Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Νο 2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Νο 2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Νο 2
ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Νο 2 Ήθελε να τ’ ακούσει Ο χειριστής ενός Galaxy C-5 μετά την προσγείωση και ενώ ελευθέρωνε τον διάδρομο βλέπει ένα Jumbo 747 να περιμένει στην αρχή του διαδρόμου για απογείωση. Γνωρίζοντας ότι το αεροπλάνο του είναι αρκετά μεγαλύτερο και θέλοντας να ειρωνευτεί το κυβερνήτη του 747 πιάνει το μικρόφωνο και του λέει: «Ε... μικρούλη φιλαράκο πόσο είναι το μέγιστο;» (βάρος) Χωρίς καθυστέρηση ο κυβερνήτης του 747 του απαντά. «Λίγο παραπάνω από 200 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.... το δικό σου ;»

2 Βαριές προσγειώσεις. Μετά από βαριά προσγείωση ο χειριστής ανακοινώνει στους επιβάτες. «Συγνώμη φίλοι για την βαριά προσγείωση αλλά… δεν ήταν σφάλμα του χειριστή , ούτε του αεροπλάνου. Ήταν η …… άσφαλτος». 2. Ένας χειριστής μετά από βαριά προσγείωση κάθεται στην πόρτα του αεροπλάνου για να χαιρετήσει τους επιβάτες τους οποίους δεν τολμά να κοιτάξει στα μάτια. Ενώ όλοι οι επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο, μια ηλικιωμένη κυρία στηριζόμενη στο μπαστούνι της περπατάει στον διάδρομο του αεροπλάνου. Βλέπει τον χειριστή και ρωτάει. «Γιόκα μου, μπορώ να ρωτήσω κάτι;» «Γιατί όχι».... της απαντά ο χειριστής, «τι συμβαίνει;» Και η ηλικιωμένη κυρία ρωτάει..... «Προσγειωθήκαμε, ή μας κατέρριψαν;»  Μετά από βαριά προσγείωση στο Αμαρίλο του Τέξας η αεροσυνοδός ανακοινώνει στους επιβάτες. «Παρακαλώ παραμείνετε στις θέσεις σας δεμένοι διότι ο κυβερνήτης τροχοδρομεί προς το Terminal ότι απέμεινε από το αεροπλάνο». 4. Αυτή τη προσγείωση την βαθμολογώ με της κλίμακας Richter.

3 Πειράγματα μεταξύ Αξιωματικών του Ναυτικού
Ένας αξιωματικός που κάνει σήματα στα αεροπλάνα να προσγειωθούν στο αεροπλανοφόρο, μετά από την 6η αποτυχημένη προσπάθεια ενός χειριστή του λέει. «Πρέπει να προσγειωθείς εδώ γιε μου, διότι εδώ είναι το φαγητό». 2. Οποιαδήποτε πτήση πάνω από νερό με μονοκινητήριο αεροπλάνο είναι απόλυτα εγγυημένο ότι θα έχεις παράξενους ήχους από τον κινητήρα και δονήσεις. Χειριστής προς τον Πύργο. «Βρίσκομαι 300 μίλια από την στεριά, 600 πόδια πάνω από το νερό και τελειώνουν τα καύσιμα, παρακαλώ οδηγίες» !! «Πύργος προς χειριστή... Πύργος προς χειριστή... επανέλαβε μετά από εμένα. Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς……….» 4. «Ο χειριστής είναι μια ... μπερδεμένη ψυχή. Μιλά για γυναίκες όταν πετάει και μιλάει για πτήσεις όταν είναι με γυναίκες». 5. «Είναι πασιφανές.... Υπάρχουν περισσότερα αεροπλάνα στον ωκεανό από ότι υποβρύχια στον αέρα».

4 Για Ελικόπτερα …….. Το Huey έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τον εν ενεργεία στόλο του Στρατού. Αν και ακόμη πετάει για την Εθνική φρουρά. Αλλά όπως λένε οι παλιοί χειριστές των Huey «Όταν το τελευταίο Black Hawk (UΗ-60) θα πάει για scrap, ένα πλήρωμα Huey θα το σηκώσει.» Μην με πάρετε λάθος. Το Black hawk είναι ένα θαυμάσιο ελικόπτερο. Απλά είναι κάτι σημειολογικό για το Huey. Εννοώ, δείτε το, το UH-1 πετάει για 40 χρόνια. Είναι το DC-3 του κόσμου των ελικοπτέρων. «Εάν τα φτερά ταξιδεύουν γρηγορότερα από την άτρακτο, είναι σίγουρα ελικόπτερο, για αυτό είναι ανασφαλές». «Ταχύτητα, ύψος και μυαλό. Δύο από αυτά χρειάζονται πάντοτε για να ολοκληρωθεί μια πτήση». «Υπάρχουν παλιοί χειριστές και φαλακροί χειριστές. Εντούτοις, δεν υπάρχουν παλιοί, φαλακροί χειριστές». «Η αιώρηση είναι για χειριστές που αγαπούν την πτήση, αλλά δεν έχουν μέρος που να πάνε».

5 Από τον Igor Sikorsky. «Το ελικόπτερο πλησιάζει πολύ κοντά από οποιοδήποτε άλλο όχημα στην εκπλήρωση του αρχαιότερου ονείρου της ανθρωπότητας... του ιπτάμενου αλόγου και του μαγικού χαλιού». «Εάν κινδυνεύεις οπουδήποτε στη γη, ένα αεροπλάνο μπορεί να πετάξει από επάνω και να σου ρίξει λουλούδια, αλλά ένα ελικόπτερο μπορεί να προσγειωθεί και να σε σώσει».

6 Γενικά για το αεροπορικό επάγγελμα
«Ποτέ μην ανταλλάσσεις την τύχη με την ικανότητα». « Να θυμάσαι πάντοτε ότι, πετάς το αεροπλάνο με το κεφάλι σου, όχι με τα χέρια σου.! » «Η πτήση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συγκίνηση στον άνθρωπο. Η προσγείωση είναι η πρώτη». IFR: I Follow Roads Or, I Follow Rivers Or, I Follow Railroads. «Αυτοί που σκούζουν με τις κουκουβάγιες την νύχτα, δεν θα πρέπει να πετούν με τους αετούς την ημέρα». «Μια καλή εξέταση σε simulator είναι σαν επιτυχημένη εγχείρηση σε πτώμα». «Να βασίζεσαι στον κυβερνήτη σου, αλλά καλού-κακού, σφίξε την ζώνη ασφαλείας». «Ένα αεροσκάφος, μπορεί να απογοητέψει ένα καλό χειριστή, αλλά δεν θα τον ξαφνιάσει». «Η αεροπορία δεν είναι τόσο πολύ επάγγελμα, όσο είναι αρρώστια».


Κατέβασμα ppt "ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Νο 2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google