Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PROJECT Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PROJECT Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PROJECT Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

2 Στόχος της εργασίας μας είναι να αναφέρουμε κάποια σπουδαία εγκλήματα που έγιναν γενικά στην ιστορία. Για να μην γράψουμε όλοι τα ίδια λοιπόν ο καθένας από τα μέλη της ομάδας ανέφερε εγκλήματα σε διαφόρους τομείς. Άλλος ανέφερε εγκλήματα του 2ου παγκοσμίου πολέμου άλλος ανέφερε τα 10 σημαντικότερα εγκλήματα του 20ου και του 21ου αιώνα και άλλος ανέφερε διάφορα αλλα εγκλήματα που έχουν γίνει, πχ. Τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην Ελλάδα.

3 Ας δούμε μερικά από τα 10 σημαντικότερα εγκλήματα του 20ου και του 21ου αιώνα
Η Μαύρη Ντάλια, 1947 Ο φόνος της Ελίζαμπεθ Σορτ παραμένει ανεξιχνίαστος εδώ και εξήντα χρόνια. Στις 15 Ιανουαρίου 1947, εντοπίστηκε το κακοποιημένο και διαμελισμένο στη μέση σώμα μιας γυναίκας, κοντά στο Χόλιγουντ. Το πτώμα ανήκε στην Ελίζαμπεθ Σορτ, μία 22χρονη που είχε μεταβεί στην Καλιφόρνια αναζητώντας την τύχη της ως ηθοποιός και η οποία προς το παρόν εργαζόταν ως σερβιτόρα. Οι δημοσιογράφοι της έδωσαν το όνομα «Μαύρη Ντάλια», πιθανόν εμπνευσμένοι από την «Μπλε Ντάλια», μία ταινία όπου ένας πιλότος μαχητικού κατηγορείται για το θάνατο της άπιστης γυναίκας του. Η λίστα των υπόπτων ήταν αμέτρητη, όπως και η λίστα κινήτρων του κάθε υπόπτου, ενώ η διάσταση που έλαβε το θέμα ήταν η αιτία μύθων γύρω από τις ηθικές και σεξουαλικές τάσεις του δολοφόνου. Η ιστορία αποτέλεσε έμπνευση ή το θέμα πολλών βιβλίων και ταινιών τα επόμενα χρόνια

4 Τεντ Μπάντι, 1978 Ο Τεντ Μπάντι χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο γοητευτικούς εγκληματίες των ΗΠΑ. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που στραγγάλιζε, διαμέλιζε και κρεμούσε τα κεφάλια των πτωμάτων στο σαλόνι του. Με μερικά από αυτά κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι ωσότου η οσμή της αποσύνθεσης γίνει αφόρητη. Όταν ήταν φοιτητής της νομικής, ο Μπάντι είχε συλληφθεί για απαγωγή το 1975, αλλά απέδρασε το Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 1978 ήταν η κύρια περίοδος δράσης του, ενώ. ανάμεσα στα θύματα του ήταν ένα δωδεκάχρονο κορίτσι. Στη δίκη υπερασπίστηκε τον εαυτό του χωρίς δικηγόρο, παίρνοντας δύναμη από τα γράμματα των γυναικών που έφταναν κατά χιλιάδες στη φυλακή. Μάλιστα παντρεύτηκε μία συγκρατούμενή του με την οποία απέκτησε και παιδί. Μέχρι το 1989, όταν και εκτελέστηκε σε ηλικία 43 ετών στην ηλεκτρική καρέκλα, είχε ομολογήσει τριάντα φόνους.

5 Επίσεις ας δούμε μερικά εγκλήματα του 2ου παγκοσμίου πολέμου
Επίσεις ας δούμε μερικά εγκλήματα του 2ου παγκοσμίου πολέμου Στρατόπεδα συγκέντρωσης Νταχάου •Το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας μετά την άνοδο στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ, το 1933 Το στρατόπεδο κατασκευάστηκε στην πόλη Νταχάου που βρίσκεται κοντά στο Μόναχο. Στο στρατόπεδο αυτό οι Ναζιστες συγκέντρωναν και βασάνιζαν, αρχικά τους αντιστασιακούς Γερμανούς και αργότερα αιχμαλώτους κάθε ηλικίας, κυρίως Εβραίους.Οι περισσοτεροιαπό αυτους που περασαν το κατοφλι αυτου του στρατοπεδου βρηκαν μαρτυρικο και φριχτοθανατο αναμεσα τους και πολλοι ελληνες αγωνιστες. Το Νταχάου λειτούργησε μέχρι τη συντριβή της Ναζιστικής Γερμανίας το Την περίοδο καταγράφηκαν επίσημα κρατούμενοι - υπήρξαν, όμως, και άλλοι που δεν καταγράφηκαν, όπως πολλοί Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου.Σιγουρα το στρατοπεδο αυτό αποτελεσε ένα από τα μεγαλυτερα εγκληματα της ναζιστικης Γερμανιας αφου πεθαναν χιλιαδες ανθρωποι κυριως Εβραίοι και μαλιστα με φριχτο θανατο!!!

