους, σε χώρες μέσης ανατολής-Αφρικής… που κατά κανόνα φορούσαν κάτι σαν σαντάλια, για να ελέγξουν την αγορά, ώστε να επεκταθεί και σ’ αυτές τις χώρες. Ύστερα από λίγες μέρες, πήρε τηλέφωνο ο ένας λέγοντας: Εδώ ο κόσμος δεν φοράει παπούτσια, δεν χρειάζεται παπούτσια, θα επιστρέψω! Και ο δεύτερος: Φτιάξτε όσα παπούτσια μπορείτε, εδώ ο κόσμος είναι ξυπόλυτος, χρειάζεται παπούτσια. Θα παραμείνω να πάρω παραγγελίες

25 Άστεγοι-Άδεια σπίτια Πως είναι δυνατόν, οι πολιτικοί μας πού μάς κυβερνούν, να καμώνονται για την πολιτικοοικονομική τους επιτυχία, όταν τεράστιος αριθμός σπιτιών είναι άδεια, και επίσης τεράστιος αριθμός πολιτών, είναι επίσημα άστεγοι;; Πως είναι δυνατόν, ο ήλιος να καίει σχεδόν καθημερινά στη χώρα μας, η τεχνολογία να έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα που θα μπορούσε να μας ζεσταίνει και τις κρύες νύχτες, κι εμείς να ξηλώνουμε πόρτες και παράθυρα των εγκαταλειμμένων σπιτιών, για να τα βάλουμε στο τζάκι, να ζεσταθούμε!! Πόσα τέτοια ακόμη; Τέλος 18/9/2014


Κατέβασμα ppt "Ευρώπη 2014. Σήμερα 16/7/2014 Χθες άκουσα λίγο, τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Κομισιόν. Αν και χρειάζεται πολύ σκέψη για να εκφράσω κάποια άποψη, θα το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google