6 H MAZIKH EKTEΛΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
•Την επόμενη μέρα μετά την τελική επικράτηση των δυνάμεων του Άξονα στη Μάχη της Κρήτης, οι στρατιώτες της ναζιστικής Γερμανίας προχωρούν, για αντίποινα στην πρωτοφανή αντίσταση που αντιμετώπισαν από τις δυνάμεις Ελλήνων και Συμμάχων, στην εκτέλεση όλων των ανδρών του χωριού Κοντομαρί Χανίων. Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε ανελέητη και καταστροφική για τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν βαριές απώλειες Οι Γερμανοί αποφάσισαν σκληρά αντίποινα στον τοπικό πληθυσμό και από την επομένη της λήξης της μάχης, επιδόθηκαν στην φρικιαστική εκδίκησή τους. Την επομένη της ήττας των Ελλήνων και Συμμάχων, ως αντίποινα κατά του λαού που προέβαλλε λυσσαλέα αντίσταση με αποτέλεσμα οι Γερμανοί, αν και νικητές να έχουν περισσότερες απώλειες από τους ηττημένους, εισέβαλλαν στο χωριό Κοντομαρί. Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι. Την επόμενη μέρα, οι ναζιστικές δυνάμεις προχώρησαν σε ακόμα ένα έγκλημα πολέμου: το Ολοκαύτωμα της Καντάνου. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους περίπου 180 κατοίκους του χωριού, έσφαξαν ακόμα και τα ζώα τους ενώ πυρπόλησαν όλα τα σπίτια.

7 Εδώ βλέπουμε μερικές από τις 10 πιο σατανικές γυναίκες στην ιστορία
Queen Mary I ( ) Η Βασίλισσα Mary, η τέταρτη σε σειρά μονάρχης της δυναστείας Tudor, προσπάθησε να γυρίσει την Αγγλία στα καθεστώτα της Ρωμαϊκήςαυτοκρατορίας.Ήταν υπεύθυνη για την εκτέλεση εκατοντάδων Προτεσταντών. Από εκεί της βγήκε και το παρατσούκλι... «Αιματηρή Μαίρη» (Bloody Mary).Ήταν το μοναδικό παιδί του βασιλιά Henry VIII και της Αικατερίνης του Aragon, που έζησε μετά τον τοκετό της. Φοβούμενοι τις κυρώσεις για την "απείθειά τους", περίπου 800 Προτεστάντες εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και δεν επέστρεψαν μέχρι το θάνατό της. Myra Hindley ( ) Η Αγγλίδα serial killer είχε ως «χόμπι»... το βιασμό, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες μικρών παιδιών. Μαζί με τον συνεργάτη της έδρασαν τη δεκαετία του '60 στην περιοχή του Μάντσεστερ. Αργότερα διαπιστώθηκε, ότι ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία 3 παιδιών, ηλικίας και δύο εφήβων, ηλικίας 16 και 17.

8 Irma Grese ( ) Η Irma Grese «δούλευε» στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί, Ravensbrόck, Auschwitz και Bergen-Belsen. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αδίστακτους εγκληματίες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της βίαιης και σαδιστικής συμπεριφορά της. Μαστίγωνε χωρίς λόγο τις Εβραίεςτρόφιμες των φυλακών, στις οποίες ήταν υπεύθυνη, τις άφηνε να φαγωθούν από άγρια σκυλιά, της πυροβολούσε κατά βούληση. Katherine Knight (1956) Η Katherine καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2001 για το φόνο του συζύγου της, John Charles Thomas Price. Με βεβαρυμένο παρελθόν στην άσκηση βίας στους συντρόφους της, κατατάσσεται στη δεύτερη θέση της λίστας, με τις πιο σατανικές γυναίκες του κόσμου. Παλιότερα είχε σπάσει τα δόντια του πρώην συζύγου της και είχε κόψει το λαιμό του κουταβιού ενός άλλου συντρόφου της. Στις 29 Φεβρουαρίο, μαχαιρώνει πάνω από 37 φορές τον άντρα της, σε όλο του το σώμα, (σημειωτέον και προφανώς) όχι εν βρασμώ ψυχής. Όταν ξεψύχησε, η Knight του έβγαλε το δέρμα, το πέρασε σε ένα γάντζο και το κρέμασε πάνω στην πόρτα του σαλονιού. Μετά τον αποκεφάλισε, έβαλε το κεφάλι του σε μια κατσαρόλα μαζί με λίπος από τα οπίσθια του και μερικά λαχανικά -για γαρνιτούρα. Σημειωτέον (σημειωτέον!!!!) ότι είχε σκοπό να ταϊσει τα ίδια τα παιδιά της με το κρέας του πατέρα τους, έχοντας ετοιμάσει το γεύμα μέχρι να γυρίσουν από το σχολείο. Ευτυχώς, η αστυνομία πρόλαβε και τη συνέλαβε πριν γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο, όχι και τόσο έγκαιρα ωστόσο..

9 Τέλος ας δούμε και μερικά από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην Ελλάδα.
 Παθολογική ζήλια Σε έναν κάδο σκουπιδιών, στην οδό Αιλιανού 12, στα Κάτω Πατήσια, βρέθηκε τεμαχισμένη στις 25 Ιουνίου 1987 η 18χρονη Ζωή Γαρμανή. Τα τεμαχισμένα μέλη της νεαρής είχε βρει στον κάδο απορριμμάτων ένας συλλέκτης, ο Κώστας Βουζίκας, ο οποίος έψαχνε, όπως είχε πει, για γραμματόσημα. Το κεφάλι της κοπέλας βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και Πιπίνου. Ο 27χρονος τότε σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής, τότε φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ, δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι σκότωσε τη γυναίκα του, αλλά υποστήριξε ότι η σύζυγός του είχε τραυματισθεί μετά από έντονο καβγά. "Έσπρωξα τη Ζωή, η οποία έπεσε πάνω στην ντουλάπα και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή. Φοβήθηκα και, προκειμένου να αποφύγω τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της", είχε πει. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του είχε υποστηρίξει τότε ότι η κοπέλα έφερε ίχνη στραγγαλισμού. Το κίνητρο, όπως είχε ειπωθεί, ήταν η παθολογική ζήλια του Παναγιώτη Φραντζή, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στις αρχές, όταν βρέθηκαν τα τεμαχισμένα μέλη.

10 Οι σατανιστές της Παλλήνης
Ήταν παραμονές Πρωτοχρονιάς του έτους 1994, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση των "σατανιστών της Παλλήνης", που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η "σατανική τριάδα", στις αρχές της δεκαετίας του 90, κατηγορήθηκε ότι αποπλανούσε νεαρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ανήλικα, και όλοι μαζί επιδίδονταν σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας.Στις 27 Αυγούστου 1992 οι τρεις τους οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου. Ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλλης έγδυσαν τη μικρή, της φόρεσαν χειροπέδες και την υποχρέωσαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι, αλλά εκείνη διατήρησε τις αισθήσεις της, για να τη στραγγαλίσουν αργότερα. Όταν βεβαιώθηκαν πως η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν πάνω στο πτώμα της και μετά το περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Επόμενο θύμα τους ήταν η Γαρυφαλλιά Γιούργα, την οποία πλησίασαν τη Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της ζήτησαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και να τους ακολουθήσει. Η τύχη της ήταν ίδια με αυτή της Δώρας Συροπούλου

11 Συνοψίζοντας το κάθε μέλος της ομάδας μας δούλεψε ξεχωριστά στον δικό του τομέα και τελικά συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες μαζί με αποτέλεσμα τα παραπάνω που σας παρουσιάσαμε. Εργασία 1ου τετραμήνου: Εγκλήματα στην ιστορία. Τα μέλη της ομάδας: Παππάς Ανδρέας,Πολύζου Παρασκευή,Μπελιάς Δημήτρης,Μπαχάρνικος Νικόλαος,Σεραφειμίδη Αναστασία και Περιγγιάνη Δέσποινα.


Κατέβασμα ppt "PROJECT Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google